ANNONS:
ANNONS:

Vi går in i midsommarveckan

Om GBK, storsegrar och årets första spik. Kort sagt – om allt som hände den gångna fotbollshelgen.

Gerdsken drog det längsta strået i derbyt mot AIF. Jag var inte på plats den här gången, men flera rapporter gör gällande att AIF var klart bättre första halvlek medan GBK sedan malde ner motståndet i andra. Det gav i alla fall mig minnesbilder från årets första Alingsåsderby då matchbilden var liknande när Gerdsken bortaslog Holmalund. Då som nu stod GBK som segrare, och det understryker ännu en gång hur gulsvart verkligen jobbat sig till en förmåga att vinna jämna matcher. Den här gången gjordes dessutom tre mål, och då kan man vända på resonemanget om den förhållandevis klena målskörden till att GBK inte gör så många mål men allt som oftast tillräckligt många för att vinna matchen. Och i slutändan är det ändå det som räknas.

Nu toppar Gerdsken tabellen i stor stil. Sex poäng har man tillgodo till jagande lag med tio omgångar spelade. Visst, betydligt större ledningar än så har tappats. Men vi får ändå vänja oss vid tanken att Gerdskens BK kan spela i division 2 2018.

Tittar man i derbytabellen toppas även den av GBK i stor stil. Så här ser den ut i nuläget.

  1. Gerdskens BK, 6 poäng.
  2. Alingsås IF, 0 poäng.
  3. Holmalunds IF, 0 poäng.

Redan på onsdag fullbordas den andra omgången med mötet AIF – Holmalund. Andreas Glännbro och David Johansson – som utgick skadade i fredags – är båda osäkra kort, och dessutom är Marcus Johansson avstängd efter sitt röda i fredags. Det kan tala för Holmalund i matchen på Mjörnvallen.

……………………….

Den 8 augusti börjar grävarbetet på Gerdskenvallen när A-planen ska ersättas med konstgräs. Enligt rapporterna spelas de två första höstmatcherna på hemmaplan på Hols IF, och sedan resterande på Alströmervallen. Det betyder att derbyt mellan Gerdsken och Holmalund den den 18 augusti sannolikt kommer spelas utanför staden i Hol.

……………………….

Holmalunds herrar lyckades inte besegra IFK Skövde i torsdags. Trots en hel del möjligheter framåt blev det ”bara” 1-1. Målet gjordes – som vanligt numera – av André Nilsson.

……………………….

Östadkulle har tio raka segrar och toppar Varasexan med ett snudd på ointagligt försprång. Fick ett anonymt mail som kallade den serien för den sämsta någonsin, men oavsett hur det är med den saken ska man inte förringa ÖSK:s vårsäsong. En respektabel höst betyder att det blir division 5-fotboll på Lenavallen nästa år.

……………………….

I samma serie har poplaget Spark inte varit så poppiga på sistone. Senast blev det 5-0 i röva hemma mot Södra Härene efter att Tobias Yngve smällt in tre bollar. Starkt av Hära som kanske har kommit igång nu?

……………………….

Holmalund åkte till Kungsbacka och förlorade med 2-0. Enda positiva med det var att det var samma resultat som jag tippade i Helgens Hetaste. Tror att det var första spikade resultatet på hela vårsäsongen, som i sin helhet inte varit godkänd vad det gäller tippandet.

……………………….

Alingsås KIK fick med sig en pinne hem från seriefinalen mot Hajom/Björketorp. Det kan visa sig vara mycket viktigt när tabellen ska summeras framåt hösten.

……………………….

Vårgårda IK körde över Lerum med hela 7-0. Stora siffror i division 2. Kanske för stora? Utan att klanka ner på VIK – det är starkt att mala på framåt i 90 – kan man på ett sätt också ifrågasätta Lerums insats. När fyran och femman ramlar in borde man kunna knyta näven, spela för klubbmärket och stänga till bakåt. För Vårgårdas del väntar nu en Värmlandsresa och FC Trollhättan borta innan våravslutningen mot Lidköpings FK hemma på Tånga. Fyra till sex poäng där och vårsäsongen varit en stor framgång.

……………………….

Den mellersta femman ser ut att bli ett tvålagsrace. Tyvärr har inget av våra lag lyckats haka på Ardala och Brämhult, utan både Säven/Hol, VIK FK och HSK slåss åtta poäng bakom tätduon. I samma serie halkade Annelund ner under strecket efter torsk mot Rångedala. Hårda bud på Mörlanda Sportcenter för tillfället.

……………………….

Frisco torskade mot Sil med 3-2 i går. Frågan är om chansen till serieseger rök där?

……………………….

I våras samlades stora delar av föreningsanhängare och satte upp ett elstängsel runt B-planen på Brynet. Vildsvin hade bökat sönder planen och med nuvarande verksamhet behöver SMSK två planer för att alla ska få plats. I helgen har detta elstängsel vandaliserat av nya svin, också de vilda. Enda skillnaden är att svinen nu var mänskliga. Hur kan man förstöra för en liten förening i en by där just föreningen är en av stöttepelarna? Det går över mitt förstånd?

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar