ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

En förhållandevis matig Bredsida om helgen som gick.

Vårgårda IK tycks ha växlat upp rejält efter sommaren. I fredags kom andra raka segern när man slog Gerdsken med 3-1 hemma på Tånga. Det är tydligt att Gabriel Idehen är en målskytt att ta på allvar i division 3. Två nya baljor i fredags, och nu totalt nio på åtta matcher. Det är oerhört starka papper.

…………….

I samma serie lirade Alingsås IF och Holmalund på var sitt håll. Alfred Johansson blev stor rödvid poängräddare när han med sina båda mål i slutet av matchen ordnade 2-2 borta mot Trollhättans BoIS. En viktig pinne för att behålla arbetsron i tabellen.

Alingsås IF visade att ambitionen att haka på i toppen i allra högsta grad finns. På söndagen åkte grönvitt till Jönköping och städade av Ekhagen med klara 4-1, och fixade tre poäng. En av skillnaderna nu mot ifjol är att lagets målskyttar nu gör mål – och det är som ni alla vet en förutsättning för att vinna matcher. Oliver Östlind och Christoffer Krabbe satte dit två vardera den här gången.

…………….

Alingsås FC kan nu säga adjö till toppen av Elitettan. 0-2 hemma mot Mallbacken duger inte för att blanda sig i på allvar, och nu är det tio poäng upp till topp tre. Lite förvånande med en så pass slätstruken insats, men det är bara att gnugga på trots att man nu satt ner bopålarna i ingenmansland.

…………….

I division 2 tog Alingsås KIK och Frisco var sin planenlig seger på hemmaplan. Den toppstriden kommer bli mycket, mycket intressant under hösten. I helgen hade Linnea Ström stor show på Noltorpsvallen när hon gjorde samtliga sex mål när KIK körde över Mariedal med 6-1. En sån eftermiddag skojar man inte bort.

Frisco var mer balanserat i sin seger och nöjde sig med 2-o hemma mot Mariestad. Där är det mest imponerande de tre hållna nollorna bakåt.

…………….

Säven/Hol tog en mycket viktig seger när man slog Tomten med 1-0 på hemmaplan. Matchvinnare blev Mattias Martinsson med sin fullträff framåt och målvakten Anton Näverstedt som höll nollan. Han hade därmed en betydligt roligare helg nu är förra veckan då träningsmatchen mot SMSK tog slut redan efter en halvtimme efter en otäck kollision mot huvudet.

I samma serie spelas ett intressant derby i kväll när Östadkulle åker till Skoghälla. Vem som skött sommarträningen bäst väger naturligtvis in, men tittar man på lagens bästa startelvor håller jag HSK som favorit i den matchen.

Annelund å sin sida tog en meriterande seger borta mot Valtorp. Tio inspelade pinnar har bäddat för en högintressant seriefinal mot Fristad kommande helg. Kul att Annelund vaknat till liv på allvar igen den här säsongen.

…………….

Hemsjö fick vända hem tomhänt från det laddade mötet med Sjövik. 3-2 slutade det hela och därmed har HIF halkat efter i kampen om topp två. Återstår att se om Sjövik (full pott hittills) håller hela vägen in eller om jagande lag får en chans att ta sig ikapp.

…………….

Mjörn hade det tufft mot Lockrud/Sexdrega i Boråsfemman. 6-1 i arslet i torsdags och det blir nog till att vinna rätt matcher runt strecken för att hänga kvar i division 5.

…………….

I Varasexan förlorade Sollebrunn mot förmodade topplaget Levene/Skogslund med 3-1 medan mitt Stora Mellby fick med sig 2-2 hem från Tråvad/Larv. En ganska okej pinne att ta mot ett småtrevligt spelande motstånd. Nu blir det till att ladda om för hemmamatch redan i morgon innan veckan fullbordas med ny bortamatch på fredag. Återstår att se om min gubbakropp håller för det europeiska spelschemat.

…………….

Bjärkedamerna från Sollebrunn och Långared hade en mörk kväll mot Lödese/Nygård när hemmalaget vann med hela 9-2. Bara att slicka såren och ta nya tag där.

I övrigt från damsidan kan man konstatera att Vårgårda föll med uddamålet borta mot Södra Ving/Timmele U och att Östadkulle/Södra Härene kammade noll mot Nossebro/EFFK/Främmestad.

…………….

Premier League är igång igen och nu finns det återigen en buffé av matcher att välja på varje helg. Glidit in mer och mer på allsvenskan på senare år, men PL är nog ändå det bästa att somna i soffan till.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar