ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Så var det mån dag igen och vi passar på att summera den gångna fotbollsveckan.

Trots att mitt SMSK spelade redan i torsdags blev det ingen lokal fotboll som åskådare för mig i helgen. Istället var det fokus på kyrka, konfirmation och smörgåstårta för att fira tio månaders slit (nåja) med trosbekännelse och annat för äldsta grabben.

Därför fick jag följa seriefinalen mellan AIF och Umeå på distans. Och det blev ju ännu en rolig och solig historia med Alingsåsögon sett. 3-0 till hemmalaget på Mjörnvallen och efter full pott drog AIF inte bara ifrån Umeå i tabelltoppen, utan drog ifrån övriga lag så att det nu är hela åtta poäng ner till kvalplats. Är det månne AIF som är årets AIK och pulveriserar allt motstånd i Elitettan?

……………..

På Mörlanda Sportcenter spelades vårens tunga derby i Herrljunga kommun. Det blev en ganska jämn historia i värmen där lagen gjorde var sitt mål i andra halvlek. Viktor Lergesjö gav AIF ledningen innan Casper Josefsson kvitterade och ordnade 1-1 i första drabbningen i slaget om Herrljunga kommun.

……………..

I övrigt från herrarnas division 5 kan vi konstatera att City och Sollebrunn också delade broderligt på poängen. Elias Östlind gav SAIK ledningen innan City kvitterade i slutminuterna av Martin Andersson. Ett inte helt ologiskt resultat enligt mina ögon på plats då City hade svårt att omsätta det större bollinnehavet till klara målchanser.

……………..

I damtvåan visade Enya Larsson vägen för sitt Frisco när hon gjorde två snabba mål när Herrestad gästade Katebovallen. Hanna Branmark följde upp med trean och 3-0 gav tre säkra blåvita poäng.

……………..

Holmalund spelade toppmatch borta mot Göta och såg ut att gå mot minst en poängb när Patrik Elmander vände på steken till 2-1-ledning via sina två fullträffar i den andra halvleken. Men hemmalaget Göta ville annat och vände tillbaka till 3-2 och tog sin femte raka seger. Segt för HIF som nu inkasserade sin första förlust.

Gerdsken är dock fortfarande obesegrat efter 3-1 hemma i toppmötet med Vara. Gästerna tog ledningen men GBK kvitterade genom Edvin Hallman Stuve. Efter paus var hemmalaget sedan starkast och avgjorde via mål av först Andy Selimi och sedan Albin Durguti.

Den sistnämnda presenterades lagom inför Varamatchen. Efter hans fina fjolår fick han chansen i Gauthiod men vände nu hem efter att det inte riktigt flugit i division 2. Nu är både han och Pontus Steffenssen (startade mot Vara) tillbaka på G-vallen och ökar den offensiva konkurrensen.

……………..

I herrtrean får vi nog finna oss i att våra lag får kriga runt de nedre strecken snarare än de övre. Det är i alla fall verkligheten vi får leva i just nu efter helgens två förluster. Serieledaren Hestrafors vann med 2-0 på Tånga hed medan Tölö vann med 4-2 på Mjörnvallen. Nya tag och fortsatt sökande efter jämnheten för både AIF och VIK med andra ord.

Positivt för VIK är dock att Paris Notis är tillbaka på Tånga efter tre säsonger i Gais. Återstår att se om 19-åringen kan sätta avtryck i division 3 nu när han är tillbaka i moderklubben.

……………..

Annelund torskade sin veckomatch mot Hyssna med 2-0 i damfyran. Adela Sultan gjorde två mål mot Elfsborg U för sitt SHIF/ÖSK men Boråslaget var ändå starkast och vann med 5-2 på Björkvallen.

I den andra fyran fick VIK pisk borta mot Vänersbvorgs IF U med 3-1.

I femman spelade Hemsjö seriefinal mot Gauthiod U. Det blev en munter gulsvart historia då hemmalaget vann med 6-2 på Byvallen, bland annat efter två mål av Malin Larsson.

……………..

Spark fortsätter att gå starkt i Boråssexan. Nu blev Christoffer Lesjak matchvinnare med två baljor när det blev seger med 3-0 borta mot Hedared. Fyra raka och serieledning för de lilagula.

Tyngre för Hol/Säven som inte fick till det hemma mot Kabel Åttio som vann på Hols IP med 5-1. Inte heller Hemsjö har studsat igång ännu i år, även om första poängen kom i onsdag via 0-0 mot Sjövik.

……………..

I Varasexan går det knackigt för SHIF. Även om spelschemat har varit tufft är laget ännu utan seger, nu senast blev det 2-2 borta mot EFFK.  I samma serie fick Frisco nöja sig med 1-1 borta mot Vedum, men är fortfarande steget före SHIF i tabellen.

……………..

I Trollhättesexan åkte Östadkulle på en resa borta mot Åsaka. 5-0 i baken såg jag inte riktigt komma där på förhand. Mitt SMSK fick tidigt hål på Långared och efter det blev det en behaglig resa mot tre poäng på Ollevi. Visserligen gjorde hemmalagets Christian Molin matchens mål på volley, men eftersom vi gjorde åtta framåt var det aldrig något snack.

……………..

Kolla gärna tabellsidan. Den börjar ju bli så där go att scrolla igenom nu i mitten av maj.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar