ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar första hösthelgen

Måndag efter fullmatat fotbollshelg och de flesta tillbaka i vardagen. Då kör vi en Bredsida.

Alingsås FC gjorde jobbet hemma mot bottenlaget Team TG. Men segern stannade vid 1-0 och enligt ögon på plats kunde gästerna ha kvitterat mot slutet om AFC haft lite otur. Men sett över 90 minuter var hemmalaget bättre och det visade sig återigen att det stabila försvarsspelet och en hållen nolla blev vägen mot tre poäng. Fortsatt tätkänning för AFC med andra ord.

…………..

I fredags var det stor derbyfredag i Alingsås. AIF-GBK på Mjörnvallen och HIF-VIK på Brogårdsvallen stod på programmet och om vi börjar med den senare fick den matchen ett mycket dramatiskt slut. Gästande VIK hade en vänt till 2-1-ledning när Holmalund tryckte på för en kvittering och med klockan på 90 minuter slog inhopparen Mohamed Mohamud till och satte 2-2. Men Vårgårda hann med ett anfall till och lagets specielle matchvinnare Gabriel Idehen nickade in 3-2. Starkt av VIK – och blytungt för HIF.

Mikael Prodér menade att det var lagets bästa match för säsongen och att det är fortsatt stenhårt jobb som gäller för att vända på skutan. HIF är dock inte jumbo längre efter att Trollhättans BoIS rasat ihop mot serieledaren Skövde och nu har sämre målkvot än alingsåsarna.

Nyförvärvet Felix Martinsson gjorde 1-0-målet för Holmalund. Viktigt att han satte dit en boll direkt, det kan bli viktigt om han kommer igång och gör poäng. En som inte kommit igång efter sommaren är slitvargen Christoffer Ängberg. En knäskada i sista vårmatchen stoppar honom från spel ytterligare någon månad.

På Mjörnvallen avgjorde hemmalaget i andra halvleken med två snabba mål av Adam Axede och Fronken Johansson. Filips Larssons 3-0 på straff underströk att AIF var klassen bättre – men har fått rapporter om att det inte var någon särskilt bra fotbollsmatch spelmässigt. Men AIF gjorde det som krävdes för att vinna och jagar därmed Skövde i toppen – som dock ser oförtjänt starkt ut. Kul också att vår gästskribent James Clark gjorde comeback i seriesammanhang efter sin knäskada.

En Bildspecial från AIF-GBK finns här. 

…………..

Frisco spelade ödesmatch borta mot Degerfors och fick där ge sig med 3-1. Nu är det åtta poäng upp till strecket och att ta igen det på de åtta matcher som återstår tror jag tyvärr blir en övermäktig uppgift. Chansen finns – men det vore en stor bragd om Frisco spelar i ettan även 2023.

…………..

Alingsås KIK lämnade wo till onsdagens match mot serieledaren IFK Göteborg – men i lördags mot Sävedalen var de blåvita tillbaka i matchställen. Det blev dock ännu en storförlust då Sävedalen vann med 6-1 på Noltorpsvallen. Noterbart från KIK-lägret är att Peo Häggström engagerats som bollplank och stöd till tränare Jörgen Andersson under hösten.

…………..

I östra femman svarade Herrljunga för en stark och viktig vändning i andra halveken hemma mot Edsvära/Norra Vånga. Seger med 4-2 gav tre tunga poäng i kampen på nedre halvan i tabellen och min känsla är nu stark för att HSK hänger kvar utan kval i höst.

Annelund lirade sin match i fredags och vann där med 1-0 mot JK10. Tre tunga poäng som främst ordnades av målskytten John Bengtsson och vikarierande målvakten Johan Hermansson. Med Seth Wendel på skadelistan någon vecka till hoppade Hermansson in i kassen den här gången och svarade för ett par avgörande parader.

…………..

I västra femman räckte Mjörn inte riktigt till borta mot topplaget Sjuntorp. Hemmalaget var starkare i boxarna och vann med 4-1.

Östadkulle spelade höstens andra match borta mot Töllsjö och förlorade där med 4-2 – efter två mål av Gustav Östermyr. Det betyder att ÖSK står kvar på sex poäng fast förankrat under strecket, och vi får nog vänja oss vid tanken att gulsvart lirar i sexan 2023.

…………..

I Trollhättesexan nystartade Sollebrunn med att spela 2-2 i den tuffa matchen mot topplaget Arentorp/Helås. Ett resultat som befäster att SAIK hotar topplagen i enskilda matcher men inte tycks ha det som krävs för att utmana i tabellen i det långa loppet.

Mitt SMSK vann borta mot ett svagt Åsaka med 8-0 och är därmed fortfarande med i fajten om de två första placeringarna. Klar fördel Levene/Skogslund i nuläget, och min känsla är att det är det mest stabila laget i serien. Och det brukar räcka till serieseger i sexan.

Även Södra Härene är med och hugger strax bakom serieledaren. I helgen blev det seger med 3-0 borta mot Trollhättans FF och Hära är definitivt med i toppracet framöver. Den här gången var det hattrickhjälten Tobias Yngve och måålvakten Emil Sandberg som ordnade tre pinnar. Dessutom debuterade Ted Hammar som anslutit från Alingsås IF i sommar.

Reine Hedén blev Friscos stora hjälte hemma mot Vedum. Den spelade tränaren gjorde två mål när Frisco vände 0-1 till 3-1 och tog tre poäng i bottenmötet.

…………..

I Boråssexan var Hemsjös seger med 2-1 mot Borås GIF helgens enda match med lokalt intresse. I veckan rullar det dock på med matcher för Spark och Alingsås City. Framför allt sticker toppmötet mellan City och Brämhult ut som otroligt spännande. City gör nog bäst i att ta poäng där för att inte halka efter i kampen om topp två.

…………..

I fyran har våra gäng också tuggat igång igen. Hemsjö föll lite oväntat mot Brämhult U med 2-1 medan SAIK/Långared inte räckte till mot topplaget Skepplanda som vann på Nya Bjärkevi med 6-0.

Östadkulle/Södra Härene spelar sin nystart i morgon tisdag medan Vårgårda IK drar igång först kommande helg.

…………..

Påminner om tabellsidan för den som vill se mer exakt hur det går för våra lokala gäng.

…………..

I veckan som nyss startat spelas det en hel del veckomatcher. Bland annat ska mitt SMSK försvarar färgerna hemma mot Hjärtum. Hoppas på en mer svalig kväll än i lördags då avsparkstiden var 12.00 borta mot Åsaka. Svettigt var bara riktnumret.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar