ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Ännu en måndag. Och ännu en Bredsida.

Årets DM släpptes lös i och med helgens många matcher. Det lag som imponerade mest var kanske Hemsjös damer som körde över Östadkulle med hela 10-0 i grannderbyt. Hanna Cervin var allra hetast med fyra baljor när HIF kopplade greppet i den gruppen.

Även ÖSK:s herrlag imponerade så smått när man vände underläge i paus till seger borta mot Örby. Nyförvärvet Andreas Berg blev dubbel målskytt i sin tävlingsdebut vilket gör att han har följande fantastiska statistik i ÖSK-tröjan:

Antal tävlingsmatcher: 1. Antal mål: 2.

Det är klass.

…………..

Ahmad Al-Nis visade att fjolårsformen är kvar när Mjörn körde över Vedum i första DM-matchen. Hela 6-0 slutade matchen och tre av målen kom från Al-Nis fötter.

…………..

Södra Härene lirade dubbla matcher då både dam- och herrlaget var igång. Herrarna räckte in till mot Trollhättans IF utan föll där med 4-0 medan damerna fick med sig 0-0 från matchen mot Kabel Åttio/Byttorp.

…………..

Säven/Hol hade ingen kanondag när man mötte Åsarp/Trädet. Det rann i väg i andra halvlek och till slut vann Å/T med hela 6-1. Pontus Hägg tröstmålade för Per Krantz gäng.

…………..

Från Herrljunga kommun kan vi rapportera att HSK slog Igelstorp med 5-3 och att Frisco vann över Åsaka med 4-2. Sämre gick det för Annelund som torskade med 4-1 mot Sätila. Från de matcherna hittar vi två tvåmålsskyttar i Friscos Edwin Berg och i HSK:s Hasan Alizadeh.

…………..

För Bjärkelagen blev det både seger och förlust. Sollebrunn föll med matchens enda mål borta mot Järpås medan Linus Dahlman sköt SMSK till 3-1 seger med sina två nätrassel mot Wargön.

…………..

Vad det gäller träningsmatcher åkte Alingsås FC för att möta allsvenska KIF Örebro. Där gjorde alingsåsarna en grym första halvlek och ledde med 2-0 i paus. Men hemmalaget var tyngre efter paus och kunde vända på steken och vinna med 3-2. Ändå ett bevis på att det i AFC finns kvalitéer nog att hota även allsvenska lag.

…………..

Friscos damer lirade borta mot Örby och vann med 1-0. Målskytt var föga överraskande Annelie Carli.

…………..

Vårgårda spelade i Serneke Arena i Göteborg mot TikiTaka International FC. Där var det nigerianska laget klassen bättre och vann med klara 4-1. Målskytt för VIK var Navid Ahmadi.
…………..

För våra herrlag i division 3 var det synnerligen en helg i moll. Inte ett enda mål mäktades med på 270 minuter fotboll efter att siffrorna blivit följande.

Alingsås IF – Hestrafors 0-1
Stenkullen – Holmalund 3-0
Kållered – Gerdsken 2-0

…………..

Jag deltog inte när SMSK lirade mot Wargön i går. Men ett fotbollspass blev det i veckan som gick och de kommande dagarna ska jag återigen snöra på mina Copa. Är planen i alla fall.

…………..

Pss. DM-grupperna finns här.

…………..

Nästa helg spelar IFK Göteborg SM-final i futsal mot Gais. Det betyder att AFC-duon Amalia Arvidsson och Pernilla Milton samt Alingsåsprofilen  Antonia Ferm Sandberg har chans att ta SM-guld med sitt Blåvitt.

…………..

Sollebrunnsfostrade Emilia Bengtsson har lämnat Skoftebyn för spel med Lidköpings FK i Elitettan. Ingen skräll att landslagstjejen hamnade där eftersom laget tränas av farsan. Hennes alltså.

…………..

På tal om farsor kliver i kväll min in som tränare för SAIK/SMSK P12. Det betyder att han ska träna två av sina barnbarn. Finns något fint småklubbsaktigt i det ändå.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Vi summerar helgen”

Lämna en kommentar