ANNONS:
ANNONS:

Vi rundar av påskhelgen

Trots att det är annandag påsk så kör vi en liten Bredsida om det som hänt i fotbollsväg de senaste dagarna.

Säven/Hol satte ner foten å det grövsta i derbyt mot Herrljunga. Den som satte ner den allra tydligast var utan tvekan Christoffer Krabbe som gjorde fem av de sex målen i 6-1-segern. Krabbe visade ännu en gång att han är en otrolig pålitlig målskytt på den här nivån. Herrljunga då? Nja, det sparar vi tror jag.

………

I samma serie lirade Annelund mot Floby i vad jag trodde skulle bli en jämn match. Det blev det inte. Annelund vann med hela 9-1 och det kan betyda två saker. Antingen är AIF en given toppkandidat eller så är Floby en given avstigningskandidat. Jag tror på det senare – utan att för den sakens skull ha för avsikt att ta någonting från Annelund som givetvis gjorde en klockren premiärmatch.

VIK FK är sista lokala gäng ut i femman när man lirar premiär i morgon tisdag hemma mot Sandhem. Tipset där blir hemmaseger med 4-1.

………

Alingsås FC hade som väntat inga problem med att besegra Orust. Jag tippade 5-1, men det blev hela 8-2 sedan Lisa Mini Johansson gjort tre och spelat fram till ytterligare ett par mål. Helt enkelt en grym start för både henne och AFC.

………

Frisco lyckades inte upprepa bedriften från premiären när man åkte till Grästorp och förlorade med 3-1. Alex Schwartz tröstmålade i slutet efter att IK Gauthiod gått fram till 3-0. Men om de blåvita fortsätter plocka poäng på hemmaplan kan det räcka ganska långt ändå.

………

Gerdsken tog en tung trea borta mot Tidaholms GoIF. Jacob Borg blev matchvinnare från elva meter när han fixade tre nya pinnar för detta GBK som aldrig tycks få slut på uddamålssegrar.

………

Holmalund toppar division 3 efter två raka segrar. På annandagen vann man med klara 5-2 mot nykomlingen Ardala, vilket betyder sex poäng och bättre målskillnad än GBK – som är seriens andra fullpoängare efter två rundor. En mycket bra start av de två lagen med andra ord.

………

Alingsås IF såg ut att gå mot första segern men så – med i princip matchens sista spark – kvitterade Ahlafors till 2-2. Så klart oerhört tungt, men två kryss där grönvitt kanske varit värt mer i båda matcherna vittnar ändå om att man anpassat sig till division 3 och att segrarna kommer att rulla in. Det gäller bara att plocka fram det där lilla extra och offra ett blåmärke för ta den den efterlängtade segern.

………

Vårgårda IK har fått en oroväckande dålig start i division 2. En pinne på tre matcher är inte mycket att skryta med och dessutom drog Mommo Abdulrahman sönder en baksida i förlustmatchen mot Vänersborgs FK. Nu är det sannerligen hårda bud för att vända den negativa trenden inom kort – annars riskerar vi att ha VIK inblandat i sörjan runt strecken hela säsongen.

………

I division 3  fick Alingsås KIK en mardrömsstart som satte förhoppningarna om serieseger i dunkelt ljus. Brämhult vann med hela 4-0 efter att KIK bland annat missat en straff. Bara att ladda om inför hemmapremiären i nästa omgång.

I samma serie spelas det i morgon ett intressant derby mellan SAIK/SMSK och Östadkulle. Mitt tips blir där 3-2 till Bjärkelaget.

………

För den som är intresserad finns samtliga resultat och målskyttar från annandagens lokala seriematcher här.

………

Stora Mellby körde över Östadkulle med 4-0 i en av helgens träningsmatcher. Ett bra resultat för SMSK – men också lite överraskande att ÖSK inte stretade emot bättre. Men jag såg inte matchen och än mindre deltog i den då gubbvaden ännu gör sig påmind.

………

Förra veckan spelade jag och Olsson in ett nytt avsnitt av Tifosipodden. Vi gick igenom alla de lokala lagen och serierna, och om ni missat det lyssnar ni här.

………

För den som missat att Vårtipset pågår som bäst finns en sammanställning av alla hittills publicerade tips här.  Några serier återstår att sia om, och de kommer senare i veckan.

………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar