ANNONS:
ANNONS:

”Vi gjorde det vi skulle”

Sofia Björklund skriver i dag om vilken spelare i VIK:s herrlag hon beundrar och hur hennes VIK-tjejer verkligen gjorde det bästa av en svår situation.

Söndagkväll och mycket som cirkulerar i huvudet när man slängts sig på soffan medans barnen och sambon fixar sina grejer. Jag har haft en väldigt hektisk vecka på jobbet och då har fotbollsträningarna varit sköna att kunna åka till på kvällen och bara låta allt pysa ut. Även om man pratar lite jobb hemma så känns det skönt att kunna springa av sig det där tunga molnet som hamnat i hjärnan ibland när man har alldeles för mycket att göra på alldeles för lite tid.

Jag är en av de människorna som skulle behöva i alla fall 30 timmar på dygnet för att hinna med allt som jag skulle vilja, men ibland får man sätta vissa onödiga saker åt sidan och ta tag i dem senare.

Helgen har varit en del lokalfotboll-tittande eller kollande i appen Min fotboll. Vårgårda IK herrars match i Alingsås skulle jag åkt på men kände att det dög precis lika bra med AT:s sändning på datorn. Kidsen var i väg på annat och då känns det bra att kunna vara hemma. Blev lite orolig i början på herrarnas match men det ordnade upp sig i andra där de visade sig vara snäppet tuffare och verkade vilja mer. Bara att gratta till tre poäng och till serieledning! Kul 🤩

En spelare som jag alltid tyckt vart grym på plan i herrlaget är ju Dejan Siranovic. En otroligt klok och totalt orädd spelare, som verkar veta precis när man ska gå in och bryta och även hålla ett lugn som får en annan att se helt hysterisk ut. Det va inte med lite skräckblandad förtjusning man såg han spelade med masken på i fredags, inte så jättevanligt att se på plan ändå. Men det är nästan som om han vore gjord för att bära den för är det någon som alltid kliver in och vågar så är det ju Dejan. Säkerligen en spelare som många yngre ser upp till!

För egen del på damsidan så hade vi det lite kämpigare på söndagseftermiddagen. Vi kom till Trollhättan med 10 spelare varav en av våra utespelare för dagen även är en av våra målvakter. Av olika skäl och lite otur så var det denna truppen som fick spela och jag måste säga att vilka tjejer man spelar med! Inga sura miner och inget gnäll. Våra coacher la upp en plan och vi följde den.

Vi fick anpassa oss och även spela ovana positioner men ingen sänkte huvudet. Även om vi förlorade med ett par mål i baken så räknade jag inte dem. Jag räknade våra passningar, lugnet och tilliten till varandra. Snacket som höjdes och lagkänslan som ökade. Vi stod inför en svår uppgift men vi gick alla av plan när domaren blåste i pipan med raka ryggar och stärka sinnen. En match som kunde sänkt oss totalt men som vi när vi klev in i omklädningsrummet istället gladde oss. Vi visade för oss själva och varandra att oss kan man lita på! Vi gjorde det vi skulle och vi höjde oss när vi kunde.

Det ska bli kul att gå på nästa träning och fortsätta med den goa känslan i magen. Jag är en vinnarskalle men när man ställs inför detta och man har så många bra människor runt sig så betyder faktiskt inte just de där 3 poängen något, utan mina lagkamrater är ju viktigare än så.

Så tack till er som spelar med mig i vårt lag, tack för att ni är kämpar och sliter, tack för att ni aldrig ger upp och tack för att ni alltid bemöter mig i omklädningsrummet med glädjande ord och goa kramar. Tack för att ni finns när allt annat i livet kan vara en berg och dalbana. Ni är grymma!

Nu kör vi in i det sista ladies, vi fortsätter spela fotboll för att det är det vi älskar !❤️🤍

SOFIA BJÖRKLUND
Födelseår: 1985.
Familj: Sambo och två tonårsdöttrar.
Bor: Vårgårda.
Klubbar i karriären: Rångedala IK, Kronängs IF, Södra Härene IF och nuvarande klubb Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK såklart!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Vårgårda IK.

Lämna en kommentar