ANNONS:
ANNONS:

Vi kör en ny Bredsida

Vi drar igång första septemberveckan med en Bredsida.

Vårgårda IK går fortsatt kräftgång i division 2. I lördags kom en ny förlust när Gauthiod vann med klara 3-0. Faktum är att VIK inte vunnit sedan premiären och just nu är tabelljumbo. Därmed kan man inte sjunka lägre utan det finns bara ett håll att kika åt – uppåt. Nästa match är de avstängda spelarna tillbaka, och det lär behövas mot topplaget Stenungsund. Efter den matchen väntar möten med tre av bottenkollegorna och det är där poängens måste tas för att det ska bli nytt kontrakt.

…………..

Alingsås FC fick en fantastisk avslutning på helgen. Pernilla Milton blev matchvinnare med två mål när topplaget Hammarby besegrades med 3-1 på bortaplan, och det är givetvis årets prestation hittills av AFC. Det blev också lite av en revansch efter att Alingsåslaget förlorat borta mot bottenlaget Kvarnsveden i onsdags. Det understryker att AFC kan slå de flesta lag i serien, men också gå på minor i stort sett överallt om prestationen inte kommer upp i nivå.

…………..

Frisco fick ”bara” med sig 2-2 från jumbofinalen mot Skoftebyn. Jag trodde på en blåvit seger där, men det var givetvis oerhört viktigt att göra ett par mål framåt och känna att man är med i tabellen. Men ett par segrar skulle behövas för att ge någon form av arbetsro för Börje Hanssons gäng.

…………..

Alingsås KIK tycks vara inne i en liten formsvacka. I helgen kom andra raka utan seger och därmed tappar man ytterligare mark i toppen. Dessutom blev Linnea Ström mållös och den sviten är med andra ord borta.

…………..

Holmalunds IF är på gång i division 3. Offensiven visade sig bara stark nog för att skjuta Skoftebyn i sank och nu är de röda med och hugger på rätt sida mitten i den jämna tabellen. Alfred Johanssons gjorde två nya mål och är givetvis ett av årets stora utropstecken i den lokala fotbollen.

…………..

Gerdsken tog även de en 4-3-seger när IFK Uddevalla gästade G-vallen. Där blev Axel Skoglund matchvinnare med två mål och GBK är fortsatt med i racet där uppe.

…………..

AIF fick till en islossning modell större borta mot Kortedala. Efter fem gjorda mål de första fem matcherna gjorde grönvitt nu sex mål i den sjätte. Välbehövligt, och nu är AIF dessutom på rätt sida strecken i tabellen.

…………..

Sollebrunn är alltjämt obesegrat i trean. 1-1 mot Vänersborg gör att Bjärkelaget behåller andraplatsen och hoppet om division 2.

I samma serie ligger Hemsjö strax ovanför det nedre strecket efter att ha torskat med hela 5-0 hemma mot Södra Ving/Timmele.

…………..

Södra Härene var nära, men räckte inte ända fram mot serieledaren Bergdalen U. 3-2 blev det till Boråslaget, vilket var synd om SHIF hade velat vara med i den absoluta toppen. Men chansen finns fortfarande även om det inte är många matcher kvar att vinka på i den här serien.

För Östadkulle kom årets första seger. Sofia Kjellén blev gulsvart hjälte med båda målen i 2-1-segern mot Kabel Åttio/Byttorp.

…………..

Mjörn kammade noll mot Fritsla och därmed ser Kula Karlssons gäng ut att vara ett mittenlag. Men skenet kan bedra då det är tre poäng ner till strecket och tre poäng upp till strecket i den mycket jämna tabellen.

…………..

Mitt SMSK är nu under strecket i västra femman. I fredags kom en en ny tung förlust när Corner vann med 5-4 på Brynet. Släpper man fem mål är det svårt att vinna, det är en gammal sanning som dessvärre stämmer även i det här fallet. Men vi krigar på.

…………..

Även i mellersta femman kämpar det lokala lag för överlevnad. Annelund är sist och fortfarande utan seger, även om de fyra kryssen på sex matcher visar att AIF är med och hugger i matcherna. Herrljunga ligger poängen före på kvalplats, men blev utan poäng i helgen när Edsvära/Norra Vånga vann med 2-0.

Även Säven/Hol torskade då man i torsdags inte kom upp i nivå mot Rångedala. Därmed är toppracet sannolikt kört, och det gäller att hitta jämnhet i prestationerna nog för att hålla avståndet nedåt.

…………..

Bjärkederbyt mellan Sollebrunn och Långared blev aldrig någon match. BoIS tvingades kasta in handduken före avspark på grund av spelarbrist. Hoppas verkligen att Martin Perssons Långared kan hålla ihop det resten av hösten och spela färdigt säsongen.

…………..

Södra Härene slog Frisco med 2-1 i torsdags och ligger kvar i serieledning. Östadkulle skuggar strax bakom efter planenlig seger borta mot Hjärtum. Hemsjös planenliga seger mot Alvhem gick dock upp i rök då det hela slutade 2-2, och gulsvart tappade därmed lite mark mot tätduon. Står nog ändå  mellan ÖSK och SHIF det där.

Och ska man gå händelserna i förväg kan det bli ett häftigt kvalspel mellan femman och sexan i höst. SMSK, HSK, Annelund, ÖSK och SHIF rör sig just nu i de regionerna av tabellen, och kanske kan även Mjörn och Hemsjö bli aktuella.

…………..

När AFC vann mot Hammarby var det två comebacker med i truppen. Målvakten Amanda Olsson är tillbaka i Alingsås fotbollen efter att för några år sedan representat Holmalund och Nicole Fallqvist var tillbaka efter sina stora knäbesvär. Självklart välkommet med nytt blod inför den långa hösten med fortsatt tajt matchande.

…………..

Tipsen i Helgens hetaste var anskrämliga den här helgen. Bara att ta nya tag och ladda om inför en ny vecka.

…………..

Vi måste puffa för tabellsidan även i dag. För nu börjar det ju bli allvar av den.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar