ANNONS:
ANNONS:

Vi tippar helgens seriepreimärer

Årets första lista förgyller den här fredagen.

Alingsås KIK – Göteborgs FF
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: En svår premiär för ett Alingsås KIK som varit oberäkneligt på försäsongen. Tror att både KIK och GFF aspirerar på att hänga kvar i ”nya” division 2 och att detta blir en jämn och tät premiär där någon tillfällighet eller individuell prestation avgör.
Tips: 1-2.

Frisco – Vänersborgs FK
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Tror detta blir en fin premiär för Frisco. Fokuserar hemmalaget på försvarsspelet och håller tätt kommer det att dyka upp chanser framåt mot VFK – som jag tippat i den absoluta botten av tabellen.
Tips: 2-0.

Alingsås IF – Skoftebyn
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Seriefavoriten AIF inleder hemma mot det hyfsat stabila topplaget Skoftebyn. En inte helt lätt uppgift, och för hemmalagets del handlar det om att få en bra start i det defensiva arbetet med stabilt kollektivt försvarsspel och färre individuella misstag än i fjol. Klarar man det finns det klass nog framåt för att avgöra det här.
Tips: 3-1.

Trollhättans BoIS – Gerdskens BK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: En förmodad streckmatch direkt i premiären för nya GBK. Kan nog vara en skön känsla att åka till Trollhättan och spela helt utan press – men ändå med en klar poängchans. Entusiasm och spring i benen lär det finnas i de gulsvarta benen, så får man ihop andra bitar som stabilitet och beslutsamhet på egen planhalva tror jag på en pinne.
Tips: 2-2.

Holmalunds IF – Tidaholms GoIF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ska bli väldigt intressant att se vad Holmalunds offensiv duger till nu när det blir skarpt läge. Tror att detta är en svår premiär mot ett ofta snålt och stabilt spelade GoIF. Magkänslan säger bortaseger, även om jag hoppas på rödvita poäng.
Tips: 0-2.

IFK Skövde FK – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Här slår VIK ur underläge i min bok, och i en premiär är det inte likställt med en nackdel. Ganska skönt att gå ut på bortaplan och bara ösa på med det som finns att krama ur truppen – och med Mohammed Abdulrahman som en tänkbar inhoppande matchvinnare. Väldigt spännande match, så jag drar till med ett kryss.
Tips: 1-1.

Lämna en kommentar