ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar inför allsvensk kval

Alingsås IF mot Brommapojkarna och i potten ligger en allsvensk plats. Snacka om betydelsefulla matcher.

Alingsås IF – IF Brommapojkarna
Serie: Kval till allsvenskan.
Förutsättningar: Dubbelmöte där vinnaren spelar allsvenskt 2024. Returen spelas nästa helg i Stockholm.
Senaste möten: Elitettan 2021. BP – AIF 4-0 och AIF – BP 0-2.

AIF: Avslutade Elitettan med tre 0-0-matcher och en 3-2-förlust mot Jitex och tappade i den vevan chansen till andraplatsen. Formkurvan har varit nedåtgående, men samtidigt har laget gått och väntat på kvalspelet nu de sista veckorna. Bästa målskyttar är Frida Bremer, Tove Lorén och Rebecca Cameras som gjort sju mål vardera.
BP: Avslutade serien med seger 3-2 mot Växjö och höll därmed Uppsala bakom sig i tabellen. Totalt endast två förluster på de sex senaste matcherna i allsvenskan så formen måste anses vara god. Bästa målskytt är Klara Andrum på fem fullträffar. Har goda minnen från samma kval i fjol då de besegrade IK Uppsala med totalt 4-1.

Kommentar: AIF har inte fått spelet att stämma på sistone och målskyttet har inte varit att lita på. Här måste chanserna tas tillvara på för det kommer nog inte bli särskilt många klara lägen. Samtidigt är det defensiven som är AIF:s signum och där måste laget fortsätta spela stabilt och inte bjuda på någonting. Alexandra Roholts skada stör i backlinjen och kanske är också Ebba Ranieli avstängd efter sitt röda kort för ett par veckor sedan. Allt detta i kombination med BP:s fina sista månad gör att jag håller stockholmarna som favorit här. Men det vore roligt med en fin prestation och ett resultat som gör att hoppet om avancemang lever inför returen på Grimsta.
Tips: 0-1.

Lämna en kommentar