ANNONS:
ANNONS:

Vi sammanfattar helgen

Här försöker vi summera den första stora fotbollshelgen under 2018. Och vi gör det med vad vi kallar en Bredsida.

Tobias Edenvik fick ingen kanonstart som tränare för Vårgårda IK. Visserligen hämtade hemmalaget upp underläge till 2-2, men Uddevalla fick sista ordet och vann med 3-2 på Tånga. Noterbart är att Mohammed Abdulrahman startade och Isac Spanedal hoppade in, så truppen är på väg att bli fulltalig.

………………….

Alingsås FC har fått en tung start på sin verksamhet. I fredags kom andra raka uddamålsförlusten, och det är dessutom inga tippade topplag som har stått för motståndet. Den här gången blev Qviding för svårt och vann med 3-2. Bara att gnugga på för det gänget.

………………….

I herrtrean fortsatte Gerdsken på den inslagna vägen från premiäromgången. Borta mot Åsarp/Trädet kom andra raka 2-1-segern och GBK har full pott och sex poäng. Desto mörkare på Brogårdsvallen och i Holmalund. HIF är kvar på noll poäng och dessutom på noll gjorda mål efter två matcher. I lördags var det Falköping som vann med 3-0, och jag tror alla rödvita hoppas att André Nilsson ska friskna till snart.

………………….

Friscos damer tog en klar och stabil seger med 3-0 mot Vinninga. Tror inte det var den sista matchen som städades av på det effektiva sättet för Leif Anderssons gäng.

………………….

Alingsås IF körde över Gällstad och vann med 6-0. Maskinen har hoppas igång, kan man anta. Andreas Johansson gjorde för övrigt två mål i sin första match från start.

………………….

I femman fick VIK FK en kanonstart när man bortaslog Nossebro i en lurig premiärmatch. Men 2-0 var precis vad det unga laget behövde för att växa in i serien allt eftersom. Imponerade gjorde också Säven/Hol som slog tippade toppkonkurrenten Vedum med hel 3-0. Martin Andersson gjorde två mål och går kanske mot en lika fin säsong som han hade 2015?

Tyngre gick det för Sollebrunn  som föll hemma mot Byttorp med 4-2. Ingen bra start för Bjärkelaget, som ännu inte riktigt vet om eller när Anders Svensson kommer tillbaka som tränare.

För Östadkulle blev det tvärstopp när Bergdalen vann med 2-0 på Lenavallen. Oväntat i mina ögon.

………………….

Annelund stod för helgens målfest när man besegrade Kinnarp/Slutarp med osannolika 12-0. Inte mycket att klaga på där inte.

………………….

I samma serie föll Södra Härene överraskande mot Tomten, och det kanske understryker att SHIF går ett lite tyngre år tillmötes. Friscos torsk mot Tråvad/Larv var mer väntad då jag håller T/L som en av de främsta utmanarna till Annelund.

………………….

Hemsjö och Mjörn började på olika sätt i Boråssexan. Mjörn med en klar seger och Hemsjö med en lika klar förlust. Men det var lite olika dignitet på motstånd så det säger inte så fasligt mycket om styrkeförhållandet mellan derbyrivalerna.

………………….

I Trollhättesexan räckte Stora Mellby inte till mot Lödöse/Nygård utan föll med 3-1. Långared däremot tog tre poäng och likt i fjol började både laget och den spelande tränaren Patrik Karlsson säsongen vasst. Nu blev det ett mål från Kula i 2-0-segern.

………………….

I damtrean föll SAIK/SMSK med hemska siffror mot Ulricehamn. 0-9 skvallrar om att jag underskattade Ulricehamn i tipset, så det behöver inte betyda att Bjärkelaget är något strykgäng i serien. I samma serie föll Hemsjö ganska klart mot Vänersborg medan KIK fick en drömstart på seriespelet. Hela 7-1 borta mot Göta bevisar självklart att alingsåsarna var överlägsna sitt motstånd. Till helgen väntar årets första derby i den här serien när Hemsjö gästar Alingsås KIK på Noltorpsvallen.

………………….

Herrljunga spelade redan i torsdags och fick med sig 1-1 från mötet med Borås AIK. Erik Karlsson gjorde riktigt comeback och firade det med att göra ett drömmål. Fin start för honom och för HSK.

………………….

Jag såg ingen match i helgen. Den främsta (eller enda) anledningen till det var att jag hela lördagen hade besök av en grävare. Första spadtaget på utbygget som ska stå klart 2019 är därmed taget.

………………….

Helgens stora målskytt var utan tvekan Hanna Emanuelsson. Hela fyra fullträffar svarade hon för i KIK:s storseger. Annelunds Jesper Blom var näst hetast med tre nätrassel.

………………….

En enda lokal serie återstår att tippa. Alla de resterande hittar du här, om du vill kika och fundera över hur i herrans namn jag kunde få ihop en sådan tabellerad.

………………….

Tabellsidan. Jag säger bara tabellsidan.

………………….

Med tippandet och seriepremiärerna har besökssiffrorna glädjande nog stigit en nivå de sista veckorna. Jätteroligt, och den som gillar innehållet får gärna stötta sidan genom att använda 0322-kassan. Samma kassa som vi pratade om höstas om ni kanske minns?

………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar