ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Vår vana trogen inleder vi veckan med en liten Bredsida.

Svenska mästaren Rosengård vann med 4-0 på Gerdskenvallen – men skåningarna fick ändå slita lite mer än vad Linköping tvingades göra förra veckan. Lite bättre krut i AIF-spelarna den här gången och det kunde dessutom har blivit någon mål framåt, exempelvis hade Olivia Sultan en boll i ribban.

Bra genomkörare är de här matcherna avsett resultat – och nästa vecka väntar Kristianstad på bortaplan. Hårda bud även där så klart, men förhoppningsvis kan AIF bygga upp ett resultatmässigt självförtroende nu sista månaden innan seriepremiären.

………….

Det spelades ett par derbyn när gruppspelet i DM inleddes i helgen. Mjörn var klassen bättre än Hemsjö och vann med hela 7-0 medan Herrljunga slog Sollebrunn med 2-1 efter att Tobbe Holmén gjort båda för hemmalaget.

På damsidan skulle Sollebrunn/Långared ha mött Hemsjö – men Bjärkelaget har valt att dra sig årets DM-spel på grund av för få spelare. Hoppas det hinner rätta till sig inför seriestarten i fyran.

………….

Annat intressant från DM var Alingsås Citys möte med nystartade Bosna. Vänersborgslaget är uppsnackat som den stora utmanaren till Sollebrunn i Trollhättesexan, men här var ett City – utan Fronken Johansson och Oliver Östlind – numret större och vann med 2-0.

I övrigt blev det segrar i första omgången för Frisco dam och Gerdskens BK, andra lokala lag fick antingen stryk eller kryssade. Alla resultat och tabeller i DM hittas som ni vet på den här sidan. 

………….

Från träningsmatcherna konstaterar vi att Vårgårda IK fortsätter att vinna. Den här gången blev det 2-1 hemma mot Lerum där VIK vände underläge och avgjorde genom Melker Johansson.

Alingsås IF spelade hemma mot division 2-laget Lidköpings FK. Där var det allt annat än de svängdörrar AIF visade upp förra helgen då gästerna vann med matchens enda mål.

Även GBK hann med en träningsmatch när det blev seger med 2-1 mot Kinna.

Långared gjorde sin första match på ett par år när det blev förlust mot Sjövik med 4-2. Kul att BoIS är tillbaka med ett seniorlag.

………….

För egen del tillbringades stora delar av lördagen som coach i Tångahallen futsal cup. Ett genomproffsigt arrangemang av VIK på alla sätt – utom när det gäller spelschemat. Nu lirade P10 och P14 parallellt vilket gjorde dagen onödigt lång för de bästa lagen. Även om det inte drabbade oss från Bjärke skulle jag föredra att utnyttja Tångahallens storlek och köra en klass i taget på de två planerna.

Men som sagt, Tångahallen är riktigt vass och även allt praktiskt för oss som lag flöt på oerhört bra.

………….

Vilmer Tyrén, Charlie Axede och William Rubendahl är alla uttagna till läger med P18-landslaget. Tre Alingsåsungdomar som lämnade Alingsåsfotbollen inför eller under 2022 och sedan dess har fortsatt att utvecklas. Blir spännande att följa fortsättningen, och jag noterar också att AIF, GBK och HIF finns representerat som moderklubb. Det tror jag bevisar att den ungdom som har det rätta drivet kan lyckas oavsett vilken klubb han eller hon startar sin karriär i.

………….

Willys i Alingsås tycks vara stället att springa på lokala tränare. För någon vecka sedan utnyttjade jag och Östadkulles Klas Karlsson samma deal på Pepsi MAX och pratade då självklart lite om hur det ser ut på Lenavallen. Det är tunt med folk, men ändå så pass mycket spelare att det kommer att bli lag i år. Några trotjänare och några yngre förmågor är det Karlsson har att jobba med i sexan i år.

Mer nyligen sprang jag på Sollebrunns Per Krantz som stod och valde bröd tillsammans med sin fru. Honom känner jag väl efter fem år på samma arbetsplats, och vi växlar alltid några ord fotboll när vi ses. Nu gläds han åt den breda trupp han förfogar över i Sollebrunn och ser av förklarliga skäl fram emot säsongen. Under hans senaste år som tränare i ÖSK och Säven/Hol har det inte funnits någon vidare bredd i trupperna så Sollebrunns fina snitt på 20 spelare per träning är glädjande för Krantz.

Det som stör SAIK-tränaren – utöver matpriserna – är en genomtrampad häl på Sebastian Sannestål, men Per nämner i samma andetag den breda truppen med många spelare på en jämn nivå.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar