ANNONS:
ANNONS:

Vi kör igång en ny vecka

Som brukligt sammanfattar vi den gånga fotbollsveckan i en Bredsida.

Alingsås FC spelade sista träningsmatchen i fredags mot seriekollegan Lidköpings FK. Det blev seger med 3-0 efter mål av Alma Öberg. Melissa Davin och Lisa ”Mini” Johansson. Ett bra resultat att ta med sig in i sista veckan som utöver träningar och seriepremiär även innehåller ett genrep i form av en DM-match.

………….

Holmalund mötte Vara på bortaplan och vann med knappa 2-1. Inget jätteimponerande resultat, men seger är seger och än finns det ett par veckor att fila på detaljerna.

………….

Gerdsken förlorade mot Gais U i onsdags med 2-0 och spelade i helgen 3-3 mot Västkurd. Gustav Blomgren blev tvåmålsskytt, och det är nog ett måste att ”Blomman” fortsätter leverera poäng även sedan när seriespelet drar igång. Och det har han också stora möjligheter att göra, som jag ser det.

………….

Vårgårdas herrar lirade 0-0 mot Stenkullen i helgen. Enligt VIK:s Twitterkonto borde det stått 7-1 efter knappa timman spelad, så man kan anta att det brändes en del chanser. Men fotboll går ut på att göra mål, det är sen gammalt.

………….

Alingsås IF tillbringande helgen i Skåne där de bland annat fick en inblick i Malmö FF:s organisation i form av ett studiobesök. En match hanns också med, och det blev seger med 3-1 mot Lilla Torg FF. Christoffer Krabbe blev tvåmålsskytt medan GBK-förvärvet Fredrik ”Fronken” Johansson också skrev in sig i målprotokollet.

………….

Alingsås KIK slog Vänersborgs IF med 3-1 efter att Wilma Johansson gjort två av målen. Var nog skönt att få med sig en seger efter en försäsong som inte givit det stabila intrycket hittills. Men kanske att KIK är på gång nu?

………….

Frisco mötte Gauthiod på bortaplan i Grästorp i en match som slutade 0-0. En helt okej insats av de blå som också har en seriepremiär som väntar runt hörnet.

………….

Mjörn och Stora Mellby möttes i en match som Mjörn vann med 4-1. Ett resultat som visar att det är lite skillnad på femman och sexan och därmed också lite skillnad på Mjörn och Stora Mellby.

………….

Annelund och Herrljunga spelade var sin målsnål match i lördags. Annelund lirade 1-1 mot Nossebro efter att Gabriel Holmén nätat före paus medan HSK föll mot Tvärred/Vegby med 1-0.

………….

DM rullar vidare med ett par intressanta derbymatcher i veckan. Alingsås IF och Alingsås City drabbar samman på onsdag och samma dag möts även Annelund och Vårgårda. Två derbyn med var sin solklar favorit på förhand.

………….

I veckan ska det stora Vårtipset finslipas lite. I synnerhet Elitettans tips måste ju ut ganska snart eftersom det nu är mindre än en vecka kvar till seriestart där.

………….

Alingsås Futsal Club satsar nu även på damverksamhet. Lisa Hammarström och Johanna Hernehult är drivande i det hela och de första träningarna är redan annonserade. Kul om det blir lite drag kring det hela så det blir ett damlag i seriespel till hösten.

………….

Ett par av våra ”stora” klubbar har ännu inte bokat in några matchannonser inför 2022. En sista kontakt ska tas den kommande veckan i hopp om att få med våra lokala flaggskepp på lokalfotbollsbåten.

………….

I morgon spelar Sverige en helt avgörande VM-kvalmatch mot Polen. Tycka vad man vill om VM i Qatar, men ska det nu spelas är det hundra gånger roligare om Sverige är med. Heja Blågult!

………….

Stora Mellby har nu gått ner från tre till två pass i veckan. Det betyder ett tillfälle mindre i veckan att få ihop logistiken tillräckligt för att slita på mina Copa.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar