ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Ännu en vecka är avklarad. Här kommer mina tankar om det som hänt i fotbollsväg de senaste dagarna.

Helgens ödesmatch nummer ett var den mellan Alingsås IF och IFK Falköping. Och efter resultatet där får vi nog inse att AIF kommer att spela fler ödesmatcher i höst. Klara 4-0 i arslet i streckmatchen svider naturligtvis och nu har grönvitt fyra poäng upp till säker mark. Dessutom jagar Gnosjö – som fått nytt liv – endast två poäng efter på nedflyttningsplats.

………………………..

Gerdsken överraskade på mig när de vann med 2-1 borta mot Götene. Väldigt starkt gjort och nu kan vi nog räkna med att GBK kommer vara med i den absoluta toppen säsongen ut. Comebackande Fronken Johansson stor hjälte i lördags med två mål – bara en sån sak är ju värd att nämna.

………………………..

Holmalund räckte inte till mot Råslätt som allt jämt är steget före GBK i toppen av tabellen. För övrigt kan derbyt i sista omgången mellan Holmalund och AIF bli en riktig rysare runt strecken.

………………………..

Norrländska Assi tog emot Holmalund – som därmed stod för helgens fetaste bortaresa. Att då bli belönad med en poäng gör att det hela förmodligen känns mycket bättre. Olivia Sultan rödvit målskytt i Kiruna.

………………………..

Frisco tog en ny trea hemma mot Råda och ser ut att göra en bra höst. I samma serie ställdes matchen mellan HIF Akademi och Sjömarken in.

………………………..

Sollebrunn grejade tre oerhört viktiga poäng hemma mot Lödöse/Nygård. Kampen i botten av västra femman går vidare.

………………………..

Hemsjö firade Byvallens dag på bästa sätt när damlaget tog tre mycket viktiga poäng. Lisa Molin blev som så många gånger förr gulsvart hjälte med två baljor. Framåt eftermiddagen förstörde dock Tråvad/Larv stämningen något när man besegrade Hemsjös herrlag.

………………………..

Marcus Glännbro gjorde hattrick när Långared körde över Trollhättans FF. Han har nu gjort nio mål och tre assist på sju kamper för BoIS. Ett hyggligt facit får man säga.

………………………..

Vårgårda IK förmådde inte störa serieledaren Grebbestad utan hemmalaget vann rättvist med klara 3-0. Matchen blev också Karl-Anton Petterssons sista i VIK-tröjan då han firades av senare på kvällen. Nu väntar studier i Linköping för Vårgårdakillen.

………………………..

Alingsås KIK besegrade Kronäng för andra gången på samma vecka i går. Nu leder man serien mycket övertygande, och kan därmed avgöra det hela redan innan sista omgången då toppkonkurrenten Hajom/Björketorp gästar staden.

………………………..

Östadkulle studsade tillbaka efter förlusten senast när man slog Emtunga med 2-1. Erika Lindqvist blev gulsvart hjälte, och nu är seriesegern nära.

………………………..

Ännu närmare är det för ÖSK:s herrlag som vid seger mot Spark i kväll leder Varasexan med tolv poäng med fyra matcher kvar. Även målskillnaden är på lagets sida, men de lär nog vänta med guldhattarna tills den där sista avgörande poängen är i hamn.

………………………..

Utöver Spark – Östadkulle tar Säven/Hol emot Vårgårda IK FK i afton. Jag tror bannemig på två bortasegrar i de matcherna.

………………………..

I lördags var jag med familjen på poolspel i Vårgårda. Härligt att se ett gäng sjuåringar lira boll, och det är inte utan att man vill bara barn på nytt när man ser glädjen i deras ögon.

………………………..

Vill ni kolla in aktuella tabeller så vet jag det bästa stället.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar