ANNONS:
ANNONS:

”Vi behöver en plan B”

Holmalunds damsektion har ont om pengar. Just nu jobbas det febrilt med att lägga det ekonomiska pusslet inför årets säsong i Elitettan.
– Jag önskar att detta vore löst för länge sedan, men jag tror att vi behöver en plan B, säger klubbens ordförande Roger Karlsson.

För en tid sedan uppdagades det att Holmlunds damer saknade flera hundra tusen kronor som krävs för att dra runt ett lag i Elitettan. Sedan dess har arbetet med att hitta sponsorer fortsatt, men situationen är fortsatt allvarlig.

– Det är ett tufft jobb nu när många företag redan har satt sin sponsorbudget, så ingen skugga över de som arbetar med detta från klubbens sida. De gör ett jättebra jobb, säger Roger Karlsson, som får täta rapporter om hur läget är.

– Jag följer detta på nära håll och pratade med Ulf Svantesson senast i går. Och i kväll har vi styrelsemöte där vi så klart kommer att få igenom detta noggrant.

Hur gärna Karlsson än vill att frågan ska vara löst tror han att klubben behöver en plan B.

– Tror att alla behöver ställa sig frågan om hur vi ska agera i april om det då fortfarande saknas flera hundra tusen kronor. Sen behöver svaret inte nödvändigtvis vara att vi drar ur laget ur serien, men vi måste prata om situationen så vi är förberedda om det går så långt.

Karlsson menar vidare att många säkert känner igen problematiken, inte minst från sin privata ekonomi.

– Det är många som kämpar med att betala sina räkningar. Har man inte pengar till att betala en ny diskmaskin, ja då får diskmaskinen vänta. Men självklart hoppas jag att det löser sig så snart som möjligt.

Den 13 april premiärspelar Holmalund i Elitettan borta mot Böljan.

Lämna en kommentar