ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Då var det måndag igen. Och som brukligt drar vi igång veckan med en Bredsida om den gångna fotbollshelgen.

Alingsås FC tog en mycket välbehövlig seger när man vann med 3-2 hemma mot Göteborgs DFF. Förra veckans hemvändare Bea Persson fick med kort varsel hoppa in från start när Lisa ”Mini” Johansson fick en smäll på uppvärmningen. Persson tackade för förtroendet genom att göra ett mål i matchen, men det var ändå ”Mini” som återigen visade att hon är AFC:s superstar den här säsongen. Efter paus hoppade hon trots smällen in på planen och satte det avgörande målet i slutminuterna.

På ta om AFC kunde vi igång skriva om att Olivia Sultan tar ett break från fotbollen. Tråkigt men nödvändigt, är det inte roligt med fotboll är det svårt att lägga den tiden och samtidigt få ut några större prestationer.

……………

I divisionen under öser Frisco på för fulla muggar. Katti Ölvebo gjorde hela fyra baljor när de blå tog en ny seger i fredags, och fortsätter det så här är snart all spänning borta i den serien.

……………

Vårgårda IK tycks ha växlat upp. I alla fall Albinot Rexhepi som gjorde hattrick när VIK vann med hela 4-0 borta mot Vänersborgs IF. Andra raka och viktiga poäng in på Vårgårdakontot. Förresten fick Benjamin Hacker chansen som central fältare och enligt rapporterna tog han vara på den på allra bästa sätt.

……………

Holmalund lyckade inte ta tredje raka utan Trollhättan BoIS vann med uddamålet på Brogårdsvallen. Det betyder att HIF är kvar i bottenskiktet av tabellen. I samma serie spelar Gerdsken omgångens match i morgon tisdag borta mot IFK Falköping. Ett gulsvart trendbrott vore inte fel efter två raka förluster, om inte annat för att inte halka in i samma bottenskikt som HIF befinner sig i.

……………

Min poddkollega på Tifosi – Fredrik Olsson – var och tittade på Alingsås IF i lördags. Han berättade om en magnifik James Clark i det grönvita målet som räddade hemmalaget före paus när Ulricehamn var väl som bra som AIF. Efter paus skapade hemmalaget mer framåt och då hade man tillräcklig klass för att näta genom Oliver Östlind och Chris Balkerud. Samtidigt fortsatte Clark att parera allt utom en reducering från Ulricehamn. Starkt att vinna utan att spelet stämmer fullt ut och i och med att övriga topplag kryssade har AIF gjort ett litet miniryck i tabellen.

……………

Säven/Hol räckte inte till mot serieledaren Sandared/Sjömarken och därmed tror jag det blir svårt att gå hela vägen för hopslagningen den här säsongen. Avståndet upp är helt enkelt för stort.

……………

Inte heller Vårgårda IK FK tog chansen fullt ut att haka på topplagen. Men 1-1 borta mot Vedum är i sig inget dåligt resultat så det finna ingen anledning att sörja för mycket.

……………

Östadkulle hade en fin helg. Damerna vann planenligt mot IFK Trollhättan och herrarna tog en efterlängtad seger i bottenmötet med Nossebro. Linus Broberg blev stor gulsvart hjälte när han satte dit båda målen i årets första seger.

……………

Sollebrunn är ny jumbo i 0322-femman efter ÖSK:s seger. Den här gången föll SAIK med 7-2 hemma mot BAIK, och det är tydligt att Bjärkelaget släpper för många mål för att det ska kännas riktigt bra för någon inblandad.

……………

Långared chockade Wargön och överraskade mig när de vann mot serieledaren med 2-1. Om Patrik Kula Karlsson gjorde mål? Ja, va fan tror du?

……………

Friscos herrar fick ”bara” 1-1 mot bottenkollegan EFFK. Oväntat klen utdelning i mina ögon. Oväntat stor utdelning fick Södra Härene i samma serie. 3-3 hemma mot topplaget Arentorp/Helås var mycket starkt gjort, och jag tror även Annelund knöt näven i fickan efter det resultatet.

……………

Såg ingen lokal seniormatch i helgen. Däremot blev det Champions League-finalen på tv och ett poolspel på Sävevallen. På tal om ungdomsfotboll gillar jag att SAIK/SMSK numera heter Bjärke på ungdomssidan.

……………

Hemsjö hade en mörk helg resultatmässigt. Både herrarna och damerna föll sin respektive match med 4-1 och båda ligger också i botten av sin respektive tabell. Bara att kriga på för de båda gängen med andra ord.

……………

Herrljunga förlorade den oerhört viktiga matchen mot Bollebygd/Olsfors med 3-2 i fredags. Kanske var den fysiska statusen inte på plats efter att HSK även spelat match två dagar tidigare? Mycket märkligt spelschema i min värld.

……………

Utöver Ölvebo, Rexhepi och Broberg var också Patrik Svensson på målhumör i helgen. SMSK-anfallaren stänkte fyra för andra matchen i rad och tillhör likt Långareds Kula Karlsson toppen av seriens skytteliga.

……………

1376 personer såg division 3-derbyt mellan IFK Tidaholm och Tidaholms GoIF i fredags. Den 15 juni möts Gerdsken och Holmalund i samma serie och då skulle halva den summan ses som en bra publiksiffra.

……………

Om du möter någon som verkar deppig i dag kan du tipsa om den här tabellsidan för att muntra upp personen. Den är ju så himla bra.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar