ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Så var det dags för kortvecka igen. Men vi kör ändå en Bredsida för att hitta måndagskänslan.

Hemsjös damer går som tåget i damfyran. Efter 3-0 i derbyt mot Södra Härene toppar man tabellen med fyra segrar och ett kryss. Kanske blir det ett återtåg omedelbart efter degraderingen i höstas.

……….

Alingsås FC:s segersvit stannade vid fem matcher. IK Gauthiod vann på Mjörnvallen med 1-0 och därmed tätnar det i toppen av damettan, även om AFC behåller serieledningen.

Detta betyder att Stora Mellby är enda lag som har full pott hittills. Ganska imponerande då SMSK som mött alla förmodade toppkollegor och ändå gjort rent hus. Kul också att SAIK går bra i den serien och skuggar i toppen, nu senast slog Sollebrunn Alvhem med klara siffror.

……….

Vårt andra division 1 lag – Frisco – lyckades inte få med sig några poäng från Karlskoga. Rävåsen vann med 3-1 och därmed ligger Frisco kvar just ovanför nedflyttningsstrecket.

……….

Fredagens stekheta derby på Sävevallen slutade med bortajubel. Säven/Hol såg ut att gå mot tre poäng när helt plötsligt studsade allt rätt för FK som gjorde två mål efter att klockan passerat 90 minuter. Stor hjälte blev Qendrim Pllana som satte dit 4-3-målet som tog Vårgårda förbi Säven/Hol i toppen av tabellen. Det racet lär gå vidare.

……….

Herrljunga torskade hemma mot Sandhem på torsdagen men lyckades ladda om och besegra jumbon Floby med 5-2 på söndagen. Livsviktiga poäng för HSK, som fortsätter att leva farligt.

……….

Annelund spelade också två matcher den gångna veckan. En stark poäng hemma mot Säven/Hol följdes upp av en uddamålsförlust mot topplaget Södra Ving. Hårda bud med endast en pinne på två bra prestationer.

……….

Vårgårda IK:s hysteriska form kom kanske av sig något när man kryssade borta mot IFK Uddevalla. Vid seger hade man nosat topplagen i hälarna medan man nu ändå behåller nedre strecket på hyfsat behagligt avstånd.

……….

Holmalund har nu tre raka förluster i herrtrean. Mot Ahlafors släppte man fyra mål och än så länge har HIF släppt in två mål i snitt per match, och det är ju en siffra som sällan räcker för att vara ett topplag. Skillnaden nu mot de första matcherna är att man nu gör betydligt färre mål framåt. Exempelvis vann man i början ett par matcher med 5-2, men nu när offensiven kommit av sig något har man fortsatt att släppa in mål bakåt. Då blir resultaten också sämre, vilket är allt annat än ologiskt.

……….

Oliver Östlind var återigen stor grönvit matchvinnare när Alingsås IF vann klart mot Mellerud. Tre baljor från Östlinds fötter blev det, och nu har vi alla tre Alingsåslag inom två poäng i tabellen.

……….

Detta efter att Gerdsken fått med sig 2-2 hem från Falköping. Albin Andersson blev poängräddare när han tryckte in kvitteringen i slutet, och återigen visade GBK sin styrka när det gäller att forcera sig till poäng mot slutet av matcherna. Albin Andersson förresten, han har verkligen utvecklats sedan han lämnade Södra Härene inför förra säsongen och tycks i år vara given i mittlåset hos gulsvart. Imponerande, och av det jag sett och hört har han vuxit i division 3-kostymen på allvar. För mig kanske han inte är mittbacken som leder sitt lag till division 2, men att han har fysik och karaktär nog för att göra ett stabilt jobb vecka ut och vecka in i trean skriver jag under på direkt.

……….

SAIK/SMSK spelade fredagens hemmamatch på Brynet. Där blev det seger med 3-2 och Bjärkelaget är med och hugger i toppen. Hugger gör även Alingsås KIK som tog tre bortapinnar i lördags, och också ÖSK smyger med ett par poäng bakom. I fredags blev Yohanna Friborg matchvinnare när hon skruvade in en hörna rakt i mål och ordnade en 3-2-seger.

……….

Östadkulles herrar orkade inte stå emot Töllsjö och frågan är om tåget mot serieseger redan har gått för ÖSK nu? Töllsjö tycks vara laget att slå i toppen, och det lyckades alltså inte ÖSK med. Återstår att se om Mjörn lyckas bättre med den uppgifter när det är dags för seriefinal för Mjörn är tvåa efter helgens 5-2-viktoria mot Borås GIF.

……….

Frisco knep en pinne mot Hedared och fortsätter att bråka med de flesta lagen. Samtidigt tog Södra Härene tredje raka segern hemma mot Savana, efter att åldermännen David Andersson och Joel Andersson nätat för SHIF. De båda lagen är på väg att göra en bra vårsäsong, Hära är ju till och med uppe och hugger i toppen.

……….

För egen del blev det en knapp halvtimmas spel i matchen mot Trollhättans FF. Lyckades vara på rätt ställe och peta in en retur, och det slog mig hur härligt det är att göra mål. En känsla jag saknat de senaste två åren när knäet hållit mig borta från fotbollsplanen. Som ung gjorde jag sällan eller aldrig mål, men de sista åren i Holmalund och sedan de tio-tolv åren i Stora Mellby har det blivit något fler baljor. På mig tycks det skapa en form av beroende. När man väl har vant sig vid att vara en spelare som nätar en del är det svårare att glädjas åt en bra match eller bra prestation om den inte innehåller gjorda mål. Vill understryka att jag endast tänker på den individuella prestationen och inte lagets, som så klart alltid kommer i första hand. Men för egen del har jag med åren omvärderat och gläds numera mer åt ett billig skitmål än en härligt slagen svepande crossboll. Det gjorde jag inte för 15 år sedan. Budskapet till alla målskyttar – och alla andra som gör mål mer sällan – är att man inte ska se det som något fult eller egoistiskt att vara målsugen. Tvärtom är det en viktig del av fotbollen att sätta dit den där jäkla bollen, och hur ofta hör man inte att ett lag ”saknar den där riktiga målskytten”?

Så passa på att göra mål när ni kan och passa också på att njuta av den känslan. Mål är mål, och alla räknas lika mycket.

Slutligen ett tips till de som vill göra mer mål på matcher. Börja med att ta varje målchans på allvar på alla träningar. Sätter du dit bollarna där är det mer sannolikt att du gör det även på match. Det handlar om att skaffa sig goda målvanor helt enkelt.

……….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar