ANNONS:
ANNONS:

Vi presenterar tredje gästskribenten

Stefan Carlsson, men mångårigt engagemang i Södra Härene i ryggsäcken, är vår tredje gästskribent inför 2022.

Behövde du fundera mycket innan du tackade ja till att vara gästskribent?
– Nej, inte särskilt mycket. Det enda jag funderade över är om jag tar platsen ifrån någon annan, någon som är mycket mer aktiv inom lokalfotbollen, någon som är mer engagerad. Det finns många som gör betydligt mycket mer i och för sina klubbar, men jag hoppas ändå kunna bidra med något i mina texter.

Hur stor skrivvana har du sedan tidigare?
– I mitt arbete som svensklärare på högstadiet blir det naturligtvis mycket skrivande, men framförallt läsning av och reflekterande över andras texter. Under de sista åren som aktiv fotbollsspelare var jag också ansvarig för att skriva matchreferat, spelarpresentationer och annat på vår klubbs hemsida.

Läser du vad som skrivs om dig, din klubb och dina matcher här på sidan och i andra medier?
– Det försöker jag absolut göra. När jag själv spelade var det en höjdpunkt att få läsa i lokalpressen om spelade matcher och annat som handlade om vår klubb. Lokalfotboll har tagit över den stafettpinnen lite grann, känner jag.

Har du några ämnen som du redan nu vet att du kommer skriva om under året?
– Det finns några idéer, det gör det. Sen får vi se vad som händer lokalt, på riksnivå och internationellt inom fotbollen. Sådana saker kan påverka innehållet. Just nu planerar jag att skriva min första text om försäsongens fröjder och förskräckelser. Spelare som avslutar karriären brukar prata om just denna period som något de inte kommer att sakna. Det kan jag skriva under på, men det fanns delar som också gick att uppskatta väldigt mycket.

STEFAN CARLSSON
Födelseår: 1975.
Familj: Ja.
Bor: Vårgårda.
Klubbar i karriären: Larvs FK och Södra Härene IF.
Lokal favoritklubb: Södra Härene IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Styrelseuppdrag (sekreterare) i Södra Härene IF.

Lämna en kommentar