ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Måndag betyder ofta en by Bredsida här på sajten. Så också i dag.

Alingsås KIK:s seriefinal mot Skultorp gick i stöpet sedan ett par spelare i motståndarlaget drabbats av covid-19. Nu blir det sannolikt en spännade veckomatch att se fram emot i höst istället.

Frisco kom däremot till spel, men laget tog inte chansen att gå upp i serieledning. 2-2 mot Falköpings KIK innebar första poängtappet, och nu ligger Jocke Kanons gäng tvåa på sämre målkvot än Skultorp. Ändå en ganska positiv känsla i laget efter att Cecilia Thörngren kvitterad Falköpings ledning precis i slutet av matchen när hon gjorde sitt andra mål.

…………..

Alingsås FC har det just svårt på på hemmaplan- 0-1 mot Mallbacken följdes upp av samma resultat i söndagens derby mot Jitex. Just 0-1 är kanske de värsta förlusterna, särskilt som AFC hade svårt att få igång anfallsspelet och skapa chanser.

…………..

I herrtrean spelade samtliga fyra lokala lag på bortaplan – men lysande resultat. Fyra segrar och trevliga kliv i tabellen för samtliga lag.

Alingsås IF körde över Råslätt med 4-1 sedan Benja Hacker gjort två av målen. Nu väntar ett obesegrat Herrestad på Mjörnvallen på söndag i ett mycket intressant toppmöte. AIF ligger trea, fem pinnar efter, så en grönvit seger skulle spetsa till det på ett oerhört trevligt vis.

Holmalund tog en meriterande seger borta mot Åsarp/Trädet. Anton Stenseke gjorde två mål när HIF vann med 3-1 och därmed skakade av sig det nedre strecket.

Så gjorde även Vårgårda IK – även om det satt långt inne. Det dröjde till matchens slutskede innan Mohammed Abdulrahman hittade rätt och ordnade 1-0-segern till VIK mot tabelljumbon Hjo.

På söndagen fullbordade GBK den lokala segerhelgen genom att köra över Ekhagen på bortaplan. Fronken Johansson gjorde hattrick när de gulsvarta segersiffrorna skrevs till 5-2.

…………..

Sollebrunn/Långared har det fortsatt tufft i trean. Nu blev det förlust mot Svenljunga, och därmed är man kvar på nedflyttningsplats. Men halva serien är ju kvar att vinka på.

…………..

I damfyran räckte Vårgårda IK inte till mot Alingsås KIK U – som vann med hela 6-0. Desto roligare var det för Hemsjö som vann sin match i den serien med hela 11-0. Där noterades Josefine Nylund för ett hattrick, och Hemsjö har därmed fortsatt närkontakt med täten.

…………..

I mellersta femman vann Säven/Hol sin viktiga match mot Sparsör redan i torsdags. Christoffer Lesjak var mannen för dagen med tre baljor, och nu har Säven/Hol ett litet, litet andrum i tabellen.

Annelunds magi tycks delvis vara borta. Det snöpliga tappet mot Fristad följdes av ännu ett tapp, nu 2-0 till 2-2 mot Äspered. Bra motstånd ska sägas, men man tappar snabbt mark i tabellen vid uteblivna segrar.

Det fick även Östadkulle erfara när man åkte till Falköping och torskade med 6-2 mot FFK. En svag start förstörde dagen, och nu ska det bli intressant att se om ÖSK studsar rätt igen eller om en svacka väntar. Inte sällan är det matchen efter ett ras som visar i vilken ända av tabellen man hör hemma.

Herrljunga lyckades knipa en poäng i den tuffa matchen mot Fristad. 2-2 är ett bra resultat och kampen mellan hgrannarna i Herrljunga kommun går vidare. Nu skiljer det fortsatt en poäng till Annelunds fördel.

…………..

Mjörn Höll avståndet nedåt genom att spela 2-2 hemma mot Borås GIF. En seger hade dock gjort tabelläget än mer gynnsamt, så kanske att att det grämdes en del över krysset. Men just nu är min känsla att Mjörn kommer att lösa kontraktet.

…………..

I Alingsåssexan tog Hemsjö chansen att haka på i toppen genom att slå Brämhult med klara 4-1. Detta samtidigt som Dardania slog Sjövik i seriefinalen med 1-0, och just nu är det alltså Dardania som är laget att slå i toppen. Hemsjö smyger med, men slår fortsatt i underläge i toppen.

Frisco tog en viktig seger borta mot jumbon Kroatiska Tomislav. 4-2 slutade det hela, och Frisco toppar nu tabellens nedre getingbo där sex lag ryms inom två poäng.

I det getingboet surrade Södra Härene till sig tre tunga poäng hemma mot Borgstena. Imponerade att Hära år efter år ser till att plocka sina poäng, och det kommer så klart att fortsätta även 2021.

…………..

För egen del var det ingen höjdarfredag på Brynet. En svag första halvlek gav 0-3 i paus mot Hjärtum, och då hjälpte inte en kollektiv uppryckning i andra akten. Dessutom en sur vadkaka för egen del så den första torsken kryddades av en ispåse.

Samtidigt vann Sollebrunn på bortaplan mot Elmer/Fåglum. Det betyder att det nu är väldigt jämt mellan de båda Bjärkelagen – och snart är det derby också. Bara en sån sak.

…………..

Vadkakan joggades ut benet en aning på söndagen när Vänersborgs FK hade glömt att fixa domare till P13-matchen mot Bjärke. I jeans och utan pipa första tio minuterna hoppade undertecknad in och svarade för en prickfri insats. Nej, skämt åsido, så är det en tuff och för mig ovan situation att kliva in i domarrollen. Det var tröjdragningar, tacklingar, avstånd på frisparkar och till och med könsord som skulle hanteras på något sätt. Mitt sätt blev kanske inte alltid enligt regelboken eftersom jag inte gått en domarkurs på 25 år. Men match blev det, och kul var det för alla inblandade. Även för mig.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar