ANNONS:
ANNONS:

”Vem tar hem guldet?”

Tobias Nordgren är tillbaka med en ny text. I dag om Premier League, där alingsåsarna gör upp i en alldeles egen liga.

26 omgångar har spelats. 12 omgångar återstår. Vilket lag vinner Premier League och vem tar hem den åtråvärda 1:a platsen i Alingsås Finest?

Albin Hallberg tog initiativet och startade en liga för Fantasy Premier League (FPL) som fick namnet Alingsås Finest. 150kr per gubbe och 87 deltagare senare så har vi en prissumma på 13 050 kr som skall fördelas på tre personer. Nästa år måste vi väl kunna lösa 100 deltagare?

FPL går ut på att samla poäng på spelarnas prestationer i alla de Premier League matcherna som spelas under säsongen 2019/2020. Det finns olika poängsystem beroende på vilken position du spelar men för att använda ett exempel kan vi ta Sadio Mané som är mittfältare i Liverpool. I exemplet nedan utgår vi ifrån att Sadio Mané spelar en full match på 90 minuter.

  • 90 minuter = 2 poäng
  • 1 mål = 5 poäng
  • Assist = 3 poäng
  • Hållen nolla = 1 poäng
  • Bonus = 1-3 poäng
  • Kapten = Totala poäng x 2

Ponera att du har valt Sadio Mané till kapten och att han uppfyller ovanstående prestationer samt nyper 3 bonuspoäng för att ha vart matchens lirare så skulle det innebära 28 poäng för 1 spelare. Det är extremt bra. Poängen för en hel elva brukar ligga på mellan 50-80 med sköna avvikelser när de väl inträffar. Ibland går det dessvärre åt andra hållet vilket Calle Skoglöf fick uppleva med sina 14 pinnar i omgång 16.

Nog om bakgrunden om hur FPL fungerar. Ryktet på stan säger att André Nilsson gav sig själv 3,20 i odds att stå som slutsegrare den 17 maj 2020. Sägs även att Fronken fick 151,00 i odds av André. Kommentar från respektive på detta? På bilden nedan kan ni se var de befinner sig nu.

Regerande mästare Marcus Heed säger så här angående sin säsong hittills:

Du är regerande mästare från förra säsongen. Vad är det som gör att du nu befinner dig på en 9:e plats?
– Det är många fler med i Alingsås-ligan den här säsongen och de flesta har nog ganska bra koll på lagen och spelarna i Premier League. Samtidigt har jag haft det tuffare att pricka in rätt spelare vid rätt tidpunkt. Det gick länge trögt för mitt lag den här säsongen, men en stark månad av Mohammed Salah (när många hade Sadio Mané istället) gör att jag är tillbaka i racet.

Vem eller vilka tror du har en bra chans att ta hem årets upplaga? Varför?
– Jacob Borg var med i toppen hela förra säsongen och är det nu igen, så mitt vinnartips går till honom. Om Jonathan Tedeborg och Tobias Nordgren hittar tillbaka till gammal poängskörd kommer de också utmana om topplaceringarna. Men jag tror att det kommer bli väldigt jämnt i slutomgångarna, och där många har chansen att vinna.

Som ni ser utifrån tabellen så är inte Marcus Heed helt ute och cyklar när han tippar att Jacob Borg kan ta hem hela ligan. Filip Johansson har också bra läge då han vart med i toppen under hela året och visat att han är att räkna med. Jag hävdar att det är vidöppet och att det svänger snabbt när slutspurten nalkas vilket kan innebära rockader i tabellen. Men trots rockader så blir min slutsegrare Jacob Borg som med förra årets prestation jobbat ihop en 1:a plats i årets upplaga av Alingsås Finest.

Nu på lördag den 22 februari så spelas omgång 27 i Premier League. På bilden nedan kan ni se vilka matcher som går av stapeln. Jag vill tro att Chelsea – Spurs eller Leicester – Manchester City är de två matcher som kommer fånga mitt intresse mest för den här helgen. Chelsea mot Mourinho och Leicester mot Mahrez. Lördagen är upplagd för drama! 

VECKANS HJÄLP MIG
Har ni några förslag på spelare som MÅSTE vara med i slutspurten?

Väl mött!

FAKTA TOBIAS NORDGREN
Födelseår: 1995.
Familj: Sambo – mamma, pappa och tre syskon.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Östadkulle och Holmalund.
Lokal favoritklubb: Holmalund.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalund.

Lämna en kommentar