ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar långhelgen

Så var det måndag igen och vi drar igång veckan med en Bredsida.

Alingsås IF fortsätter att ånga på med full kraft i Elitettan. Nu i helgen var det Gamla Upsala SK som fick ge sig ganska snabbt eftersom AIF gjorde tre mål redan i den första halvleken och avgjorde matchen. Andra akten i Uppsala blev en transportsträcka och segersiffrorna stannade på 4-1. Nu väntan seriefinal på Mjörnvallen kommande helg när Umeå IK – också det en fullpoängare – kommer på besök. Det blir en match det, och förhoppningsvis kan det bli mycket folk på läktaren.

På tal om AIF och Elitettan blev Moa Öhman förra veckan utsedd till månadens spelare i den serien. Hon leder skytteligan med sina sju baljor på sex matcher, och utifrån de siffrorna var det sannerligen en korrekt utnämning.

…………….

Frisco fick en tung start i Åmål när Viken ledde med 2-o efter bara tio minuter. Efter det repade sig bortalaget något, men fick till slut stryk med 3-1. Viken därmed kvar i serieledning medan Frisco halkat efter en del, även om detta var första förlusten.

Alingsås KIK har halkat ännu mera efter i tabellen. Lördagens hemmamatch mot Skepplanda började bra med ett tidigt hemmamål, men efter det var Skepplanda för hela slanten. Gästerna vann till slut med förkrossande 6-1.

…………….

I herrtrean åkte VIK på en förlust borta mot Lunden/Överås med 2-1. Fortfarande tidigt på säsongen, men hittills ser det onekligen inte ut som att VIK har varken klassen eller jämnheten för att upprepa fjolårets topplacering. Men som sagt, ska inte kasta yxan i sjön redan under första halvan av maj.

I samma serie tog AIF inte chansen att haka på mot toppen av tabellen. Efter tre insläppta mål sista kvarten m ot Zenith vann gästerna på Mjörnvallen med hela 4-0. Ingen rolig omgång i herrtrean med andra ord och som det ser som sagt inte ut som att våra lag är starka nog att haka på i toppen.

…………….

Toppmötet på Torsvallen i Vara slutade inte helt ologiskt oavgjort 1-1. Tobias Nordgren kvitterade för Holmalund efter att Vara tagit ledningen, och krysset gör att Göta smet förbi dessa båda lag. Nu väntar möte mellan just Holmalund och Göta, och då är det nya viktiga poäng på spel i toppen som ni förstår.

Gerdsken tog sannerligen chansen att haka på i samma toppstrid när Wargön kördes över med hela 5-0. Tre av målen kom från Andy Selimi som missat en del matcher tidigare på säsongen. Kanske är det han som ska stå för kvalitén sista tredjedelen som emellanåt saknats förut? Oavsett det var detta GBK:s tredje raka seger och efter fem baljor framåt kan det kanske lossna lite spelmässigt också.

…………….

I herrfemman har HSK bytt ut kryssen mot segrar på senare tid och då går det snabbt att klättra i tabellen, särskilt med det här nya trepoängssystemet som gubbarna sa när jag var grabb. Nu vann HSK med klara 5-0 mot Sparsör hemma på Skoghälla.

Mjörn var starkaste grönvita gäng när Annelund gästade Alströmervallen (Bodarnevallen tydligen inte redo). Visserligen reducerade Annelund två gånger mot slutet fram till 4-3, men då hade Ahmad Al-Nis hattrick redan avgjort det hela till Mjörns fördel.

Sollebrunn fortsätter sin fina säsongsinledning. Nu blev det 4-1 hemma mot Brämhult och det är betydligt närmare till övre strecken än till nedre strecken.

Alingsås City spelar borta mot Fristad i kväll och det krävs seger för att återta serieledningen från Falköpings FK.

…………….

I den ena damfyran tog VIK årets första poäng när det blev seger mot Alingsås KIK U med 1-0. Sofia Björklund matchvinnare där.

I den andra har det hänt lite grejer på skrivbordet sen sist. Annelunds kryss mot ÖSK/SHIF har bytts ut till seger med 3-0 för de senare efter att det uppdagats att Annelund använt för många spelare i både U- och A-lag i samma omgång. Hade faktiskt ingen koll på att den regeln fortfarande existerade.

I veckan som gick vann dock Annelund med 4-3 mot Brämhult medan ÖSK/SHIF förlorade sin match mot Kronäng, så det är fortsatt fördel AIF i den tabellen.

Hemsjö fortsätter att gå bra i division 5. Tredje raka segern när Sjuntorp fick ge sig med 4–1 och det är gulsvart i toppen av tabellen.

…………….

I Boråssexan spelade Spark och Hol/Säven derby på Alströmervallen. Där visade sig Spark vara ett par klasser vassare och vann med hela 6-0. Axel Strålfors fortsätter vara het och svarade nu för tre av Sparks mål.

Tyngre för Hemsjö i samma serie som inkasserat tre raka torsk. Nu 5-2 i baken mot Borås GIF.

…………….

I Varasexan fick Frisco ge sig hemma mot EFFK med 3-1, vilket var lite oväntat i min bok. Men EFFK har fått in lite klass i truppen i vinter och blir sannolikt att räkna med i eller strax bakom toppen.

Södra Härene har startat lite halvknackigt och fick nu nöja sig med 1-1 mot Örslösa/Söne. Det var första pinnen för Springhs gäng.

…………….

I Trollhättesexan ordnade vår inhoppare Karl Johansson en viktig och skön kvittering till 2-2 i slutsekunderna hemma mot Somaliska Trollhättan. Motståndaren var ny bekantskap som visade upp en del fart och fläkt som kommer generera poäng under året. För vår del har det börjat lite knackigt spelmässigt, men det är bara att nöta på och glädjas åt det faktum att vi fortsatt är obesegrat.

På torsdag väntar derby mot Långared – som förlorade den gångna veckans match med 4-0 borta mot Trollhättans FF.

Östadkulle tog sin första seger hemma mot Upphärad och har svarat för tre hyfsat bra prestationer hittills. ÖSK är med i racet med andra ord.

…………….

I lördags var det dags för den stora loppmarknaden på Brynet. Vartannat år hjälper hela föreningen till med att köra, bära och sälja loppgods av alla slag och som vanligt var det mycket välbesökt och lyckat. En fin tradition som binder samma föreningen på ett fint sätt.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar