ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Även den här måndagen väljer vi att summera den gångna fotbollshelgen i en Bredsida.

Vårgårda IK vände trenden när man vann klart mot Torslanda IK. I Helgens Hetaste tyckte jag att det var dags för ”stjärnorna” att leverera och då svarade Mommo, Albinot och Ibbe Alushaj med att göra var sitt mål i 3-0-segern. Spännande också att den egna produkten Carl Svensson gjorde debut från start i divison 2 när han gick in som mittback.

………………..

På tal om VIK har det hänt lite i truppen. Fehim Smajlovic gick till Kronäng och i gengäld gick Hassan Najafi den motsatta vägen. Dessutom valde Emil Johansson att vända tillbaka till Herrljunga SK och division 5 efter bara några månader i grannklubben. Det kom faktiskt lite överraskande för mig.

HSK tappade också en spelare i helgen när Almir Taranis valde att ansluta till seriekollegan VIK FK.

………………..

Alingsås FC kom inte upp i nivå i fredags utan Gauthiod kunde ta sin första seger för året. Nu tror jag ärligt talat att AFC kan glömma topp tre i den här tabellen och istället bör fokus läggas på att utveckla spelet, laget och klubben så att man kan lyfta resultatmässigt kommande säsonger istället.

………………..

Frisco skulle nog ge AFC en rejäl match om bästa damlag i trakten just nu. Klara 3-0 borta mot Råda är starka papper och nu toppar Frisco division 2 ganska tydligt.

………………..

I trean slutade derbyt med en ganska klar seger för SAIK/SMSK. Hemsjö står därmed kvar på trista noll poäng i tabellen medan Bjärketjejerna öser på mot toppen. Detta var femte raka segern.

………………..

Alingsås IF studsade tillbaka efter poängtappet senast när man besegrade Fristad med 3-1. En mer knapp seger än vad jag trodde och dessutom sprack James Clarks målnolla. Så trots att poängen trillar in anar man lite, lite grus i det grönvita maskineriet. Men serieledningen är intakt och då ska man inte klaga för mycket.

………………..

Holmalund tog andra raka segern när man bortaslog IFK Skövde med 3-2. Starkt gjort, även om ett par av målen är att betrakta som ”brötarmål” om man ska tro klubbens Twitterkonto. Men mål är mål, och seger är seger.

………………..

Gerdsken å sin sida inkasserade andra raka 0-1-förlusten. Uddamålssegrar har blivit till uddamålsförluster och då är helt plötsligt det nedre kvalstrecket närmare än det övre för gulsvart. Noterbart var också att L-P Björk avvisades från bänken efter en utebliven straff, vilket – om jag inte är snett på det – betyder att han inte får coacha laget i nästa match.

………………..

På tal om GBK så gjorde Fredrik Smith ett gästspel i sin moderklubb Främmestad i helgen. Hans gästspel har ju en förmåga att sluta med tre poäng, och jodå: FIK vann 5-1 och gick upp i serieledning i norra fyran.

………………..

Östadkulles damer åkte på hela 5-1 i baken i toppmötet med JK10. Då tappar man naturligtvis mark i kampen om de översta placeringarna.

………………..

Annelunds segersvit sprack när toppmötet med Tråvad/Larv slutade med ett kryss. Det gör också att toppen av tabellen är fortsatt jämn mellan de två lagen, Arentorp/Helås och Emtunga.

………………..

I 0322-femman föll Säven/Hol i den viktiga toppmatchen mot Borås AIK. Det betyder att VIK FK i nuläget är bästa lokala lag i tabellen efter att de hållit nollan och vunnit med 1-0 i fredags. I morgon tisdag möts de två grannklubbarna på Tånga och viktiga poäng ska delas ut.

………………..

Herrljunga tog sin första seger för säsongen när man bortaslog Nossebro med 3-1. Viktigt för rödblått, och med Emil Johansson i laget kan det nog bli fler segersånger framöver. Tyngre för SAIK som föll med hela 5-0 och åkte ner under strecket igen efter att ha sprattlat till lite i förra veckan.

………………..

I samma serie står Östadkulles herrar kvar på noll poäng efter en hedersam uddamålsförlust mot serieledaren. Nu gäller det att ÖSK samlar ihop sig och se till att vinna rätt matcher i botten av tabellen, annars lär säsongen fortsätta att vara jobbig.

………………..

Ett lag som inte längre står på noll poäng är Södra Härenes damer. De slog till med klara 4-1 mot topplaget Emtunga och visade därmed att man kan få till grymma prestationer emellanåt.

………………..

Tabellsidan börjar nu bli mer och mer på allvar. Spana gärna in den om du inte gjort det tidigare.

………………..

I sommar ska Vårens ungdomsledare utses i samarbete med Sparbanken Alingsås och vi välkomnar fler nomineringar av de ungdomsledare du tycker förtjänar lite uppmärksamhet. Vi understryker att de personer som nominerades i fjol och inte vann får nomineras även den här gången. Så tveka inte, utan ta chansen att ”vinna” fem tusen kronor till din förening. Läs mer här.

………………..

Långareds Patrik Kula Karlsson fortsätter att ösa in mål. I helgen kom de fyra nya när BoIS vann med hela 7-0.

………………..

Så kom den då, Moa Edruds allsvenska debut. Hon fick chansen mellan stolparna när Växjö DFF  spelade 1-1 borta mot Eskilstuna. Roligt och välförtjänt, och jag lurar också på om detta kan ha varit Södra Härenes första allsvenska export.

………………..

Till den lilla skara som lagt in en slant i 0322-kassan vill vi så klart säga tack. Sommarsemestern betyder allt som oftast att tankarna på om lokalfotboll.se/0322 ska leva vidare nästa säsong börjar infinna sig så den som gillar sajten och vill att den ska överleva kan visa det genom att haka på 0322-kassan. Ju fler som hakar på desto större är naturligtvis möjligheten att sajten lever vidare. Du kan läsa mer om hela grejen här och här.

………………..

För en dryg vecka sedan var jag nära att göra årets första riktiga träning med SMSK. Men dagen innan hände det något hemma på gräsmattan när grabbarna skulle besegras. Det brände till lite i knäet och det fick mig att rygga tillbaka något. Har tack och lov aldrig haft problem med knäna tidigare, men fy satan vilken vansklig skada. Håller det nu eller håller det inte? Det vet du inte förrän det antingen höll eller inte höll. Tyvärr har jag en hel del erfarenhet av skelettskador och dessa har din fördel i att när det är läkt så är det hundraprocentigt läkt. Det är mentalt mycket lättare att hantera än detta ständiga fram och tillbaka med mitt förbannade knä.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar