ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Mycket hände i fotbollsväg den gångna helgen. Vi försöker summera det viktigaste i en Bredsida.

Alingsås IF är fortfarande utan seger i Elitettan. Samtidigt är laget även utan förlust efter 1-1 borta mot Bromölla. Moa Jarl blev årets första målskytt för AIF när hon placerade in kvittering just före slutet. Det var mycket viktigt att spräcka målnollan framåt och komma med på pappret för att så smått börja någon form av offensiv trygghet.

För även om starten varit stabil i seriespelet är känslan utifrån att något saknas. Nu fick Moa Jarl – omskolad till mittback på senare tid – kliva fram och göra målet – medan de mer offensiva spelarna ännu inte hittat nätet. Dessutom ger det inget vidare utslag i tabellen att rada upp kryss så även om tålamod är en dygd gör AIF nog bäst i att steppa upp om de ska haka på topplagen i årets serie.

Förresten kanske Rebecca Cameras kan vara vägen mot en vassare offensiv. Mittfältaren har brutit kontraktet med Kalmar och tränas just nu med sina gamla lagkamrater i AIF. Men om hon ska spela något fotboll under 2023 har hob ännu inte bestämt sig för, säger hon till Alingsås Tidning.

……………

Frisco studsade tillbaka efter chocken i premiären. Hemma mot Skultorp blev det seger med 3-1 och nu är de blåvita med på allvar i den serien. Alexandra Brodén gjorde två mål – och föer som undrar in det är ett nyförvärv är så inte fallet. Brodén har bara bytt ut sitt tidigare efternamn Schwartz.

……………

Tindra Rosén räddade en poäng Brämhult när hon kvitterade till 1-1 för Alingsås KIK i slutet av matchen. KIK har därmed fyra poäng p åde två första matcherna vilket vittnar om ett betydligt roligare 2023 än 2022.

I samma division men en annan serie fick Vårgårda IK en drömstart när det blev seger borta mot Skoftebyn U i söndagens premiär. Ska inte underskattas med lite självförtroende i början för en nykomling.

……………

I herrtrean gjorde VIK en riktig plattmatch hemma mot IFK Mariestad. Såg motsvarande möte på Tånga i fjol och även då vann Mariestad efter en mycket beskedlig match från hemmalaget. Nu blev dock siffrorna ännu större när gästerna vann med hela 4-1. Alltså fyra insläppta för VIK som verkligen kom ner på jorden igen efter sin effektiva start. Nya tag där.

Alingsås IF däremot ångar på i sitt segertåg. Borta mot Götene blev det seger med 3-1 efter att Gustav Johansson, Gustav Blomgren och Christofer Krabbe nätat. Det tycks främst vara den trion som ska göra det framåt göt grönvitt och när hela den då levererar match efter match är laget så klart svårslaget.

Noterbart är att Philip Bossle vaktade kassen den här veckan. James Clark har skadat sitt tidigare skadade knä och väntar nu på besked om hur allvarligt det är. Givetvis ett avbräck på sikt om James blir borta länge.

……………

Johan Brandin var stor gulsvart hjälte när Gerdsken vände underläge och vann med 3-2 mot Vara. Samtliga GBK-mål kom från Brandins fötter, varav det avgörande på straff. Viktigt för Gerdsken att komma in i serien efter torsken i premiären. Mot Vara debuterade nya anfallaren Gabriel Idehen som i fjol spelade för Vårgårda i trean. Han kan tillföra rutin och spets till GBK – även om hans första inhopp inte gav några mål.

Holmalund ligger kvar i botten efter sin andra raka förlust i helgen. Skepplanda på bortaplan blev för tufft och det blir till att fortsätta spela in den yngre generationen samtidigt som det helst ska bli lite poäng av det framöver.

……………

I damfyran inledde Annelund äventyret med en hedersam förlust mot Fristad/Borgstena/Sparsör. Hemmalaget stod emot länge, men till slut vann gästerna på Mörlanda Sportcenter med 1-0.

Hemsjö och ÖSK/SHIF inleder sitt seriespel med ett derby senare den här veckan.

……………

Mjörn har fått en knepig start i västra femman. Krysset i premiären följdes upp av förlust med 3-2 mot IFK Trollhättan, trots att Mjörn ledde med både 1-0 och 2-1. Segt med så pass klen slutprodukt, så det gäller att gaska upp sig lite och koppla på vinnarskallen.

……………

Herrljunga och Annelund hade även de en tung helg i den andra femman. Emil Johansson brände en straff vid ställningen 1-0 till Råda och när gästerna sedan gjorde 2-0 strax därpå var Herrljunga ett slaget lag. Blev till slut 3-0 till skaraborgarna.

Annelund hade ledningen med 1-0 i paus borta mot Ardala. Men hemmalaget gjorde tre raka baljor och vann med 3-1. AIF och HSK kvar på en pinne vardera i botten med andra ord.

……………

I Alingsåssexan inledde favoriten City med att besegra Hol/Säven med 2-0. En bra start även för Hol/Säven skulle jag säga som stod upp bra mot seriefavoriten – även om planen på Hols IP säkerligen var lite svårspelad.

Hemsjö imponerade när det blev seger med hela 5-1 mot Borgstena medan det gick tyngre för övriga lokala lag. Spark föll med 5-1, Långared med hela 8-0 och Östadkulle torskade med 2-0 borta mot Borås GIF.

……………

I Trollhättesexan vann Sollebrunn den stekheta premiären med hela 7-0. Därmed blev den inte så stekhet som uppsnacket gjorde gällande. Antingen är SAIK unuderskattat eller så är Bosna överskattat, för 7-0 brukar det sällan bli i ett toppmöte. Men kanonstart för Sollebrunn givetvis.

Peter Andersson blev hjälte för Södra Härene när han avgjorde med matchens enda mål mot Upphärad med drygt tio minuter kvar. Kul att Peno är tillbaka på banan – han kan bli viktig för SHIF.

Mitt SMSK premiärspelade borta mot Främmestad. För egen del var det soffläge som gällde då stora delar av förra veckan ägnades åt feber och förkylning. Men grabbarna löste en premiörpoäng via 1-1 i den luriga bortamatchen, och enligt rapporterna var SMSK närmast ett segermål i den andra halvleken.

Amil Andreasson blev Friscos hjölte när det blev seger med 4-1 borta mot Åsaka i premiären.

……………

Utöver City som vinnare var Alingsåssexan svårtippad – det tyckte jag redan på förhand. Efter att tipset släpptes har två lag hört av sig och tyckt att jag tippat dem för högt och ett lag som tyckte sig var för lågt tippat. Kul med engagemang – och som vanligt summerar vi till hösten.

Så länge kan ni läsa alla årets tips här.

……………

Efter tre raka förluster och noll mål framåt vann Sävedalen hemma mot Nässjö med 1-0 i division 2 i går. Segerskytt blev Jonathan Liljedahl, som startat samtliga matcher r i serien för Sävedalen. Valentino Trumstedh har mest hoppat in – men hur det var i gårdagens match vet jag inte eftersom svenskfotboll.se helt enkelt inte är en särskilt pålitlig sida. Synd.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar