ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en kortvecka

Ny vecka. Ny Bredsida. Som vanligt med fokus på det som hänt i fotbollsväg den gångna helgen.

Vårgårda IK spelade 0-0 mot Skoftebyn inför ögonen på bland annat undertecknad i lördags. En seger hade behövts för att på allvar komma in i tabellen, men nu är VIK kvar i botten och står fortfarande utan seger i division 2.

Matchen då? Tja, det var i ärlighetens namn inte mycket att hänga i granen. Niklas Erikssons tre-fyra räddningar i andra halvlek var matchens behållning, och räddade också poängen åt VIK. Framåt trodde jag att Rexhepi och Abdulrahman skulle skapa mer mot Skoftebyn, men hemmalaget hade svårt att skapa chanser matchen igenom. Dessutom drogs Rexhepi ner i banan efter paus för att – gissar jag – balansera laget något annorlunda och använda hans huvudspel i det defensiva arbetet.

Men det blev en stökig match för VIK med totalt tre byten på grund av skador. Två av dem kom första halvtimman, och föranledde en del ommöbleringar i elvan. Det kan till viss del förklara hemmalagets spelmässigt slätstrukna insats, och den studsiga planen går det också att hitta bortförklaringar i. Men totalt sett hade jag förväntat mig mer av Vårgårda IK när ett bottenlag som Skoftebyn gästade Tånga. Det positiva var att alla rödklädda slet från första till sista spark och verkligen inte vek ner sig i det fysiska spelet. Den här gången belönades det med en poäng.

Daniel Olafsson hade ett kanonläge i matchens döende sekunder. Skottet gick över, och tacklingen träffade Olafssons fot just i skottögonblicket. Så med lite tur kunde en straff ha genererat tre poäng på VIK-kontot.

………………..

I trean spräckte äntligen Holmalund sitt målnolla. Tobias Nordgren var mannen som petade in kvittering till 1-1, men Lidköping vann till slut med 2-1 och HIF är kvar på noll poäng.

I samma serie bröts Gerdskens segersvit. Men 1-1 borta mot Haga är ingen katastrof och GBK toppar tabellen efter fyra rundor.

………………..

Frisco tog tredje raka segern och tog därmed också över serieledningen i division 2. Råda och Falköping skuggar, och den trion lär göra upp om det här.

………………..

Alingsås IF bara öser på. 5-0 hemma mot Kinna är starka papper, och ännu starkare är det att James Clark nu hållit nollan i fyra raka matcher.

………………..

Brämhult åkte till Nya Bjärkevi, skarvade in ett självmål och förlorade med 1-0. Därmed tre nya pinnar in på kontot för SAIK/SMSK som repat sig finfint efter stjärnsmällen i premiären.

I samma serie går det tyngre för Hemsjö. I lördags kom fjärde raka nederlaget och HIF är jumbo med sina noll poäng. Alingsås KIK kompletterar omgången när man tar emot Vänersborgs IF på Noltorpsvallen i kväll.

………………..

Östadkulle har fått en tungt välkomnande tillbaka till femman. Tre raka förluster, och nu blir det till att ta på sig blåstället och kriga sig in i det hela.

I samma serie torskade Herrljunga mot Sandared/Sjömarken medan Säven/Hol oväntat kammade noll mot Bergdalen. Addera Sollebrunns förlust hemma mot Vedum så får du en äkta lokal skithelg i 0322-femman.

Återstår att se om  VIK FK kan vända trenden i kväll då de går för tredje raka segern borta mot Byttorp.

………………..

Annelund körde över Frisco i derbyt i sexan och befäste därmed sin serieledning. Södra Härenes match mot EFFK blev inställd på grund av en olycka för en spelare i EFFK. Vi håller tummarna för att det hela gick bra.

………………..

I Boråssexan tog Hemsjö sin första poäng efter 3-3 mot Dardania. Samtidigt var Mjörns magi som bortblåst när man torskade mot Borås GIF. På söndag spelas för övrigt vårens derby mellan de båda grannklubbarna.

………………..

I Trollhättesexan debuterade Pontus Ahlin för SMSK efter återkomsten från Alingsås IF. Han blev målskytt direkt när Mellby spelade 3-3 borta mot Hjärtum. Resultatet i sig gissar jag är lite av en missräkning för Bjärkelaget. I samma serie vann Långared med tennissiffror (6-3) mot Trollhättans Finska.

………………..

Östadkulle tog andra raka segern när man bortaslog Halvorstorp. ÖSK menar allvar i fyran i år igen. Det är tydligt.

………………..

Alingsås FC var spelledigt i helgen och laddar istället för lördagens hemmamatch mot Rävåsen. Då ska också klubbens nya matchställ presenteras, och jag fick förra veckan en proffsig inbjudan till festligheterna på Mjörnvallen. Dessvärre krockar det med SMSK:s stora loppmarknad där jag och typ alla andra Mellbybor är med och hjälper till.

………………..

I torsdags gjorde Månadens elva premiär här på sajten. Kul med ett nytt inslag emellanåt.

………………..

Var har Oscar Sjögren, Katti Ölvebo och Axel Heljegård gemensamt? Jo, alla är försvarsspelare som flyttats upp i banan och levererat framåt. Hetast i helgen var Heljegård som stänkte två mot Kinna.

………………..

Vårgårda IK och Säven/Hol svek mig. Men ändå fem av sju rätta tecken i Helgens Hetaste i fredags. Det måste anses som godkänt.

………………..

Tabellsidan blir bara bättre och bättre för varje vecka som går.

………………..

Den här veckan är kortvecka för många. Våren är grym på det sättet att det bjuds på både lite röda dagar och lite matcher mitt i veckan. Kika annonsblocket till vänster så ser du lite av vad som väntar den kommande veckan. Bara att ställa in sig i ledet och åka med.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar