ANNONS:
ANNONS:

Vi kör en ny fredagslista

Även den här veckan har vi valt ut några matcher som vi tycker sticker ut lite extra inför kommande helg.

SAIK/SMSK – EFFK/NIF/FIK
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: Viktig match där vinnaren på allvar hakar på topplagen i tabellen. Bjärkelaget har fyra raka segrar och det faktum att det spelas en A-lagsmatch på damsidan på Brynet för första gången på många år kanske ger ännu mer inspiration. Så jag tror på hemmaseger.
Tips: 3-2.

Holmalunds IF – Ahlafors IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Två raka torsk och offensiv kräftgång. Det är utgångsläget när serieledaren kommer på besök till Brogårdsvallen. Med andra ord hårda bud, och här tror jag hemmalaget får svårt att stå emot. Räddningen skulle kunna vara att André Nilsson och kompani smäller dit fyra-fem bollar framåt, men det bedömer jag som långsökt.
Tips: 1-3.

Falköping – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Nyckelmatch för GBK om de vill haka på i toppen. Trendbrottet senast var välbehövligt och nu är flera offensiva alternativ tillgängliga. Men Falköping kommer närmast från seger mot AIF och är bra i sina bästa stunder. Tror på en målsnål och jämn historia här, där GBK har segerchans.
Tips: 1-1.

Alingsås FC – IK Gauthiod
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: En lurig match för AFC mot ett rutinerad och stabilt Gauthiod. Här gäller det att tända på alla cylindrar för att ta sjunde raka segern, och visst ska hemmalaget vara favorit. Men det blir ingen promenad i parken.
Tips: 2-0.

Säven/Hol– Vårgårda IK FK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Stekhett grannderby där båda lagen tampas i toppen av tabellen. Båda lagen har grundkvalité nog att vinna här så det handlar om att plocka fram en bra prestation för att avgå med segern. Säven/Hol får – i kraft av hemmaplan och seriens skyttekung Christoffer Krabbe – mitt tips, men det är ganska öppet det här.
Tips: 2-1.

Töllsjö – Östadkulle
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Töllsjö har full pott och får nog gälla som knapp favorit på hemmaplan. Men ÖSK skulle behöva en seger för att komma in lite mer i den haltande tabellen, och visst finns det alla möjligheter här. Tror på en fysisk match som kan sluta hur som helst.
Tips: 2-2.

Herrljunga – Floby
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Andra hemmamatchen på fyra dagar för HSK, och det kan ju så klart hämma en del. Men mot seriens läckande såll till jumbo finna inga ursäkter för att inte ta tre poäng.
Tips: 4-0.

IFK Uddevalla – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Här har VIK chansen att ta ytterligare ett jättekliv från bottenlagen. Uddevalla parkerar under strecket med fem poäng medan VIK kommer upp på 13 i händelse av seger här. Och efter fyra raka vinster i serie och cup ser jag inget annat alternativ än att ge VIK tipset här.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar