ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar division 3

Så var då den rekordlånga hösten i divison 3 över.

Alingsås IF är bästa lokala fotbollslag på herrsidan under 2021. Det har varit klart en tid och påverkades inte av nederlaget mot Tidaholms GoIF i den sista rundan.

Nu slutar AIF tvåa i serien vilken som placering ska anses som mycket bra. Trist att det inte belönades med en kvalplats, det hade varit roligt att se hur långt det hade kunnat bära för Grönvitt. Nu blir det till att ladda om och framför allt höja lägstanivån i försvarsspelet inför 2022 så lär ju målsättningen vara given för de grönvita när nästa säsong sparkar igång.

Från AIF-lägret ska vi också gratulera Charlie Axede till en uttagning till en samling med P16-landslaget. Talangen – som nu lämnar AIF för BK Häcken – åker till Bosön för att träna med landets övriga bästa 16-åringar. Ingen dålig säsong för Axede!

………….

Holmalund avslutade seriespelet med förlust mot seriesegraren Herrestad. Inget att säga om det – Herrestad är seriens bästa lag och har nu lirat 22 matcher utan förlust. Holmalunds säsong har varit godkänd i mina ögon. Truppen är helt enkelt inte tillräckligt stark för att hota om en plats i division 2, men samtidigt har HIF visat att de kan störa de flesta lag i enskilda matcher och har tillräcklig kvalité för att parkera på övre halvan.

………….

Gerdsken slapp kniven mot strupen i sista rundan efter att ha haft den eggen som hot större delen av hösten. Nu blir det till att bygga nytt med nye tränaren Tommy Johansson, som enligt flera källor brinner för utbildning av unga spelare. Kan passa bra om GBK ämnar fortsätta med den generationsväxling vi har sett en hel del av redan nu under 2021.

Stötte på Jacob Borg i veckan och han lirar av allt att döma ingen fotboll alls nästa år. Familjen ska prioriteras – även om Calle Skoglöf och Alingsås City lär hoppas på annat. Däremot har kaptenen Marco Stua förlängt med GBK och det är nog klokt att behålla lite rutin och tyngd i truppen för att hitta rätt balans.

På söndagskvällen fick jag uppgifter om att Hampus Nilsson och Tobias Andersson lämnar GBK för spel i nystartade Alingsås City FF. Andersson har ju inte lirat nämnvärt under 2021, men Nilsson har varit ett alternativ framåt för GBK med sin tyngd.

………….

Vårgårda IK har haft klass i laget nog för att lösa kontraktet med några omgångar kvar. Nu handlar det om att bygga upp en stabilitet och en kontinuitet för att hitta en jämnare nivå i prestationer både i sekvenser under matcher och i hela matcher. Avslutningen mot Ekhagen blev en behaglig resa där flera av de egna ungtupparna fick glänsa inför hemmapubliken – och sådant ska inte underskattas inför kommande säsong. Kul och viktigt att Amjad Abdisalam (3) och Seth Winquist (2) fick sätta dit några bollar – även om motståndet var av den klenare division 3-modellen.

Nu är frågan hur mycket av den offensiva klass som ordnat kontraktet i år som blir kvar inför 2022. Faktum är att inför målkalaset i lördags var Gabriel Idehen, Mohammed Abulrahman, Lord Ofosuhene och Jahih Jawid de enda spelarna i VIK som gjort fler än två mål i årets seriespel, så det är nog viktigt att delar av den kvartetten blir kvar. Om inte krävs det ny klass i form av nyförvärv eller utblommade spelare från de egna leden. Och kanske har vi fått se de första stegen mot utblommade egna spelare under årets sista omgångar?

………….

Den allsvenska guldstriden är tillbaka igen efter landslagsuppehållet. Elfsborgs 1-0 på övertid mot Halmstad var både orättvist och ologiskt, men tre gulsvarta och fortsatt guldhäng blev det för boråsarna. För övrigt gjorde Oliver Zandén en skön insats som vänsterback i Elfsborg.

Annars tappade Malmö poäng medan Sebastian Larsson tappade humöret när han sågade den svenska domarnivån. I kväll fortsätter racet när Djurgården kliver in i den 28:e omgången borta mot Norrköping. Ett riktigt getingbo i den där toppstriden.

………….

Det är inte bara Charlie Axede som drar på sig landslagströjan inom kort. Alingsåstjejen Madeleine Mårtensson, som lirar i IFK Göteborg, är uttagen till svenska landslaget i futsal som samlas på Bosön i början av december.

………….

Östadkulle SK har presenterat Per Krantz som tränare inför 2022. Han lämnar därmed Säven/Hol för att inleda sin tredje sejour på Lenavallen. De tidigare har varit mycket framgångsrika så det ska bli kul att fortsätta följa ÖSK de kommande åren. Vem som tar över efter Per Krantz i Säven/Hol är inte deklarerat ännu.

………….

I går fyllde jag 39 år. Trettionio. Jag fattar att jag levat längre än de flesta andra som lirar lokal fotboll men jag har ändå svårt att känna mig som en 40-taggare. Åtminstone mentalt. Kroppen gör sig givetvis påmind på ett annat sätt än tidigare och jag har också fått en naturlig spärr mot att offra liv och lem för att vinna en situation på planen. Men i det stora hela har årets säsong känts som samma sak som när jag hojade fram till Brynet för att göra mina första seniortärningar i mitten på 1990-talet. Skillnaden är att i gänget jag tränade med då var en del födda på 60-talet, nu är en del födda typ 2005. Sätter man sig själv i den ekvationen blir det lättare att förstå att man börjar bli gammal. Men, men, vafan gör man? Jag tror det bästa är att bara leva på och göra det man känner för. Därför ska jag fortsätta att göra det, sen får vi se om det blir med eller utan Copa på fötterna.

………….

I helgen föll de två sista gästskribenterna på plats. Det betyder att vi har fem nya namn klara som tar över i början av nästa år. Fram tills dess får vi finna oss i onsdagar helt utan gästinlägg här på sajten.

………….

Skytteligan över 2021 är avgjord. Oliver Östlind vann den tämligen överlägset, om man ni kan prata om vinna när antalet matcher varit olika för olika lag. Men här ser ni i alla fall sammanställningen.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar