ANNONS:
ANNONS:

Vi kartlägger kvalhösten

Kvalspel hör hösten till och även i år ser vi ut att få några lag med förlängd säsong.

Det som är helt klart är att Alingsås FC kommer att kvala mot Elitettan. Där väntar ett dubbelmöte med Älvsjö där vinnaren tar steget upp. AFC börjar på bortaplan om en dryg vecka den 5/10 för att sedan avsluta på hemmaplan lördagen den 12/10.

………..

På damsidan skulle även Alingsås KIK kunna få kvala. Men då krävs det att man släpper förbi sig Brämhult i den sista serieomgången som spelas nu till helgen. Blir det kval väntar ett dubbelmöte med IFK Värsås där vinnaren tar steget upp i division 2.

………..

Även Hemsjö leder sin serie inför sista rundan. Skulle de tappa den platsen och sluta tvåa väntar en fyrlagsgrupp i kommande kvalspel. Där vet vi ännu inte om det krävs gruppseger för att gå upp till trean utan det beror på antalet platser som uppstår.

………..

På herrsidan har Gerdskens BK alla möjligheter att knipa en kvalplats mot division 2. Blir det så väntar först ett dubbelmöte med tvåan från nordvästra trean (Landvetter eller Angered) innan vinnaren ställs mot tian i Vårgårdas division 2-serie i ett nytt dubbelmöte.

………..

Just Vårgårda IK löper fortfarande en liten risk att hamna i det kvalspelet. Men då ska precis allt gå emot VIK, så det mest troliga är att Åmål, Torslanda eller Tidaholm får den platsen.

………..

I femman har Säven/Hol en liten chans att nå kvalspel. Där väntar i så fall en trelagsgrupp med ett lag från fyran och två lag från femman. Normalt sett räcker gruppseger för avancemang, men det kan bli både fler eller färre platser att göra upp om.

………..

Slutligen har vi tre lag som kan ha kvalspel mellan femman och sexan att vänta. Herrljunga ligger just nu risigt till i femman medan Mjörn och Stora Mellby kan hamna där från andra hållet. Kvalet avgörs i trelagsgrupper där gruppvinnaren tar steget upp i normalläget. Men inte heller här vet vi antalet platser ännu.

Lämna en kommentar