ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Så var det måndag igen – och med det också en ny Bredsida.

I lördags hyllades Samir Terzic – 15 år efter sin tragiska bortgång i en arbetsplatsolycka. VIK-profilen var en uppskattad spelare, människa och familjefar när han hastigt rycktes bort från jorden. Jag delade omklädningsrum med Samir säsongen 1999 och lärde då känna honom så smått. Tycker det var ett fint initiativ att samla ihop gänget som spelade med Samir betydligt längre än jag för att umgås, prata, minnas och spela lite boll. Det är så jag kommer ihåg Samir – som en glad snubbe som gärna hängde på Tånga för att flina, slänga käft och slå en och annan tunnel.

………….

Efter minnesmatchen var det dags för VIK:s herrlag att spela toppmatch mot Tidaholms GoIF. Där svarade hemmalaget för en stark insats och vann med 2-0 efter att Albin Andersson nickat in viktiga 1-0 i den andra halvleken. I matchens sista minuter gjorde sedan lånet från Norrby Oscar Gustafsson 2-0 och säkrade tre tunga poäng. Gustafsson har fått speltid i söderettan i år och fick nu en bra start i sin nya klubb. Dessutom välbehövligt med en ny anfallare efter att vi i lördags avslöjat att Mohammed ”Dia” Salih är på väg att bli utlandsproffs.

VIK:s damer var också en del av heldagen på Tånga hed. Där svarade topplaget Vänersborg för motståndet och det blev inte helt oväntat för tufft för VIK. 6-1 till gästerna slutade det hela.

………….

I herrtrean var VIK serieledare i ungefär ett dygn innan AIF spelade sin match. En på pappret svår bortamatch mot IFK Tidaholm klarades av på ett mycket fint sätt när AIF vann med 3-1. Grönvitt återtog därmed serieledningen inför fredagens glödheta derby på Mjörnvallen.

………….

I Elitettan blev det också grönvitt jubel. Tove Loren och Frida Bremer gjorde målen när Bromölla besegrades med 2-1 och AIF ligger därmed fortsatt väldigt bra till för att åtminstone få kvala mot högsta serien. Fin säsong so far.

………….

Frisco var på väg att torska hemma mot Råda när Enya Larsson hoppade in i slutet av matchen. Då ledde Råda med 3-1 – men Larsson ordnade både reducering och kvittering innan slutvisslan. En fin poäng så klart – även om en trea hade suttit ännu bättre i jakten på tredjeplatsen.

………….

Gerdsken är inte längre serieledare i division 4. Skepplanda vann seriefinalen med 1-0 på G-vallen efter en jämn match där GBK inte hade flytet och skärpan framför motståndarmålet. Nu blir det GBK som får jaga en stund i den jämna toppstriden.

………….

Holmalund halkade efter lite i den toppstriden efter en svängig insats mot Skoftebyn. 0-2 blev till 2-2 efter två rödvita mål och Holmalund tryckte också på för ett segermål. Men något 3-2 kom inte – utan istället ramlade 2-3 in i slutet av matchen. Skofta tog alla tre poäng med sig hem till Trollhättan och HIF får fortsätta jaga strax bakom tättrion.

………….

Alingsås KIK ser ut att vara ostoppbart i division 3. Nu blev det hela 9-2 hemma mot Mariedal och serieledningen ser ganska betryggande ut. Men som vi skrev om i torsdags väntar kval innan uppflyttningen till tvåan kan säkras.

………….

I damfyran tog Södra Härene/Östadkulle årets första seger när det blev 2-1 mot Kabel Åttio/Borås AIK. Agnes Bodehed och Linn Bergqvist blev segerskyttar i den jämna matchen.

Hemsjös batalj blev uppskjuten medan Annelund hade spelledigt i helgen.

………….

I femman var Mjörn nära att ta poäng borta mot Trollhättans Syrianska – men det hela slutade 2-1 till hemmalaget. Glödhete Felix Pettersson målskytt igen för Mjörn.

I den andra femman greppade Annelund en av de sista livlinorna när det blev seger med 1-0 i den mycket viktiga bottenmatchen mot Edsvära/Norra Vånga. Jesper Blom blev segernickare och nu ser det lite bättre ut i tabellen – även om AIF är kvar på nedflyttningsplats.

Herrljunga å sin sida föll med 1-0 borta mot Nossebro och det var inte riktgt bra för HSK:s tabelläge. Än går det inte att slappna av – även om jag tror att det blir division 5 på Skoghälla även 2024.

………….

I sexan hamnade City i underläge borta mot Sandhult – men vann till slut ned klara 8-1. Blir nog seriefinalen mot Sparsör den 8 septemer som avgör det där till slut. Sparsör som slog Långared med 7-0 i helgen.

Sparks match blev skjuten på framtiden medan Östadkulle tog en stabil 2-0-seger borta mot Hedared. Hol/Säven spelade mittenmöte med Sjövik och den matchen slutade inte helt ologiskt 3-3.

………….

I Trollhättesexan vann mitt SMSK med 4-0 mot bottenlaget Åsaka. Inte mycket mer än en dag på jobbet då passningsspelet inte var mycket att skryta med. Men fortsatt häng på toppduon för vår del.

Frisco jagar strax bakom oss – och jagar ganska bra. Nu blev det seger med 1-0 mot Trollhättans FF hemma på Katebovallen efter att Alexander Rahm avgjort det hela.

Axel Skoglund var mannen för dagen i Sollebrunn när det blev hela 8-0 mot Upphärad. Fem baljor från den fine lirarens fötter och SAIK skuggar därmed fortsatt Bosna inför den heta seriefinalen nästa vecka.

Södra Härene fick stryk i grannderbyt mot EFFK – som mitt SMSK ska möta redan på torsdag. Hoppas att Brynets matta hinner torka upp innan dess så att vi den här gången får spela en ”riktig” hemmamatch.

………….

På tal om Trollhättesexan. När Sollebrunn spelar tempospel på träningarna vaktas målen av Linus Krantz och Jimmy Johansson. Svårt att tänka mig ett annat division 6-lag med den kvalitén – och för den delen konkurrensen – om platsen mellan stolparna.

………….

Spanade som många andra in Sveriges bronsmatch i lördags. Tycker resultatet var helt rättvist då Sverige kändes rappare och bättre stora delar av matchen. Precis samma känsla som jag hade i semifinalen mot Spanien – med skillnaden att jag då tyckte att den blivande världsmästaren visade bättre kyla och klass än svenskorna. Men ett fint mästerskap av Sverige och en välförtjänt bronspeng.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar