ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar midsommarhelgen

Mycket matcher mellan sillen och jordgubbstårtan. Vi försöker summera det som hänt i fotbollsväg.

Förra veckans stora nyhet var att Mikael Prodér tar över som huvudansvarig för Holmalund. Det betyder att två av fyra lokala division 3-lag har gjort tränarrockader under 2022. Prodér är en engagerad tränare som kan det där med att få med sig en grupp, så kanske att han kan vara rätt man för att vända den rödvita skutan åt rätt håll.

Hans första match på tränarbänken var bortamötet med Tidaholms GoIF. Och det blev en helt okej start, är min bedömning på avstånd. Att hålla nollan bakåt var verkligen något att plocka med sig framöver, både för att laget har läckt bakåt under våren och för att defensiven tror jag är vägen mot nytt kontrakt. HIF har inte truppen för att lita på att enbart de offensiva kvalitéerna ska ordna segrarna utan försvarsspelet och få insläppta mål tror jag är ett måste. Därför var 0-0 borta mot Tidaholms GoIF en bra start.

………….

Gerdsken är verkligen på gång nu. Hemma mot Trollhättans BoIS togs en ny trepoängare efter att David Messina snyggt gjort matchens enda mål. Efter den minst sagt rejäla uppryckningen har nu GBK hela fem poäng ner till kvalstrecket, och det var knappast en tabell många hade gissat för sex veckor sedan. Dessutom har GBK endast tre pinnar upp till VIK så det finns möjligheter att klättra i den lokala tabellen framöver.

………….

Alingsås IF lyckades inte få med sig tre poäng hem från Trollhättan. Hemmalaget Skoftebyn kämpade sig till 0-0, och det var nog ingen slump efter deras seger mot Skövde en vecka tidigare. Nu är AIF ånyo tre pinnar efter Skövde i toppen – och racet går vidare.

………….

Skövde som i torsdags besegrade VIK på Tånga med 3-1. Det stod 3-0 innan VIK kom igång på allvar, även om det var ett självmål som putsade siffrorna i den andra halvleken. Ska bli intressant att se hur VIK står sig i det långa loppet med Honken och Mommo vid rodret, men utgångsläget strax ovanför mitten i tabellen är ganska gynnsamt.

………….

Frisco fick in en riktig fullträff hemma mot Hallsberg. Tennissiffror i sin renaste form när det blev hela 6-0 hemma på Katebovallen, och tre friska poäng in på kontot i jakten på nytt kontrakt. Enya Larsson gjorde hattrick och visade återigen att det är hon och Alexandra Schwartz som är de skarpaste offensiva vapnen hittills under 2022.

………….

I femman var det en klang- och jubelonsdag i östra serien. Herrljunga tog tre nya poäng borta mot jumbon Södra Ving medan Annelund slog serieledaren Ekedalen med 4-1 hemma på Centret. Kontringar var melodin för grönvitt, som dessutom fick John Bengtsson utvisad strax före paus. Viktiga poäng för båda lagen som så smått börjar likna de mittenlag jag och många andra trodde de skulle bli inför säsongen.

………….

I mellersta femman fortsätter det gå tungt för Östadkulle. Trots ledning hemma mot IFK Trollhättan blev det förlust med hela 6-1, och känslan är att det ska till en rejäl förändring för att ÖSK ska hänga kvar i höst.

Mjörn spelar i kväll hemma mot Edet och tre poäng där skulle behövas för att tabelläget ska kännas okej.

………….

I fyran fick Vårgårda rejält med pisk borta mot serieledaren Trollhättan. Hemsjö spelar ikväll borta mot Skepplanda U medan SAIK/Långared inte lyckades få ihop lag till kvällens match utan istället laddar om inför hösten.

I morgon ska VIK påt igen när det vankas derby på Tånga hed. Östadkulle/Södra Härene gästar i en match som jag gissar innehåller en hel del prestige.

………….

Alingsås City spelade en svängig match borta mot Borgstena. Till slut blev det seger med 6-4 efter att Sixten Bülling gjort två viktiga mål när det stod och vägde. Fortsatt jämt i toppen, där BAIK fortfarande sitter i förarsätet.

I samma serie tog Hemsjö tre kassaskåpssäkra poäng i derbyt mot Spark. 6-0 slutade det hela efter bland annat två mål vardera från Anton Andersson och Mahdi Salihi.

………….

I Nossebrosexan föll Södra Härene tungt med 2-1 i toppmötet med Arentorp/Helås. Nu är SHIF sex poäng efter serieledaren och det får nog inte bli ett större gap om tron på upphämtning ska leva över sommaren.

I samma toppstrid tog mitt SMSK tre viktiga poäng borta mot Trollhättans FF efter att Pontus Ahlin gjort båda målen när 0-1 blev 2-1 sista kvarten. Jag följde det hela på Twitter då familjesemestern prioriterades den här gången. Privilegier man kan unna sig när man uppnått min ålder.

I botten av samma tabell fick Frisco äntligen jubla över tre poäng. Hemma mot Åsaka blev det hela 5-0 efter att Edvin Berg och Göran Hedén gjort två pytsar vardera.

Sollebrunn tog tre säkra poäng hemma mot EFFK och fortsätter att smyga med strax bakom täten. SAIK är dock sju poäng efter mitt SMSK efter helgens resultat, och på lördag är det derby på Brynet när serien vänder. Spännande!

………….

Snart dags att summera vårsäsongen på den här tabellsidan. 

………….

Gästskribenterna öser på varje onsdag hela sommaren. Förra veckan var det Elin Kängström som skrev om hur domarna varje match jobbar för att sätta den rätta nivån och nu på onsdag är det Holmalunds ytterback Jonathan Tedeborgs tur att dela med sig av sina tankar igen. Ruskigt stark vår av alla fem onsdagsgäster!

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar