ANNONS:
ANNONS:

Vi firar Valborg med en Bredsida

Även den här klämdagen klämmer vi in en liten Bredsida om den gångna fotbollshelgen.

Så kom då äntligen första segern för Alingsås FC. Lisa ”Mini” Johansson trotsade en halvtaskig baksida och hoppade in i andra halvlek, och tur var väl det. U-landslagstjejen gjorde tre mål när AFC vann med 4-3. Snacka om matchvinnare.

………………

I division 2 tog Frisco en ny stabil seger när man vann borta med 2-0. Där hette matchhjälten Alexandra Schwartz med sina två mål, och nu hakar Frisco på i den absoluta toppen.

………………

Derbyt i trean slutade med en ganska klar seger för Alingsås KIK. Hemsjö räckte inte riktigt till över 90 minuter, trots att Lisa Andersson drog på sig handskarna igen.

………………

AIF tog tredje raka segern när man vann på svårspelade Forsvallen i Skepplanda med 2-0. Nio poäng och nollan bakåt intakt, så inte mycket att anmärka på där.

………………

Vårgårda inkasserade tredje raka förlusten borta mot Hisingsbacka. Ingen drömstart för Tobias Edenvik, och snart måste nog poängen börja trilla in om inte stämpeln som bottenlag ska fästa alltför mycket på VIK.

………………

I trean tog Gerdsken tredje raka uddamålsvinsten. Helt osannolikt att man upprepar fjolårets tabellrad på det sättet, men inte desto mindre imponerande för det. GBK är nog i toppen för att stanna – i synnerhet om Jacob Borg fortsätter ösa in mål. Fyra baljor på tre matcher nu.

För Holmalund är det fortsatt bäcksvart. Efter 0-1 mot Mellerud är både poängen och de gjorda målen kvar på noll. Och nu väntar seriefavoriten Lidköping kommande helg. Hårda bud i Mellerud, passar för en gång skull ganska bra.

………………

De första av många derbyn i 0322-femman avverkades i helgen.  Där var VIK FK:s seger mot Östadkulle imponerande och det blir allt tydligare att jag underskattat det unga laget. Två raka segrar för Nicklas Spinghs mannar nu.

I det andra derbyt gjorde Erik Karlsson och Christoffer Krabbe två mål vardera när HSK kryssade mot Säven/Hol. Starkt av Herrljunga att hämta in underläge mot Säven/Hol, som jag höll som favorit i den matchen.

I samma serie torskade Sollebrunn sin andra raka match och har därmed fått en tung start. Nu klara 2-6 mot Bollebygd/Olsfors.

………………

Annelund gjorde en halvrisig första halvlek i toppmötet med Arentorp/Helås. Men en vass andra halva när man gick från 0-1 till 3-1 ordnade andra raka segern och fortsatt serieledning i Falköpingssexan.

………………

I samma division rasade Södra Härene ihop mot Emtunga medan Frisco tåg årets första trea. Hela 4-1 mot Vartofta satt fint för de blåvita.

………………

Östadkulles damer fick en smakstart i fyran när man hemmaslog Sjuntorp med hela 5-1. Noterbart att skribenten i Kliniken – Yohanna Friborg – stänkte två baljor.

………………

I morgon tisdag spelar Vårgårda IK borta mot Ardala i DM. VIK är enda kvarvarande lag efter att GBK och Holmalund försvunnit förra veckan.

………………

Ni har väl inte missat att det även i år finns möjlighet att nominera en ungdomsledare som är värd att hyllas lite extra. Läs mer om hela grejen här eller klicka på Sparbankens annons överst på sidan.

………………

Förra veckan genomförde jag en halvtimmas uppvärmning tillsammans med SMSK. Mina Copa var snörade och knäet gjorde varken ont före, under eller efter detta lilla test. Bra så.

………………

Förra veckan var också premiären för Tifosipodden. Jag och Fredrik Olsson snackade fotboll i en dryg timme, och för er som missade hela grejen finns premiäravsnittet här. Vi kan dessutom avslöja att ett andra avsnitt är inbokat, och då gästas vi också av en lokal fotbollsprofil.

………………

Jag såg större delen av SMSK:s segermatch mot Upphärad. Patrik Svensson blev matchvinnare när han gjorde samtliga tre hemmamål i sin första match för året. Dessutom räddade Andreas Olsson Atterdal en straff, och ryktet runt Brynet gjorde gällande att Mellby-keepern klarat fler straffar än han släppt in de senaste åren. Sjukt om det stämmer, men jag tror att det mycket väl kan vara så.

………………

Vad händer med Mjörn? 4-1 borta mot min seriefavorit Töllsjö. Det måste väl betyda att Mjörn numera är favorit att vinna Boråssexan? Ja, så är det nog.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar