ANNONS:
ANNONS:

Vi kör en ny Bredsida

Även den här måndagen startar vi med en Bredsida.

Att Fredrik Johansson lämnar Gerdsken för ett lag i samma division får ändå anses som en skräll. Han har tidigare varit aktuell för bland annat Vårgårda IK, men då för att få testa spel på en högre nivå. Nu är kanske Alingsås IF ett snäpp upp efter årets andraplats och den rustning för division 2 man skymtar på Mjörnvallen.

Det blir ingen liten generationsväxling på Gerdskenvallen inför 2022. Erik Andersson, Jacob Borg, Hampus Nilsson och Fredrik Johansson lämnar både kilon och erfarenhet efter sig, så det blir till att bygga ny miljö med nye Tommy Johansson vid rodret. Ska bli spännande att följa det arbetet som jag tror kan bli ganska bra. Åtminstone på lite längre sikt.

…………

Alingsås IF har den senaste veckan presenterat en hel radda med förlängningar. Det har visserligen VIK och GBK också gjort, vilket sannolikt betyder att var och varannan spelare har personliga kontrakt nu för tiden. På min tid tillhörde man en klubb tills man bytte så att säga, utan att det var en stor grej om man blev kvar.

Men men.  Nu var det AIF vi skulle snacka om – för utöver förlängningar med stora delar av årets trupp har de även presenterat Isac Litborn som ny målvakt. En Alingsåskille som återvänder till stan efter en sejour i Främmestad. Dessutom florerar det rykten om flera provspelningar den närmsta tiden. Mattias Martinsson från Säven/Hol sägs vara inbjuden, men det finns även namn från Qviding, Lerum och Sävedalen om ryktena kring AIF stämmer.

…………

På tal om division 3 så splittas Alingsåslagen i två olika serier i förbundets förslag. Gerdsken mot Borås och Göteborg medan övriga lokala gäng hamnar i den mer klassiska serien åt Trollhätte- och Skaraborgshållet. Givetvis riktigt trist ur många synvinklar, inte minst för de förlorade derbymatcherna som ändå höjer både intresset och publiksnittet. Enda fördelen är att våra lag inte stjäl poäng av varandra i samma utsträckning och vi kan rent teoretiskt få två seriesegrare. Så blev fallet 2004 när Holmalund och Gerdsken vann var sin parallell serie i fyran.

Det känns dock ganska långsökt med en repris av det 2022 – och för egen del hade jag alla dagar i veckan valt att ha alla fyra lokala gäng i samma serie.

…………

Ebba Handfast och Taylor Townsend lämnar Alingsås FC för spel i Norrköping. Det betyder att duon återvänder till Mjörnvallen i annan matchtröja nästa säsong. Särskilt Handfast blir ett tapp för AFC då hon fått mycket speltid i år och får anses ha varit en så kallad tung pjäs. Återstår att se om AFC förstärker med fler namn än målvakten Rebecka Riestola – som anslutit från Nittorp – eller om man nöjer sig med det som finns i truppen.

På tal om AFC så är nu Svenska cupen inför 2022 lottad. Där hamnade Alingsåslaget i samma grupp som Rosengård, Växjö och Linköping, vilket betyder att vi återigen får fina matcher i Alingsås i februari och mars.

…………

Niclas Spring är tillbaka som tränare i Södra Härene efter sina år i Östadkulle. Ingen skräll med tanke på att han redan basar över SHIF i futsalserien. Tror att Springh är en bra lösning då han känner klubben väl.

På tal om futsal så slog Vårgårda Varnhem med hela 14-4 medan Häras damer föll mot Brämhult med klara siffror.

…………

Sollebrunn/Långared och dels tappat Matilda Karlsson till Vänersborgs IF och dels Lisa Sundvall och Sofia Dahlström till Alingsås FC F17. Det blir nog en omstart i ordets rätta bemärkelse för Bjärkegänget.

…………

Alingsås City presenterade i helgen Andreas Roos som ny spelare. Kommer närmast från Hemsjö men har även lirat i bland annat Holmalund. Med andra ord en spelare som kommer göra stor nytta i division 3.

…………

SM-guldet på herrsidan blev kvar i Skåne. Mitt tips med AIK som vinnare sket sig mål målskillnad, även om Elfsborg är det lag i guldjakten som ligger mig varmast om hjärtat.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar