ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång så smått

Bredsidan är tillbaka efter ett litet uppehåll.

Som alltid brottas jag med blandade känslor under sommaren. Å ena sidan vill jag släppa allt vad leverans heter i några veckor och å andra sidan vill jag fortsätta håla sidan levande även under juli månad. I år har det blivit mer åt det förstnämnda, och även om jag kommit över det där med dåligt samvete känns det ändå inte helt hundra i magen när enda inlägget under en vecka kommer från en av våra gästskribenter. Men som vanligt tappar man rutinerna när man blir ledig och inte sällan befinner sig på resande fot. Men i dag är jag i alla fall tillbaka med en liten Bredsida inför veckans återstart.

…………….

Alingsås FC och Frisco laddade upp inför hösten med att lira en träningsmatch mot varandra. Att AFC skulle vinna trodde nog de flesta, men kanske att jag inte riktigt trodde på hela 5-0. Men två divisioners skillnad ska givetvis ta ut sin rätt. Nu väntar Kalmar borta för AFC i en mycket svår återstart.

För övrigt har AFC lånat in Johanna Svedberg och Nellie Nygren från Häckens A-trupp. Återstår att se om den unga duon kan göra något avtryck i Elitettan.

…………….

Vårgårda IK har hunnit klämma i två träningsmatcher. 2-2 mot Gauthiod följdes av 1-1 mot Landvetter, och nu stundar det derby mot Alingsås IF på fredag. Ett AIF som gjorde en bra match när Jonsered besegrades med klara 5-2. I den matchen hoppade för övrigt Gustav Sjöberg in i grönvitt. Han har provtränat (från Stenkullen), men jag vet inte om en övergång är aktuell i nuläget.

…………….

Gerdsken lirade – utan några tunga pjäser – mot Vara i lördags och föll där med 2-0. Holmalund däremot har mig veterligen inte träningsspelat inför återstarten i den mycket intressanta och jämna herrtrean. Du hittar ju för övrigt alla aktuella tabeller från den här sidan.

…………….

De lägre divisionerna har i regel ytterligare någon vecka på sig att förbereda sig inför seriematcher. För mitt SMSK vankas det träningsmatch mot Säven/Hol på lördag. Återstår att se om mina fotbollsmuskler har vaknat till liv och är redo för match då.

…………….

Vet inte om det är brist på publik, de märkliga tiderna på dygnet eller något helt annat som fått mig att helt ignorera OS hittills. Noll minuter konsumtion än så länge, även om resultat, medaljer och annat registreras via det ordinarie flödet.

Men en sak som jag tänk på är frågan om varför fotbollsturneringarna skiljer sig så mycket åt mellan dam- och herrsidan. Bland herrarna är det en form av ungdomsturnering utan större värde eller prestige, medan det på damsidan inte tycks vara någon större skillnad på OS och VM. Konservativ som jag är i många sammanhang tycker jag att VM ska vara det största och att man endast ska ha chansen att bli världens bästa landslag var fjärde år. Annars riskerar det att gå inflation i mästerskap, som det i någon mån gjort inom handbollen och ishockeyn.

Om någon vet anledningen till att damernas OS-turnering värderas högre än herrarnas får ni gärna kommentera nedan.

…………….

Den här Bredsidan skrivs kl. 5.10 på söndagsmorgonen. Det är en nygammal vardag hos Mökanders sedan en hundvalp flyttade in för en knapp vecka sedan. Men det är bara att kämpa på trots lite motgång, som i vilken fotbollsmatch som helst.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan

 

2 svar på ”Vi drar igång så smått”

 1. Jag vet absolut inte. Men efter lite googlande hittade jag detta på Wikipedia.
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fotboll_vid_olympiska_sommarspelen

  Som jag förstod det har det att göra med konkurrens mellan FIFA och IOK på herrsidan med bristande intresse under 1970 – 1980 – talet på herrsidan inom OS.

  Damsidan har kanske uppnått det bristande intresset under OS än, utan där kanske det ses mer som en till arena att visa upp damfotbollen på. Men det sista är bara en egen killgissning.

  Svara
 2. På damsidan känns nästan OS större än VM. Så det är nog dags att komma in i matchen nu då Jonas 😉 Och eftersom du ändå går upp 5 på mornarna så är det ju inte så mycket jobbigare att ställa klockan på 4 på fredag när vi går för guld!!

  Svara

Lämna en kommentar