ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Då var det måndag igen. Även den här veckan summerar vi den gångna helgen i en Bredsida.

Holmalunds damer bjöd in till match på Mjörnvallen i lördags. Historien om varför blev en het potatis i både sociala medier och riksmedia när anledningen visade sig vara att herrlaget skulle arrangerat kubbtävling på Brogårdsvallen. Jag kan inte alla turer om när prioriteringsordningen bestämdes och då ska man akta sig för att tycka något om det. Vad jag vet är att damlaget och damsektionen gjorde matchen till ett jippo som lockade mycket folk, och det var sannerligen att göra det bästa av situationen. Flera spelare har också uttalat sig i olika medier om hur de gillade att spela på Mjörnvallens fina gräsmatta istället för Brogårdsvallens klart sämre. Sen är det så klart förkastligt om beslutet att flytta mötet med Mallbacken från första början togs mot damsektionens vilja.

Jag vet också att en klar majoritet av Holmalunds herrlag stöttar damlaget. De herrspelare jag pratat med på senare år tycker det är tråkigt att HIF utifrån uppfattas som en klubb som inte håller sams mellan könen och att det är lika tråkigt att damlaget nästa år försvinner från föreningen. Så jag tror ingen skugga ska falla över herrspelarna, utan att problemet sitter längre upp i organisationen.

Nu blev det Mjörnvallen, och resultatmässigt gick det väldigt bra när det blev seger med 2-1 mot Mallbacken. Efter förlusten senast kändes det som botten närmade sig HIF, men nu känns toppen lite närmare igen. Det är nog som Ellen Karlsson sa i en intervju för någon vecka sedan, Holmalund är ett mittenlag.

Kanske var det en försmak på framtiden när det spelades elitfotboll på Mjörnvallen? Känns inte helt otroligt att framtidens damlag lirar där för jämnan redan 2018.

…………………….

Östadkulle hoppade på trucken och placerade sedan skåpet utan pardon i seriefinalen mot Tråvad/Larv. Gästerna tvingades se på när ÖSK gick fram till 6-0 redan i paus, och sedan vann med 8-3. Nu vete fasen om något kan stoppa gulsvart i Varasexan.

Redan i kväll går toppracet (eller kanske striden om andraplatsen?) vidare med mötet  Mjörn – Spark. Ska jag häva ur mig ett tips får det hamna på Spark, men Mjörn ska inte räknas bort hemma på Bodarnevallen.

…………………….

Att skriva att GBK höll nollan igen känns nästan onödigt. Istället lovar jag att delge er nästa gång de släpper in ett mål, men fram tills dess kan ni utgå från att gulsvart håller tätt. Nu blev det seger med 2-0 borta mot Skövde och på fredag gästar Alingsås IF G-vallen för att spela derby. Det är också ett toppmöte efter att grönvitt fått känna på segerns sötma igen när man körde över Habo. Derbyt blir en högintressant match som jag gärna hade sett, men på fredag kväll är jag familjefar och firar en av sönernas födelsedag.

…………………….

I samma serie lirade Holmalund redan i torsdags. Seger 3-2 mot Ulricehamn betyder att HIF smyger med i racet strax bakom GBK. André Nilsson gjorde två nya mål och visade att han återigen är den som måste ta mycket ansvar i HIF:s offensiva spel.

…………………….

Vårgårda spelade bra men fick inget betalt borta mot Vänersborgs FK. 1-0 blev det, och VIK har fortsatt svårt att få målskyttet att lossna mot lag från övre halvan.

…………………….

Det tycks däremot ha lossnat lite för Sollebrunn. I helgen kom andra raka segern, nu med hela 4-1 mot Mellby IK. Då ser det också ganska trevligt ut i tabellen.

…………………….

I Varasexan tog Hemsjö andra raka segern när Södra Härene gästade. Två lag som båda haft en knackig vår och redan känns avhängda från toppen. Men nu tycks det ha lossnat lite för Hemsjö i alla fall.

…………………….

För damerna i samma förening blev helgens match tyngre. Brämhult vann klart och HIF är kvar som jumbo.

…………………….

Östadkulle är allt annat än jumbo. Ida Nyberg blev matchens enda målskytt mot IFK Trollhättan och ÖSK befäste därmed serieledningen.

…………………….

För egen del blev det ett rekordkort inhopp i torsdags. Byttes in i paus, men redan fem minuter senare tvingades jag kasta in handduken med känningar i insida lår. Positivt var att baksidan höll så det är bara att läka ihop, träna på och sikta framåt. När vi ändå rör oss i Trollhättesexan kan jag berätta att Wargöns superförvärv Pajtim Beka lämnat klubben för division 2 och Vänersborgs FK. Efter Bekas åtta mål på tre matcher tror jag alla andra lag enas i en stor lättnadens suck.

…………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar