ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar långhelgen

Extra ledighet och många matcher att summera.

Alingsås IF hann toppa Elitettan ett dygn innan AIK gick förbi på bättre målskillnad. Tove Loréns 3-2 i slutet hemma mot Jitex ordnade en ny seger och AIF är trots AIK storseger dagen efter kvar som tvåa och på allsvensk plats. Rebecca Cameras gjorde ännu ett snyggt mål i sin comeback i Alingsåströjan innan Tove Lorén – som blivit en allt mer pålitlig poängspelare – löpte sig fri, fick en bra passning och satte dit det avgörande målet. Fint så.

…………

Frisco hade inga problem med att besegra tabelljumbon SKofetbyn. Hela 7-1 slutade det hela efter att Annelie Carli visat vägen med ett äkta hattrick fram till 3-0. Nu är Frisco med och slåss om platserna bakom seriesuveränen Elfsborg. Frisco söker nu en ny målvakt till klubben efter att Vilma Näverstedt flyttar till sommaren. Dessutom är ju Moa Johansson skadad för tillfället så en ny burväktare behövs på både kort- och lång sikt.

…………

I herrtrean är Alingsås IF ny serielöedare efter seger med 3-1 borta mot Åsarp/Trädet. Alexander Lindahl öppnade målskyttet och unge Noah Lundstedt spikade siffrorna mitt i den andra halvleken. Tätt i toppen – men AIF toppar på målskillnad.

Strax bakom toppar tog VIK tre viktiga poäng hemma mot IFK Uddevalla. Efter en bra första halvlek där Lord Ofosuhene gjorde två snabba mål i början kom gästerna in i matchen efter paus. Men Rickard Wartmark hoppade in efter sin revbensskada och gjorde viktiga 3-1 – som blev matchens sista och ordnad tre VIK-poäng.

…………

I fyran tog Gerdsken och Holmalund var sin viktig seger. Holmalund överraskade mig borta mot Trollhättans FK när det blev seger med 3-1. Starkt gjort – och HIF nu uppe på negativ kvalplats. Men det är jämnt i den här serien – som nu toppas av Gerdsken. Johan Brandin gjorde båda målenm när det blev seger med 2-0 borta mot Skoftebyn. Imponerande att hålla nollan och kanske att GBK hittar en högre lägstanivå och en stabilare grund att stå på. Ska bli intressant att följa fortsättning i båda ändarna av herrfyran framöver.

…………

Mjörn tog en efterlängtad seger hemma mot Byttorp. 3-1 slutade det hela på Bodarnavallen och det ger Mjörn ett litet andrum på nedre halvan. Men det är tajt även här runt de nedre strecken.

…………

I den andra femman var det klen poängutdelning förra veckan. Herrljunga sköt bort sina chanser framför mål och då kunde istället Emtunga/Tråvad/Larv avgöra i slutet och vinna med 1-0 på Skoghälla. Sent avgörande åkte även Annelund på när Vinninga gjorde 2-1 och avgjorde den jämna matchen. Det var Vinningas första seger och nu är både AIF och HSK rejält insyltade runt strecken.

…………

Gladare miner i Alingsås KIK – som tog en stabil 5-1-seger hemma mot Rävlanda/Bollebygd. Elin Larsson och Rebecka Sultan gjorde två mål vardera och visade än en gång vilken fin divisioon 3-klass de håller. När sedan Södra Ving/Timmele/Hössna förlorade sin match är det nu klar fördel Alingsås KIK som serieledare. Fin start där, helt klart. Och nästa måndag är det seriefinal borta mot Södra Ving/Timmele/Hössna.

…………

Vårgårda visade moral när de hämtade upp underläge flera gånger hemma mot Trollhättans BoIS. Till slut blev belöningen en poäng efter att det hela slutat 4-4. Madeleine Björkqvist med den sista kvittering med dryga kvarten kvar.

…………

I damfyran var det islossning för Hemsjö. Hemma mot Borås GIF blev det vinst med hela 6-1, vilket så klart var en skön första seger att ta.

Östadkulle/Södra Härene visade styrka när 0-2 blev 2-2 mot Brämhult U som tagit full pott fram till den matchen. En poäng som kan ge råg i ryggen inför förtsättningen.

…………

Alingsås City fortsätter att ösa på i Boråssexan. Mot Långared var Fronken Johanssons stekhet med sex baljor när City vann med hela 11-0.

Det betyder serieledning efter att Östadkulle åsamkat Sparsör årets första förlust. 3-1 hemma på Lenavallen är starka papper och om nu City vinner veckans seriefinal mot Sparsör är det läge att beställa guldhattar inför hösten.

Derbyt på Hols IP slutade mållöst, 0-0. Spark visade därmed ännu en gång att de håller god division 6-klass och Hol/Säven får kanske finna sig i att kriga på under halvan nu i återstarten.

…………

Sollebrunn slog ÅSaka med 6-0 i fredags och har fortfarande full pott i Trollhättesexan. Åsaka hemma är en match som ska vinnas, men det ser onekligen väldigt stabilt ut på Nya Bjärkevi.

Södra Härene har tappat lite fart i samma serie. I helgen kom andra raka förlusten när Trollhättans FF vann med 3-2 på Björkvallen, och därmed är tendensen att SHIF börjar bli avhängt från topp 2.

Mitt SMSK hade behövs alla tre poängen för att haka på SAIK och Bosna fullt ut i toppen. Men i grannderbyt mot Frisco fick vi nöja oss med 1-1 efter att Frisco kvitterat på straff just före paus. Nog hade vi flest chanser, men Frisco var väl så bra som oss i de avgörande momenten och därför slutade matchen oavgjort. För egen del var krutet inte torrt den här gången när bollarna antingen hamnade i skogen eller i famnen på Jonatan Blomberg.

…………

Melvin Korpås – som lämnade Holmalund för Norrby i vintras, fick i helgen debutera i division 1. Gissningsvis har utvecklingen fortsatt i en bättre miljö för ynglingen. Kul!

…………

Den förre allsvenska målvakten Andreas Andersson är tillbaka i Alingsås och Gerdskens BK. Han kommer att arbeta i GBK:s ledarstab samtidigt som han rehabiliterar sig efter sin skada. Bör bli en fin mentor till GBK:s unga målvaktsduo.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar