ANNONS:
ANNONS:

Vi går igenom helgen

Även den här veckan bjuder vi på en gedigen sammanställning av helgens samtliga lokala matcher.

KVALSPEL

Gerdskens BK – Älvsborgs FF

Förutsättningar: Endast gruppettan spelar i division 2 2018.

Motståndet: Älvsborg smet förbi Virgo i den sista omgången och knep andraplatsen i nordvästra trean. Michael Konge var målbäst med elva strutar i seriespelet.

Kommentar: En tvåmålsseger känns som det bästa resultatet för GBK. Då behöver Älvsborg ”bara” slå Lindköping med en boll i sista rundan för att Alingsåslaget ska vinna gruppen. Men trots Fronken Johanssons kanonform tror jag inte det blir seger här. Älvsborg är nog ganska nöjt med ett kryss för att sedan avgöra på hemmaplan mot Linköping. Men å andra sidan har jag underskattat GBK i princip hela säsongen.

Tips: 1-1.

 

Holmalunds IF – Waggeryd

Förutsättningar: Ettan är garanterad en plats i division 3 2018. Sen får de tre bästa av totalt tolv grupptvåor en plats också.

Motståndet: Waggeryd torskade sin första match med 3-1 och måste således vinna här för att inte vara borta. Sebastian Andersson gjorde 23 mål i serien och torde bli det enskilt största hotet mot Holmalund.

Kommentar: Efter den fina andra halvleken i Främmestad ser jag HIF som favorit här. Försvarsspelet behöver höjas ett snäpp, men formen tycks finnas hos de offensiva herrarna.

Tips: 3-1.

 

Annelunds IF – Wargöns IK

Förutsättningar: Gruppettan är garanterad en plats  i division 5 2018. Antalet platser utöver det styrs av hur det går för kvalet mot högre divisioner.

Motståndet: Wargön har jag mött två gånger med SMSK i år. De är bra från mitten och framåt, medan backlinjen i mina ögon är deras sämsta lagdel. Kan Annelund utnyttja det har hemmalaget stora möjligheter att göra mål här, men då måste så klart skärpan i sista sparken vara med. Det gäller också att inte bjuda Wargön på omställningslägen.

Kommentar: Efter förlusten senast är en vinst ett måste här för Annelund. Det är inte ens säkert att det räcker, men vid tre poäng lever i alla fall hoppet. Tror det kan bli en målrik historia som kan sluta hur som helst.

Tips: 3-2.

 

JK 10 – Toarpsalliansen 

Förutsättningar: 0-0 är enda resultat som gör att Östadkulle SK vinner gruppen och tar division 3-platsen.

 

SERIESPEL

Mallbacken – Holmalunds IF

Vinnaren här kan sannolikt pusta ut och räkna in ett förnyat kontrakt. Hemmalaget har två raka segrar, medan HIF vände sin trend senast mot Kungsbacka. Intressant att se om comebackande Jessica Julin får speltid direkt, och om Linnea Ström kan följa upp succén från i lördags. Tror på en målsnål historia med kryss eller uddamålsseger åt något håll.
Tips: 1-1.

 

Vårgårda IK – Vänersborgs FK

Efter islossningen senast är nog VIK suget på att avsluta snyggt inför hemmapubliken. Även VFK saknar tabellmässig motivation, så som alltid blir inställningen viktig här. En extra krydda inför matchen är att Mohammed Abdulrahman och VFK:s Valon Gashi gör upp om att bli seriens skyttekung. På förhand fördel Gashi med 20 mål, två fler än ”Mommo”.
Tips: 4-3.

Lämna en kommentar