ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Februari går mot sitt slut. Det betyder att almanackans vårmånader snart är här. Men först summerar vi vinterns sista matchhelg med en Bredsida. 

Den på förhand hetaste matchen var derbyt mellan Holmalund och Alingsås IF. Den slutade inte helt ologiskt med ett kryss sedan lagen gjort två mål vardera. Holmalund gjorde två tidigt i matchen medan AIF gjorde två betydligt mer sena. Noterbart är att Oliver Östlind och Andreas Johansson gjorde mål för grönvitt, och det blir nog så att mycket av offensiven kommer att handla om den duon även 2018.

……………….

Gerdskens match mot Landvetter blev inställd så istället fick gulsvart med kort varsel åka för att möta IFK Falköping. Där togs andra raka uddamålsegern för året, vilket så klart för tankarna till det framgångsrika fjolåret.

……………….

AFC körde över Bergdalen med 4-1 och tog därmed klubbens första seger någonsin. 25-åriga provspelaren Alexandra Haidari fick fart på offensiven och gjorde två mål, så nu gissar jag att AFC gör vad de kan för att knuta till sig den tjejen. Dessutom gjorde Caisa Jansson – provspelare från Lextorp – också mål så i någon mening blev Rebecka Sultan AFC:s första målskytt någonsin. Däremot tvingades AFC Akademi lämna återbud till sin match och det är väl ingen vild gissning att det var brist på spelare som var anledningen. Återstår att se om den nya föreningen får ihop spelare som räcker till två lag i seriespel.

……………….

Frisco ryckte ut som reservmotstånd när Skepplanda riskerade att få ställa in sin match. Just de två klubbarna är för övrigt de som bedrivit damfotboll allra längst i Västergötland, närmare bestämt 50 år. Imponerande av båda lagen, men i går blev det oerhört tydligt att Skepplanda utvecklats snabbare under de här åren. De vann ju matchen med klara 3-0…

……………….

SAIK/SMSK åkte ner till Floda och förlorade årets första träningsmatch med 3-1 mot Floda/Tollered.

……………….

På tal om Bjärke var både SAIK och SMSK igång även på herrsidan. SMSK fick pisk av Mjörn med klara 3-0 medan SAIK besegrade Lödöse/Nygård med 3-1. Stora Mellby kan dock finna en viss tröst i att två av SAIK-målen gjordes av SMSK-importerna Andreas Mökander och Rasmus Karlsson.

……………….

När VIK hade spelledigt passade VIK FK på att kliva in i handlingen. Hemma på Tånga hed blev det seger med 4-3 i en målrik historia mot Töllsjö.

……………….

Hemsjö mötte det klassiska Göteborgslaget Azalea i en match som slutade 0-0. Sömning, sjukt och segt, skrev Azalea om matchen, och då man kan gissa att det inte var någon hejdundrande fotbollsfest.

……………….

Friscos herrar premiärspelade mot Åsaka. Även om det blev förlust med 3-2 är känslan att Frisco är bättre i år än på ett tag. Dessutom levererade återvändaren Lucas Fondin direkt.

……………….

På tal om återvändare och målskyttar. Erik Karlsson gjorde comeback i HSK i lördags och hittade nätet per omgående. Ränderna går aldrig ur, tycks det.

……………….

Jag såg ingen träningsmatch den här helgen. Den största anledningen är att jag istället var på Västergötlands FF:s 100 års-jubileum i lördags. Bloggkollega Jesper Bankemyhr agerade konferencier med den äran och det var överlag en trevlig tillställning. Det var också roligt att få ett exemplar av den jubileumsbok där jag var med på ett litet hörn som både skribent och fotograf.

……………….

Det känns som att silly season börjar gå mot sitt slut. Alingsås FC gjorde klart med två spelare den gångna veckan och hoppas självklart på några till. Även VIK kan eventuellt landa något nyförvärv, men i övrigt händer det nog inte mycket mer.

……………….

Kommande helg drar DM igång. Kul med tävlingsmatcher, och ni har väl inte missat att ni kan följa alla lokala grupper här på sidan?

……………….

På onsdag håller Spark sitt andra årsmöte där klubben antingen räddas eller går i graven. Jag har dock väldigt – och då menar jag väldigt – säkra källor på att bollklubben kommer få ett nytt styre och därmed leva vidare som förening. Roligt på alla sätt och vis.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

4 svar på ”Vi summerar helgen”

 1. Bra att kunna dra den slutsatsen om utvecklingen i Skepplanda dam resp Frisco dam grundat på en match. Framför allt om man inte sett matchen. Men du kanske var där??

  Svara
  • Jag var inte där och min slutsats var inte dragen på allvar. Ett försök till humor i samband med att lyfta fram de två äldsta damföreningarna i Västergötland.

   // Jonas

   Svara

Lämna en kommentar