ANNONS:
ANNONS:

Vi kör en ny fredagslista

Även den här helgen firar vi in med att tippa ett gäng kommande lokala matcher.

Hammarby– Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Efter en jobbig – och kanske också onödig – förlust mot Kvarnsveden i onsdags gäller det för AFC att ladda om. Men andra långa bortaresan på fem dagar – där nu topplaget Hammarby står för motståndet – tror jag blir för tuff.
Tips: 3-1.

Skoftebyn – Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Serieledaren Skoftebyn på bortaplan blir så klart en svår match, dessutom på Nysätras konstgräs. HIF kommer dock från 8-0 mot Stenkullen och känslan är att man aldrig kan räkna bort dem med en sådan offensiv. Men jag tror ändå att Skoftebyn är strået vassare.
Tips: 3-2.

Kortedala – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Kortdala ligger just över strecket och AIF just under, då förstår ni vikten av matchen. Jag fortsätter att intala mig att AIF är bättre än vad tabellen visar och nu får de tillbaka starka kort som Östlind och Hacker. Så jag väljer att tippa en tvåa här, även om tron på de grönvita börjar naggas i kanten.
Tips: 1-2.

Gerdsken – IFK Uddevalla
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Blir intressant att se om GBK kan studsa rätt igen efter förlusten senast och en allt längre skadelista. På förhand håller jag gulsvart som favorit, men jag tror inte att detta blir helt enkelt.
Tips: 2-1.

Frisco – Skoftebyn
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Jumbofinal mellan två trepoängare och jag tror att Frisco är tillräckligt bra för att vinna det här. Försvarsspelet har fungerat bra, och mot det här på pappret något beskedligare motståndet ska även offensiven räcka till för att hitta rätt framåt.
Tips: 2-0.

IK Gauthiod – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Svårspelade Lunnevi där Niklas Eriksson nu vaktar kassen. Dessutom har hemmalaget fått en smakstart efter sitt tränarbyte, vilket var motsatsen till vad VIK fick. Flera tunga namn avstängda och dessutom Albiot Rexhepi tillbaka i FC Trollhättan, så nej, jag kan inte tippa med VIK här. Även om kapaciteten att ta poäng givetvis finns om allt helt plötsligt skulle klaffa.
Tips: 3-1.

Sollebrunn – Vänersborgs IF
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Känslan är att SAIK måste vinna här för att fortsätta bråka med de andra topplagen. Felicia Wingfors tveksam till spel efter skada senast, och det stör givetvis hemmalaget. En lurig match – men SAIK måste få mitt utgångstips.
Tips: 4-3.

Stora Mellby – FC Corner
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Jobbigt för SMSK senast med två sent insläppta mål som innebar förlust. Corner är ett av lagen som flåsar SMSK i nacken på undre halvan så ur tabellsynpunkt är det en klassisk sexpoängsmatch. Trots en del skadebekymmer väljer jag att vara positiv och tro på mitt SMSK – här kommer första höstsegern.
Tips: 3-1.

Södra Ving – Annelund
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Här skulle Annelunds första seger verkligen behöva komma. AIF just nu under strecket med tre pinnar, medan Södra Ving tillhör kopplet av lagen på fem. Krysset i Gällstad bör ha gett en viss framtidstro, så jag tror Annelund har goda chanser att lösa det här.
Tips: 2-4.

Lämna en kommentar