ANNONS:
ANNONS:

Vi kör igång en ny vecka

Vi kör igång en ny vecka med en sedvanlig Bredsida.

Förra veckans stora nyhet här på sajten var att Peter Ijeh och Vårgårda IK valde att avbryta samarbetet med omedelbar verkan. Beslutet var ömsesidigt hette det utåt, och det ligger säkert en hel del i det. Det är sällan bara den enes fel när två parter inte kommer överens.

Hörde lite skaller om att en rad spelare varit missnöjda med Peter och att hans stil av många uppfattats som nonchalant. Vad som är sant av det vet jag inte, men i Alingsås Tidning berättade Peter att han inte fått den trupp han hade velat för att nå resultat och utmana om seriesegern.

Det blev cirka en och en halv säsong med Peter vid rodret för VIK. I fjol hängde de kvar tack var en tillräckligt stark höst medan 2022 varit klart bättre än i fjol. Nu blir det istället Mohammed Abdulrahman och Henrik Berg som leder laget i division 3 framöver. Tanken var att Mommo skulle varit spelande tränare, men det upplägget höll vara en match. I helgen kvitterade Mommo först till 1-1 mot Skoftebyn och sedan slet han va sin hälsena. Ett stort tapp för VIK att klara sig utan honom resten av året, och nu blir det upp till övriga offensiva herrar att leverera. Inte för att Mommo har öst in mål, men han har ändå varit inblandat i ett gäng av de tio (vilket inte är mycket) som VIK lyckats göra framåt.

……………….

I samma serie tappade Alingsås IF 2-2 till 2-2 hemma mot Brålanda. Chanser att avgöra tillställningen saknades inte, men AIF – som har uttalad klass framåt – hade inte tillräcklig klass för att sätta dit bollarna. Krysset betyder att Skövde har möjlighet att dra ifrån lite om de vinner sin match i morgon.

……………….

Holmalund bröt sin förlusttrend när det blev 0-0 borta mot Åsarp/Trädet. En ganska stark pinne att ta, och kanske kan det ge lite luft under vingarna framöver. Men HIF fortsatt jumbo trots allt.

……………….

Gerdsken däremot har fått sig ett både spel- och målmässigt lyft. Hemma mot Mariestad blev det seger med 4-1 och nu är Gulsvart uppe på kvalplats. Roligt med lite utdelning – och kanske att  de yngre börjar hitta det som krävs för att ta poäng i division 3.

……………….

Alingsås FC har sannerligen hittat det som krävs för att vinna matcher i Elitettan. Nu blev det 1-0 borta mot Sundsvall efter att Alexandra Roholt avgjort det hela. AFC fortsatt svårforcerat och när segrarna tickar in p ådet här viset blir det svårt att putta ner laget från den allsvenska platsen.

……………….

Frisco föll för andra gången i år ihop som ett korthus. Torsk med 7-0 borta mot Rössö är inte mycket att skryta med helt enkelt.

……………….

Alingsås KIK lyckades inte få ihop lag mot serieledaren IFK Göteborg. Matchen därmed framflyttad till annan datum.

……………….

I damfyran svarade SAIK/Långared för en liten skräll när de bortabesegrade Vårgårda IK med 2-1. Adéla Hedén blev matchvinnare med båda målen för Bjärkelaget – som även drabbades av en svår skada. Comebackande Sara Svensson slet troligen av sitt korsband, och nu är vägen mot ytterligare en comeback lång för den rutinerade försvararen.

……………….

I helgens andra derby i samma serie var Hemsjö numret större än ÖSK/Södra Härene. 7-1 slutade det hela efter bland annat två mål var av Elin Larsson och Lisa Andersson. Bra gjort av Hemsjö, som därmed tog andra raka segern.

……………….

Annelund följde upp derbyvinsten med att spela 2-2 hemma mot Edsvära/Norra Vånga. Kanske en liten missräkning, och det är tydligt att AIF har fortsatt svårt att hitta stabilitet nog för att vinna ett antal matcher i rad.

……………….

Bättre då för Herrljunga som vann med 2-0 borta mot JK10. Mycket välbehövligt och nu är HSK inte längre jumbo i femman. Men kampen i botten går vidare.

……………….

I den andra femman tog Mjörn äntligen en klar seger hemma mot Gånghester/Målsryd. 5-0 och fem olika målskyttar betyder att Mjörn nu är ett av fyra lag på tio poäng. Bakom den den kvartetten parkerar just Gånghester/Målsryd och Östadkulle på tre respektive sex poäng. ÖSK som föll med hela 5-2 i det viktiga bottenmötet med Trollhättans IF, och nu är läget ganska prekärt för krigarna på Lenavallen.

……………….

I Boråssexan var det ingen vidare helg. Hemsjö föll hemma mot Brämhult med 2-0 och Alingsås City lyckades inte avgöra bortamatchen mot Borås GIF. 1-1 betyder att det är klar fördel för Borås AIK inför seriefinalen kommande fredag.

……………….

I Nossebrosexan möts mitt SMSK och Södra Härene i ett toppmöte i morgon tisdag. Samma dag spelar Sollebrunn hemma mot Åsaka. Spelledig i helgen för Bjärkelagen med andra ord. Frisco spelade förra veckan mot Levene/Skogslund och föll därmed med klara 6-0- Frisco fortsatt utan seger.

……………….

Roligt att AFC:s Alma Öberg blivit uttagen till F19-EM i Tjeckien som startar 27 juni. Med i truppen finns också Sollebrunnsbördiga Emilia Bengtsson.

……………….

Påminner återigen om tabellsidan. 

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar