ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Sportlov för ungtupparna. En vanlig måndag i februari för oss andra. Då behövs en liten Bredsida.

Vårgårda IK åkte till Alingsås för att möta Gerdsken i en träningsmatch. Gästerna tog ledningen i första halvlek med efter paus vände GBk och vann med 2-1. Lite oväntat i mina ögon, även om ett enstaka resultat den 8 februari sällan säger särskilt mycket om två lags status inför året som väntar. Axel Skoglund var mannen som avgjorde det hela, och han visade därmed att förmågan att producera poäng trots en inte alltid alltför stor speltid finns kvar från 2019 då han svarade för en fin debutsäsong i division 3.

……………..

Alingsås FC kommer inte att ha någon F19 i seriespel under 2020. Det betyder alltså att klubben även i år kommer att ha ett representationslag. Troligen ett misslyckade sett utifrån ambitionen för några månader sedan, men heller inte någon jättekatastrof på kort sikt.

En av anledningarna till beslutet tror jag kan vara Alingsås KIK:s framfart. Flera spelare har valt att lämna AFC:s organisation för att istället vara med på KIK:s resa i division 2. Känslan är att KIK än så länge inte riktigt ställt in sig i näringskedjan som nummer två i staden, och det har jag egentligen inget negativt att säga om. AFC är fortfarande en ung förening och gör i år sin första säsong i Elitettan, och skulle det gå åt pipan där samtidigt som 2020 blir en succé för KIK har vi derbyn att vänta redan nästa säsong.

Om några år vet vi sannolikt om AFC är det självklara valet för alla tjejer som vill spela fotboll på en så hög nivå som möjligt i Alingsås. Men det är – med all rätt – en sits som måste förtjänas, både med sportslig framgång och med klubbens organisation.

……………..

Hassan Najafi – som lämnade VIK i höstas – har nu ändå skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Den tekniske liraren blir ett offensivt alternativ och nu börjar nog truppen bli fulltalig. En meriterad och stabil mittback skulle nog fasen behövas efter att David Lager och trologen Mattias Martinsson lämnat, men i övrigt sitter nog nye sportchefen Mohammed Abdulrahman ganska nöjd.

……………..

AT skrev i veckan om att Daniel Olafsson väntar med att operera sina krånglande höfter. Med andra ord blir det samma visa i år, där han inte lär spela med någon större kontinuitet utan kanske bara utmana smärtan i undantagsfall. Synd för oss som gillar bra fotbollsspelare.

……………..

I onsdags skrev Malin Rosén om ett intressant ämne här på sajten. Intressant vet jag att det var eftersom sidan hade över 3000 sidvisningar den dagen. Läs här om du missade hela grejen.

……………..

De senaste veckorna har jag haft problem med en vad. Trodde att några dagar i skidbacken skulle få det hela att läka, men en joggingtur efter hemgång visade på motsatsen. Den gången veckan ägnades åt rehabträning, så förhoppningsvis kan det bli lite fotboll snart igen. Som vanligt efter 35 är det vetskapen om att inte kunna träna fotboll som irriterar med än att man i själva verket inte gör det.

……………..

SMSK lirar förresten första träningsmatchen nu på lördag. Väldigt tidigt, men ungtupparna behöver nog springa av sig lite. Antar att det är fler lag än så som smyger igång matchandet ganska snart.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar