ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar för kortvecka

En ny Bredsida inleder den här – för många – korta arbetsveckan.

Alingsås FC fortsätter att gå som tåget i Elitettan. Hemma mot Mallbacken blev det seger med 3-0, återigen efter att Rebecca Cameras visat vägen med 1-0-målet. Den här gången slog den spelskickliga mittfältaren till med en väl avvägd lobb i ett inte helt enkelt läge.

Tove Lorén spikade sedan slutresultatet med en vänsterkanon, och AFC ligger nu kvar i den absoluta toppen inför fredagens Västgötaderby – tillika seriefinal – borta mot Lidköpings FK.

…………….

För Frisco var det Enya Larsson som slog till med en ny fullträff när hemmamatchen mot Hertzöga slutade 1-1. Ett resultat som antyder att Frisco kommer att kriga runt strecket i mitten som skiljer mellan division 1 och division 2 inför 2023.

…………….

Seriefinalen i herrtrean mellan AIF och IFK Skövde slutade att gästerna körde över ett tafatt hemmalag med 4-0. Såg första kvarten av det hela och fick då se AIF uppträda mycket klent i eget straffområde där Skövde tilläts göra två baljor från nära håll. Uppryckning krävs per omgående om det inte ska bli förluster för Niklas Klingbergs gäng. Nu leder dessutom Skövde serien, och den positionen lär inte vara något de ger bort frivilligt.

…………….

Holmalund lirade sin match redan i torsdags och läckte då som ett såll bakåt. Trollhättans BoIS gjorde fem mål och vann med 5-2 på Brogårdsvallen, och det betyder att vi nog får landa i att det blir en kamp runt kvalstrecket för HIF. BoIS sniffar nu Holmalund i nacken just runt det där strecket.

…………….

Gerdsken är fortfarande utan seger, men det blev åtminstone en poäng i jumbofinalen mot Skoftebyn. Ett resultat på ett sätt tyder på att de båda kommer att degraderas, men möjligen kan poängen bli den nystart som GBK behöver. Hemvändaren Pontus Steffensen var den som kvitterade till 3-3 i slutet och det skiljer trots allt bara fem poäng upp till kvalplatsen. Men snart måste nog första segern komma.

…………….

Vårgårda IK fick payback för sitt sena avgörande i Brålanda när nu Åsarp/Trädet vann med 1-0 efter ett sent segermål. Segersviten därmed ett minne blott, men efter resultatet i seriefinalen är VIK fortsatt med hack i häl på tätduon.

…………….

Alingsås KIK går från klarhet till klarhet – fast tvärtom. Nu blev det torsk med hela 6-0 borta mot Landvetter som inför matchen inte tagit en enda poäng. Trenden är tydlig – KIK har inte det som krävs för att hänga kvar i division 2 så nu gäller att bygga på andra saker för att ge den här säsongen liv och mening.

…………….

I damfyran var det en tung lokal helg. ÖSK/SJIF är fortfarande poänglöst efter 0-7 mot starka Trollhättans BoIS medan Hemsjö föll i mittenmötet med Arentorp/Helås hemma på Byvallen. Nu är det nog morsning och good bye till topplaceringarna för HIF.

Vårgårda ska försöka hänga på toppduon när de åker till Skepplanda för match i morgon där. Seger där är nog ett måste om hoppet om topp två ska leva vidare.

…………….

I femman förlorade Mjörn prestigemötet med Wargön med klara 3-0. Finns en historik av ordväxling mellan lagen, men i år ser det ut som Wargön är numret större rent fotbollsmässigt. Men i eftersnacket är Mjörn starkt i både skrift och tal, det är sen gammalt.

Östadkulle mötte Edet på hemmaplan. Där stred de tappert, men gästerna var numret större och vann med 2-0.

I parallellfemman blev söndagen en riktig missräkning för Herrljunga. Bottenmötet med Folkabo på Skoghälla slutade hemska 1-5 och nu är HSK under strecket. Inte bra.

Bättre då för Annelund som vann sitt bottenmöte med Södra Ving. Lucas Fondin blev stor matchvinnaren med det enda målet när AIF tog ett skutt i tabellen.

…………….

Alingsås City hade en mustig derbyvecka som gav sex poäng. 3-2 borta mot Hemsjö följdes upp av 3-1 hemma mot BK Spark. Visserligen en tidig utrvisning på Citys Arvid Persson, men ändå all heder åt Spark som stretade emot bra. Fortsatt tätkänning för City med andra ord, och fortsatt är trenden att det är Hampus Nilsson som gör de viktiga målen för City.

Hemsjö tog revansch efter derbyförlusten genom att bortaslå Sandhult med 4-3. Hemmalaget – med Jocke Berg i laget – sköts i sank av framför allt David Arsic som satte dig två baljor.

…………….

Även i Nossebrosexan lirades det dubbla omgångar den gångna veckan. Sollebrunn vann borta mot Vedum med 2-1 för att sedan inte komma upp i nivå hemmamot Trollhättans FF – utan föll där med samma siffror, 2-1.

Södra Härene inledde med tunga 0-1 hemma mot Levene/Skogslund innan Åsaka kördes över med häst och vagn. Joel Andersson och Carl-Anton Josefsson gjorde två mål var när SHIF vann med 7-1.

Frisco torskade första matchen mot Trollhättans FF med 5-1 innan de tar emot mig och mina polare i SMSK hemma på Katebovallen nu i kväll. För våran del lyckades vi vinna veckomatchen mot Elmer/Fåglum med 5-2, men det var en tillställning som rent spelmässigt inte var mycket att hurra över. Men seger är seger – och vi siktar på en ny trea på Katebo i kväll.

…………….

Passade för övrigt bra med match onsdag och måndag för min del. Helgen har tillbringats på bröllop i Stockholm, vilket är den primära anledningen till att det inte setts någon fotboll live de senaste dagarna.

…………….

Tabellsidan is always tabellsidan.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar