ANNONS:
ANNONS:

”Vi har bra go i killarna”

Gerdskens BK är nästa lag ut i Coronakollen. Tränare Niklas Andersson berättar om en trupp i harmoni, trots den konstiga situationen.

Niklas Andersson.

Niklas Andersson återvände till hemmet på Gerdskenvallen i höstas efter tre säsonger i Hestrafors. Men återkomsten blev inte riktigt som han hade tänkt sig, i och med att coronakisen slog till ett par veckor innan seriestart.

– För egen del hade jag inte hunnit få den där riktiga premiärkänslan så jag kunde släppa det ganska snabbt och gå vidare. Men självklart blev det en mental dipp på många av spelarna, säger Niklas.

GBK fortsatte dock träna efter beskedet, men under mer lättsamma former.

– Vi släppte utbildningsbiten något och fokuserade mer på glädje och energi. Sen tog vi ett lite längre uppehåll över påsk än vad vi hade tänkt, men nu är vi igång och kör tre till fyra pass i veckan. Alla byter om och duschar hemma, men vi tränar på helt som vanligt på planen.

Andersson berättar att två träningsmatcher är bokade från 30 maj innan premiären spelas i mitten av juni.

– Det är ju bara att rätta in sig i ledet och köra på det som är bestämt. Men visst blir det en knepig säsong, och vi hade också lite otur med endast fem hemmamatcher och en del tunga bortaresor.

Blir det rättvist?
– Svårt att säga, men egentligen inte. Det positiva är att det är lättare att vinna en serie på elva matcher än på 22. Men å andra sidan finns det inget att rädda upp det på om det skulle strula i början. Så kanske att man skulle ha spelat säsongen utan upp- och nedflyttning.

Totalt sett är Niklas ändå nöjd med hur det ser ut i nuläget. Skadorna och sjukdomarna är få och alla tränar på bra.

– Tycker det ser bra ut, vi har bra go i killarna trots den här situationen.

Lämna en kommentar