ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Så var det måndag igen – och som vanligt summerar vi den gångna fotbollsveckan med en Bredsida.

Lördagens derby på Mjörnvallen slutade med en grönvit 2-0-seger. Filip Larsson och Oliver Östlind gjorde målen som befäste AIF:s andraplats i tabellen och nu talar precis allt för att det ska bli kval på Mjörnvallen i höst. Sista chansen till serieseger är toppmötet med Skövde kommande helg, där är seger ett måste om de ska utmana skaraborgarna om förstaplatsen.

För Vårgårdas del blir det nog till att sikta på tredjeplatsen. Lyckas det är det ändå en resultatmässigt bra säsong på Tånga hed, särskilt med tanke på tränarbytet som förkunnar att allt inte varit frid och fröjd från början till slut.

………….

Holmalund tog verkligen chansen i måstematchen mot Mariestad. Islossning framåt med klara 4-0 på resultattavlan och tre poäng som spetsar till bottenstriden. Nu är det bara några få poäng upp till säker mark och Mikael Prodér tycks synnerligen ha ruskat liv i det rödvita laget. Fortsättning följer – och fler segrar krävs för att undvika division 4.

………….

Gerdsken stod inte alls att känna igen i bortamötet med Tidaholms GoIF. Öppna svängdörrar bakåt och sju insläppta, och då hjälper ju fyra mål framåt inte särskilt mycket.

………….

Alingsås FC spelade sin match redan i torsdags och vann där med 3-1 borta mot Jitex. En stark insats, och tränare Lars-Petter Björk hyllade sitt gäng på Twitter efter slutsignalen. Nu börjar det bli allvar i tabellen med mindre än tio matcher kvar att spela, och AFC är fortsatt med i den absoluta toppen. Det blir väldigt spännande när serien drar igång igen den 10 september efter landslagsuppehållet. Så väntar Sundsvall hemma för Björks tjejer.

………….

Frisco låg under med 2-0 när Bailey Carlsson hoppade in och gjorde två mål per omgående. Men en poäng hade behövs vara tre för att hoppet om nytt kontrakt i ettan skulle levat fullt ut. Nu känns det som att Frisco är för långt efter, även om chansen givetvis finns.

………….

Sista kvarten av första halvlek förstörde dagen för Östadkulle då Edet avgjorde matchen med ett par snabba mål. Nu blev det torsk med 5-2 och ÖSK är därmed fortsatt jumbo i ett prekärt tabelläge.

I samma serie räckte Mjörn inte till mot serieledaren Wargön som vann med klara 3-0. De grönvita krigarna från Västra Bodarna ligger därmed fortsatt lite farligt i kampen om att undvika den nedre kvalplatsen.

………….

Annelund spelade i fredags hemma mot Södra Ving och vann där med 1-0. Tre raka nollor bakåt brukar generera poäng och nu är Annelund på säker mark i tabellen.

Herrljunga hade inga problem med att bortaslå Folkabo med 4-1. Viktig seger och nu ser det onejkligen mycket bra ut i tabellen även för HSK.

………….

Alingsås City hade som väntat inga problem med att besegra tabelljumbon Spark i fredagens derby. 10-0 slutade det hela och Hampus Nilsson bokfördes ännu en gång för fem mål. Kvaljakten går vidare för City – som för övrigt har presenterat Simon Preissler som ny spelare.

I samma serie tog Hemsjö en fin 4-1-seger mot Sandhult och Hemsjö känns i år som själva definitionen av ett mittenlag.

………….

För egen del var det match borta mot Elmer/Fåglum som gällde i lördags. Där gjorde SMSK jobbet och vann med 3-1 – även om det sannerligen inte var någon höjdarmatch. På tal om SMSK har Linus Dahlman lånats ut till moderklubben från Holmalund under hösten, och gjorde i lördags sina första minuter i återkomsten.

Även Sollebrunn har fått en hemvändare, då i form av Axel Skoglund från Gerdsken. Skoglund var en av målskyttarna när SAIK slog Trollhättans FF med imponerande 7-1 på bortaplan.

I samma serie tog Södra Härene enb komfortabel seger med 5-1 mot Åsaka medan Frisco spelar på onsdag. Det vet jag med säkerhet för det är Brynet de besöker för att göra upp om poängen.

………….

Hemsjö drog det längsta strået i derbyt i damfyran när de gulsvarta vann med 2-1 hemma på Byvallen. Tre tunga poäng i kampen om att bli bästa lokala gäng, där det nu är knapp, knapp fördel Hemsjö.

I samma serie var SHIF/ÖSK snubblande nära poäng – men till slut vann Brämhult U med 2-1. Nära räknas int på forté – som Gunde Svan hade sagt.

………….

Tippningen i Helgens Hetaste var inte mycket att skryta – med den här veckan heller. Men bara att gneta på.

………….

Tabellsidan är ju alltid tabellsidan.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Vi drar igång veckan”

Lämna en kommentar