ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar den gångna veckan

Så var det måndag igen.

Alingsås IF ångar sannerligen på i Elitettan. Först ner till Kalmar i onsdags för att hämta hem tre poäng efter en säker 3-0-seger och sedan stabila 3-1 hemma mot Lidköpings FK på söndagen hemma på Mjörvallen. Mot LFK gjorde Ina Österlind ett av målen och det är väl få spelare man unnar ett nätrassel så som Österlind efter hennes skadehistorik.-

Nu toppar AIF tabellen efter fem raka segrar och 17-2 i målskillnad. Sicken start.

………………

Frisco inledde veckan med att vinna borta mot Vänersborgs FK med 3-1 efter att Emma Bengtsson Gelotte blivit hjälte med två fullträffar. På söndagen gästade sedan Råda Katebovallen och där var gästerna ofina nog att kvittera i matchens slutminuter. 1-1 och delas poäng således.

Alingsås KIK räckte inte till i veckomötet med Zenith utan det blev förlust med 3-0 hemma på Noltorpsvallen. Sen blev det en ny 3-0-torsk borta mot Vänersborgs IF och det blir allt tydligare att KIK kommer att få kriga för överlevnad i botten av tabellen.

………………

Hemsjö tog andra raka segern i västra femman via 2-1 mot Hyssna. Serieledning so far för gänget från Byvallen.

För Vårgårda i fyran går det tyngre. Två raka nederlag, senast 6-2 mot Arentorp/Helås.

Annelund fick till en fin prestation borta mot Gällstad och vann med 5-0. Där gjorde bland annat Molly Blomdahl två kassar. I sammas serie fick ÖSK/SHIF stryk med 5-2 hemma mot Södra Ving/Hyssna/Timmele U.

………………

I herrtrean blev det en svängig och målrik match när VIK tog emot Mölnlycke. Gästerna tog ledningen innan VIK vände till ledning för att sedan tappa till 3-3. Men trots att bara några minuter återstod kunde inhopparna Christoffer Krabbe och Dia Salin avgöra med var sitt mål. Tre efterlängtade poäng, även om det inte blev något trendbrott vad det gäller insläppta mål för VIK.

AIF tycks ha varvat upp hyfsat bra nu. Borta mot Assyriska kom tredje raka segern när Grönvitt vann med 3-2. Nye Jonas Lundgren, som presenteras i veckan, presenterade sig själv genom att hoppa in och göra viktiga 2-1 i andra halvleken.

AIF är dessutom vidare i DM efter seger borta mot Råda. För Holmalund och Gerdsken är cupspelet över efter förluster i veckan som gick.

………………

I serien rullar det dock på ganska bra för våra lag i herrfyran. Gerdsken kanske inte har kommit igång fullt ut spelmässigt men efter 1-0 borta mot Trollhättans BoIS har GBK 7 poäng och känning på toppen. Nu blev David Messina matchhjälte med sitt mål.

Holmalund är ännu bättre med full pott hittills. Hemma mot Ulvåker kom tredje raka segern efter att Mohamed Mohamud avgjort med sitt 2-1-måpl en kvart från slutet.

………………

I femman var det dubbelvecka med en extra omgång i samband med 1 maj. Sollebrunn tog först en stark seger med 4-0 hemma mot Hässleholmen innan Falköpings FK blev för svårt och vann mot Bjärkelaget med 3-0 på söndagen.

Mjörn tog första segern borta mot Sparsör när det blev seger med 3-1- Välbehövligt, och Mjörn upp några pinnhål i tabellen.

Alingsås City är fortfarande obesegrat efter 2-2 på Skoghälla borta mot Herrljunga. HSK följde upp det krysset med en stark 3-0-seger mot Byttorp medan City spelar nästa match i kväll.

Annelund kastade in målvaktsdebutanten Jonas Ohlsson mellan stolparna hemma mot Sparsör. Det räckte för att ta årets första seger och vinna med 2-1. Efter det var lyckan borta för Ohlsson till helgens match när det blev förlust mot Hässleholmen med 3-1.

En väldigt jämn mellersta femma så här långt så det blir intressant att följa fortsättningen.

………………

Södra Härene har fått en tuff start i Varasexan. Nu blev det torsk med 2-1 mot Mellby IK, men jag tror att SHIF:s poäng snart rullar in eftersom de mött två tippade topplag nu i inledningen.

Frisco däremot ångar på. Nu kom andra raka segern för Reine Hedéns gäng när det blev vinst med 3-2 mot Saleby/Järpås.

I Boråssexan gjorde Teo Linn hattrick för Spark när de tog andra raka segern. 6-3 mot Sandhult innebär serieledning för de lilagula.

I samma serie vann Hol/Säven hemma mot Dardania med 2-1, starkt gjort och Hol/Säven är nu med på pappret i tabellen. Hemsjö är dock kvar på noll poäng efter förlust med 3-2 mot Kabel Åttio.

Mitt SMSK fick nöja sig med 1-1 hemma mot Åsaka. Ett stort bollinnehav omsattes till för få högkaratiga målchanser och även om vi vann på poäng är det inte så att gästerna ska skämmas för krysset. Bara att nöta på i spelet på sista tredjedelen.

Östadkulle tog sin första poäng via 1-1 hemma mot IFK Trollhättan. En fin poäng att ta för Gulsvart.

Långared föll med 3-0 mot Främmestads och är kvar på noll poäng hittills.

………………

Släktträff och barndop satte stopp för helgens möjligheter att kolla på lokal fotboll. Bara att tugga i sig och ladda om.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar