ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar för helgen

Då var det fredag igen, och även den här veckan bjuder vi på listan vi kallar Helgens Hetaste.

Gerdskens BK – Lidköpings FK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Två formstarka lag där LFK ligger i serietopp och GBK är ett av tre lag som jagar strax bakom. Gulsvart måste nog vinna här, och den chansen finns absolut även om LFK känns väldigt svårslaget för tillfället.
Tips: 1-1.

Götene – Holmalund
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Går Götene fullt samtidigt som HIF kammar noll de sista tre matcherna skulle alingsåsarna kunna halka ner på en kvalplats. Så tror jag inte kommer att ske, så varför inte ta död på resonemanget redan nu på lördag? Men eftersom Götene krigar för sin existens känns detta helt vidöppet.
Tips: 3-3.

Vårgårda IK – IK Gauthiod
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Storsatsande Gauthiod tycks gå bet på att sluta topp två även den här säsongen. Men att gästerna är favorit på Tånga tycker jag är ganska givet, även om VIK så klart har möjlighet att knycka både en och tre poäng. Men utgångstipset blir en tvåa.
Tips: 1-3.

Södra Härene – Frisco
Serie: Division 6 Falköping.
Kommentar: Grannderby där hemmalaget SHIF måste gälla som favorit. Frisco har en del luriga spelare, men Hära känns som det starkare kollektivet.
Tips: 4-2.

Mjörn – Sandhult
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: Nytt toppmöte där Mjörn behöver poäng för att leva vidare i kampen om division 5. Hemma på Bodarnevallen är man svårslaget, och jag väljer att ge Mjörn tipset här.
Tips: 3-1.

Svenljunga – Hemsjö
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Två mål skiljer Hemsjö från att klättra upp på kvalplatsen. Så poäng – eller till och med en knapp förlust – kan vara mycket värt här om SAIK/SMSK gör sitt borta mot Hemsjös rival i botten, Toarpsalliansen.
Tips: 3-2.

Alingsås FC – Rynninge IK
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: AFC gjorde en bra match senaste och nu väntar ett nytt bottenlag hemma på Mjörnvallen. Dessa förutsättningar gör att jag tror på en ganska klar Alingsåsseger.
Tips: 4-1.

Säven/Hol – Nossebro IF
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Nossebro innehar kvalplatsen inför matchen så Säven/Hol måste vinna för att ha chansen att sluta tvåa. Efter en svag insats mot SAIK krävs bättring, men Nossebro har visat bra form och min känsla är att NIF blir svårslaget här.
Tips: 2-3.

Östadkulle – Bollebygd/Olsfors
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Har nog skrivit det förut, men detta är ÖSK:s absolut sista möjlighet att skaka liv i kvalkampen inför de sista två matcherna. Men veckans match mot Byttorp var ingen höjdare, så i mina ögon vore det en skräll om ÖSK helt plötsligt vaknade till liv och vann här. Men chansen finns naturligtvis.
Tips: 2-3.

Stora Mellby – Långared
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: En ur tabellsynpunkt tämligen odramatisk match. Men derby är alltid derby, och jag antar att spelarna tänder till vid avspark. SMSK ganska stor favorit i mina ögon då BoIS inte gjort något större väsen av sig på senare tid. Notera att matchen är flyttad från Brynet till konstgräset i Sollebrunn.
Tips: 5-1.

Lämna en kommentar