ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Måndag igen. Och en ny Bredsida som veckans startmotor. 

Alingsås FC tog tre nya poäng borta mot Gamla Upsala. Men det var en segermatch av det ovanliga slaget då det ramlade in mål både framåt och bakåt. Två insläppta är ju massor med tanke på att AFC endast släppt in sju mål på de 16 matcherna dessförinnan. Men 9 baklängesmål på 17 matcher är också sjukt imponerande siffror.

Roligt med fem mål framåt, och två nya av Lisa ”Mini” Johansson. Dessutom fortsätter Tove Lorén visa att hon är en målfarlig vänsterback när hon forcerad en ytterligare en boll.

Nu är AFC fortsatt med i den absoluta toppen på sin tredje plats och det blir en minst sagt spännande fortsättning. Närmast väntar en vansklig bortamatch i Göteborg mot Jitex.

…………..

Alingsås IF vaskade den sista chansen till serieseger när de åkte upp till Tidaholm och gjorde en slätstruken instats. Stryk med 3-1 mot stadens IFK och jag tror inte längre att AIF är tillräckligt stabilt för att utmana Skövde om förstaplatsen. Istället har vi ett grymt spännande derby mot trean Vårgårda att se fram emot till helgen eftersom VIK – efter deras klara seger mot Brålanda – endast är fyra poäng bakom AIF. Bortaseger på Mjörnvallen och det är game on om kvalplatsen.

För övrigt starkt av VIK att städa av Brålanda med 4-1 och ta tre säkra poäng.

…………..

Vilmer Tyrén var mannen för dagen när GBK slog Åsarp/Trädet med 5-2. Tre mål från den unge GBK:aren som nog får anses ha stått för årets genombrott i den lokala fotbollen. I och med segern håller GBK distansen ner till kvalstrecket.

…………..

Holmalunds IF svarade för en kollektiv stark försvarsinsats när man fick med sig 0-0 hem från bortamötet med serieledaren Skövde. En pinne som bör ge råg i ryggen inför kommande matcher mot lagen på nedre halvan. Närmast väntar IFK Mariestad på hemmaplan och där vore det för tabellen mycket lämpligt med en rödvit seger för att tron om nytt kontrakt ska leva vidare på riktigt allvar.

…………..

Alexandra Schwartz blev stor matchvinnare när hon gjorde 4-3 på straff i slutminuten hemma mot Örebro. Mycket starkt gjort av Frisco och nu minskade avståndet till kvalplatsen från åtta till sex poäng. Fortfarande svårt läge – men hoppet lever efter lördagens fina instats.

…………..

Alingsås KIK är inte i fasen där man plockar poäng just nu. Istället är det fokus på att implementera ett nytt spel och bygga för framtiden, och då får det ta lite tid. Degraderingen till trean är sedan länge spikad och tränare Jörgen Andersson jobbar med att lägga grunderna inför kommande säsongen. Då spelar 0-3 hemma mot Öckerö mindre roll, även om alla lag så klart mår bra av att plocka lite poäng emellanåt.

…………..

I damfyran var det ingen rolig helg resultatmässigt. Hemsjö föll med hemska 12-1 mot serieledaren Trollhättans BoIS, SAIK/Långared torskade med 4-0 mot Brämhult U och ÖSK/SHIF blev slaget med hela 7-0 mot Skepplanda U. Närmast poäng var VIK som tappade 1-0 till 1-2 hemma mot Arentorp/Helås. Dessa resultat betyder att vi sannolikt inte får något lokalt lag som slutar topp tre i årets serie och det ser jag som en liten missräkning – även om det alltid är svårt att bedöma U-lagens styrka på förhand.

…………..

Fredagens derby på Lenavallen mellan Östadkulle och Mjörn slutade med en stark hemmaseger. Gustav Östermyr och Aöbert Rushis målade i 2-1-segern och ÖSK har därmed tagit två av sina tre segrar mot Mjörn.

I och med segern tänds ett litet hopp om nytt kontrakt på Lenavallen. Fem poäng upp och två matcher mindre spelade än Lödöse/Nyågrd på kvalplatsen är det som gäller – och i nästa omgång spelad ÖSK borta mot tabelljumbon Gånghester/Målsryd. En viktiga jumbofinal var väl länge sedan vi hörde talas om?

…………..

I den andra femman lirar Herrljunga hemma mot Ekedalen i kväll. Annelund å sin sida tog en skön bortaseger med 2-0 mot Emtunga/Tråvad/Larv. Det betyder tio poäng ner till kval för AIF som därmed kan slappna av något. HSK ligger något sämre till om man inte kan skrälla mot topplaget Ekedalen i kväll.

…………..

Alingsås City tog tre för toppstriden nödvändiga poäng i helgens derby mot Hemsjö. Hampus Nilsson var på målhumör och satte fem baljor när det slutade hela 8-2..  Efter City-förlust med 5-1 mot Brämhult tidigare i veckan talar just nu precis allt för att Borås AIK vinner serien och att City, Brämhult och Sparsör gör upp om andraplatsen. Och det racet lär pågå långt in på hösten.

Spark står fortsatt kvar på en poäng efter helgens förlust mot Borås AIK.

…………..

Södra Härenes toppmöte med Levene/Skogslund slutade med en klar förlust för Niclas Spinghs gäng. 5-2 i baken (fyndet Ted Hammar gjorde båda) gör att SHIF nu är sex poäng från förstaplatsen. Men det är tätt där uppe så chansen till topp två finns fortfarande.

I samma toppstrid är mitt SMSK inblandad efter ett sent avgörande hemma mot Hjärtum. 3-2 där i onsdags gav en skön känsla under den spellediga helgen.

Sollebrunn hade inga större problem med att besegra tabelljumbon Vedum i lördags. Måns Berglöf visade vägen med två mål när SAIK vann med 5-2.

Frisco spelar sin nästa match på tisdag mot Trollhättans FF. Förra veckan räddade Reine Hedén en pinne mot EFFK när han kvitterade till 1-1. Tydligt att den spelande tränaren fortfarande har målsinnet kvar.

…………..

Tabellsidan för den som är intresserad.

…………..

Ingen fotboll för min del den här helgen – utöver en stund som åskådare till Bjärkes P15-lag. En småkrasslig minsting och en pågående köksrenovering har istället tagit all tid de senaste dagarna. Ganska roligt att praoa som hantverkare faktiskt, även om jag känner mig mer hemma på en fotbollsplan än i ett snickarbälte.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar