ANNONS:
ANNONS:

Vi kör igång veckan med en Bredsida

Vi gör ett försök till att summera helgen.

Alingsås IF är fortfarande obesegrat i Elitettan. Det är givetvis positivt, och på förhand är en pinne hemma mot AIK inte så pjåkigt. Det som oroar lite är att AIF ännu inte gjort något mål framåt på 180 minuter, och det rätar givetvis inte ut det frågetecknet som fram för anfallsspelet och målskyttet inför säsongen. Men försvarsspelet är oerhört viktigt att kunna lita på och två hållna nollor bakåt i på pappret hyfsat svåra matcher är sjävklart en mycket bra start. Nu gäller det att gnugga på spelet sista tredjedelen för att skapa många situationer som kan ge de där förlösande första målen.

………..

Frisco blev överkört med häst och vagn i seriepremiären Elfsborg. AIF-bekantingen Stina Jensen gjorde tre ,ål när boråsarna vann med hela 7-0. Bara att bryta ihop och komma igen för Frisco – som troligen hoppas på att Elfsborg är en överlägsen etta så att det fortfarande finns möjlighet att kriga om övriga topplaceringar.

………..

I lördags spelades premiären i mellersta femman. Och det blev en rivstart när Herrljunga besökte Mörlanda Sportcenter för att spela ett hett derby redan i första omgången. Gästande HSK började bäst och spelande tränaren Tobbe Holmén visade att målformen från försäsongen sitter i när han tryckte in bortalagets ledningsmål.

Mot slutet av matchen lyckades Annelund flytta fram laget och till slut kom kvitteringen. Jesper Blom var sist på bollen och ordnade slutresultatet 1-1. En hyfsad start för båda lagen som visar att det bör bli jämnt i tabellen även 2023.

………..

Mjörn har också dragit igång sitt seriespel – då i västra femman. Nykomlingen Rävlanda gästade Alströmervallen och där fick hemmalaget nöja sig med ett kryss. Paul Carter och Ahmad Al-Nis blev målskyttar i 2-2-matchen.

………..

Vårgårda IK har fått en kanonstart i division 2. Två matcher, två hållna nollor och sex poäng – då finns det inte mycket att klaga på. Borta mot Brålanda blev Damian Sarzynski och Felix Hafström målskyttar i 2-0-segern.

………..

Även  Alingsås IF har startat med två segrar. Hemma mot nykomlingen IFK Uddevalla blev det seger med tennissiffror 6-3, efter ett hattrick av Gustav Johansson, två baljor av Christoffer Krabbe och ett nätrassel från Gustav Blomgren. Inget fel på målproduktionen – och dessutom är det till stor del ”rätt” spelare som hittat nätet nu i början av serien. Men fyra insläppta mål på två matcher mot två nykomlingar är tyvärr inget som imponerar – och något som jag inte tror att särskilt många grönvita är nöjda med.

………..

När division 4 sparkade igång på herrsidan blev det ingen munter start med Alingsåsögon sett. Gerdsken tog visserligen ledningen hemma mot Torestorp/Älekulla, men efter den fina starten rasade det mesta ihop. Gästerna vände och vann med 3-1 på Gerdskenvallen.

Holmalund försvarade sig ganska väl hemma mot Trollhättan BoIS och var på väg mot poäng när Jonathan Tedeborg smällde in en frispark till 1-1 med några minuter kvar av matchen. Men gästerna hittade en väg mot ett segermål och BoIS vann med 2-1 på Alströmervallen.

Tung start för både gulsvart och rödvitt.

………..

Några träningsmatcher spelades i helgen – och det var kanske en som stack ut som mest intressant. Alingsås City och Sollebrunn drabbade samman på Nya Bjärkevi och till slut var City det starkare laget och vann med hela 3-0. Ännu ett kvitto på att City är riktigt vasst i år – men det tror jag även att Sollebrunn kommer att vara i den parallella sexan.

………..

På tal om division 6 så är det en av divisionerna som är kvar att tippa. I veckan rullar det på med fler serietips – och har du missat några tidigare hittar du alla här. 

Brukar oftast var rejält snett ute i någon serie och har i helgen fått en del indikationer på att årets största dumstrut kan delas ut för tipset i herrfyran. Trollhättelagen (med omnejd) har värvat från varandra en del i vinter och det kan vara så att jag inte hängt med i svängarna fullt ut där. Men men, vi summerar till hösten i vanlig ordning.

………..

För egen del tillbringades förra veckan till stora delar på Legoland i Danmark. Det var den enskilt största anledningen till att det inte blev någon lokal match för min del. Men i likhet med de senaste åren är det en tuff prioritering mellan egen fotboll, grabbarnas fotboll och familjens övriga aktiviteter för att få ihop det och se fotboll live. Men vi kämpar på.

………..

Efter succén förra veckan var tipsen i Helgens Hetaste tillbaka på normal nivå i helgen. Några rätta tecken och några rejäla felsatsningar – i synnerhet då GBK:s premiärförlust som jag verkligen inte såg komma.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar