ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång derbyveckan

Vi inleder denna derbyvecka med en Bredsida om det som hänt den gångna fotbollshelgen.

På fredag tar Gerdskens BK emot Holmalunds IF i vårens stora Alingsåsderby. Lagen laddade upp inför matchen på helt olika sätt den gångna helgen. GBK föll med matchens enda mål borta mot Lidköping i det viktiga toppmötet medan Holmalund vann sitt viktiga streckmöte med Götene med hela 6-1. Ska försöka få in lite mer införsnack senare i veckan, men just nu känns det stundande Potatisfestivalderbyt helt vidöppet.

………………….

Vårgårda IK:s segersvit sprack när Gauthiod gjorde en bra match och vann med 3-1 hemma på Lunnevi. Albin Gashi gjorde debut från start på det inre mittfältet, och utan att ha sett matchen blir det allt tydligare att Gashi är ett riktigt stort framtidsnamn. I och med förlusten tappade VIK sitt slagläge mot övre halvan, men det nedre strecket känns fortsatt på ett okej avstånd. Men poäng hemma mot Steungsund i nästa runda är att föredra för att inte nedflyttningsspöket ska börja skymtas på Tånga igen.

………………….

Alingsås FC gjorde jobbet borta mot Rynninge, även om det inte blev den storsegern jag trodde på. Men tre nya poäng på kontot och klättringen mot toppen fortsätter.

………………….

Alingsås IF:s segersvit sprack när Kronäng gästade Mjörnvallen. Seger med ett nödrop mot Ulricehamn och nu torsk mot Kronäng betyder att AIF inte skrämt bort övriga topplag från seriesegern. Men än så toppar grönvitt med fyra poäng, så någon större anledning till panik finns inte. Däremot är det nog dags att hitta tillbaka till det vägvinnande spelet och bättre prestationer. Då kommer resten av sig självt.

………………….

Södra Härene satte ner foten rejält i derbyt mot Frisco. Klara 5-1 på Katebovallen är starka papper och Frisco får nu slita för att passera SHIF i tabellen.

………………….

Torsdagens derby mellan Herrljunga och Vårgårda IK FK slutade med bortaseger på Skoghälla. Det betyder att VIK FK ser ut att ge Säven/Hol en rejäl match om att bli bästa lokala gäng i 0322-femman. Detta underströks av att Säven/Hol åkte till Nossebro och torskade med 2-1. Typ sådana förluster man inte har råd med om man vill utmana i toppen på allvar.

………………….

På tal om Säven/Hol var det stor underhållning att läsa om Martin Anderssons 1-o mot Nossebro på lagens respektive Twitterkonto.

Säven/Hols: SÅÅÅJAAA!!!!! Martin drar en riktigt go yttersida rakt in i borte gaveln. 1-0!!

Nossebros: 0-1 S/H 30’ Motlägg utanför straffområdet som deras anfallare skjuter över Hugo i målet.

Tack till Främmestads spelare Philip Enström som uppmärksammade mig på de olika formuleringarna.

………………….

SAIK/SMSK vann mot Torapsalliansen med 3-0. Att man städar av bottenlag på det sättet tyder på att Bjärketjejerna är i toppen för att stanna.

………………….

Östadkulle spelade avgörande matcher med både herr- och damlaget i helgen. Herrlaget tog en nödvändig seger med 2-1 borta mot Bollebygd Olsfors och damerna tog en tung 1-0-seger borta mot Emtunga. En mycket, mycket bra gulsvart helg med andra ord.

………………….

Jag tillbringade nationaldagen på Ollevi där Stora Mellby vann Bjärkederbyt mot Långared. Hemmalaget hade ont om folk och gjorde ett ganska sargat och otränat intryck. SMSK glänste inte på något sätt, men att bortasegern var rättvis var nog de flesta runt planen överens om.

………………….

Mjörn fick många återbud inför matchen mot Sandhult och då fick de till slut ge sig i toppmötet. Viktiga poäng gick förlorade och nu är det inte fördel Mjörn i det där getingboet som är på väg att bildas i toppen av Boråssexan. I andra ändan av tabellen tog Hemsjö en nödvändig seger borta mot nollpoängaren Norrmalm, även om det satt långt inne att lösa tre pinnar i den matchen.

………………….

I torsdags skrev jag om Rickard Hedbergs snöpliga slut på karriären på grund av ett hjärtfel. Läs gärna den texten här om du inte redan gjort det.

………………….

Tre möten mellan de stora herrlagen från mitt respektive Jesper Bankemyhrs område spelades i helgen. Där räckte Holmalunds seger mot Götene inte till mer än en hedersam förlust för undertecknad eftersom både VIK och GBK åkte på pisk mot sina skaraborgska motståndare.

………………….

På torsdag drar fotbolls-VM i Ryssland igång. Jäsiken va fint med en späckad mästerskapsmånad framför sig.

………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar