ANNONS:
ANNONS:

Vi kör en ny lista

Ännu en fredag och ännu en lista med ett gäng utvalda matcher.

Alingsås FC – Mallbacken
Serie: Elitettan.
Kommentar: AFC har visat en imponerande stabilitet så här långt medan svårspelade Mallbacken varit mer upp och ner. Om AFC håller koncentrationen bakåt uppe bör det dyka upp chanser framåt, och jag tror definitivt att det blir tre nya poäng i jakten på allsvenskan.
Tips: 3-1.

Alingsås IF – IFK Skövde
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Seriefinal hemma på Mjörnvallen och AIF lär vara revanschsuget efter torsken på Tånga hed. Det blir också upp till bevin för bredden då flera tunga namn saknas. Exempelvis är Oliver Östlind och Christoffer Krabbe avstängda och Adam Axede skadad. Och Skövde är ett stabilt lag med mycket få insläppta mål som siktar på att ta sig tillbaka till division 2. Det gäller för hemmalaget att vara noggrant i varje situation för att vinna, men jag tror att det blir delad pott.
Tips: 1-1.

Åsarp/Trädet – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: VIK radar upp segrar och har därmed tagit sig upp mot täten av tabellen. En vansklig bortamatch, men om stabiliteten bakåt kvarstår finns det klass framåt nog för att avgöra även den här matchen.
Tips: 1-2.

Gerdskens BK – Skoftebyn
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Jumbofinal där det ser mycket mörkt ut för GBK om det blir ännu en förlust. Jag missbedömde ”Skôfta” inför säsongen, som tappat en del spelare och lär få kriga i botten i år. Givetvis inte sista chansen att haka på för Gerdsken, men känslan är att det är dags för första segern om det ska bli något av den här gulsvarta säsongen.
Tips: 3-2.

Frisco – Hertzöga
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Oj, vilken viktig match runt strecket som klyver tabellen i två delar. Frisco kommer från en stark bortaseger och är normalt sett svårslaget hemma på Katebovallen. Hade varit grymt kul med en ny trea här – och jag väljer att vara optimist.
Tips: 2-1.

Herrljunga – Folkabo
Serie: Division 5 östra.
Kommentar: Tabelljumbon Folkabo på hemmaplan. Nu är det dags för HSK att ta ett skutt upp från det absoluta bottenskiktet.
Tips: 4-1.

Alingsås City – Spark
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: Alingsåsderby där det bör vara klasskillnad mellan lagen. Om inget konstigt händer ska City vinna det här bekvämt och ta tre nya poäng.
Tips: 7-0.

Lämna en kommentar