VIK föll tungt i premiären

Vårgårda IK fick ingen bra start på division 2-äventyret. Borta mot Lidköpings FK blev det förlust med 1-0 efter att målet kommit i första halvlek.
– För många som inte kommer upp i nivå, säger tränarparet Strind/Häggström efter slutsignalen.

Efter en ganska trevande inledning på Framnäs IP fick Jonas Aronsson matchens första chans. Efter ett långt inkast som Albinot Rexhepi förlängde hamnade bollen hos Aronsson, men Anton Lidholm var på med noterna.

Efter det var det fortatt jämnt, men det var hemmalaget LFK som skapade mest farligheter. De hotade ständigt bakom VIK:s backlnje och efter en halvtimma kom också 1-0 efter ett instick och Rasmus Arvidsson placerade in bollen förbi Niklas Eriksson.

Sista kvarten kom VIK in bättre i matchen igen och flyttade fram positionerna. Jonas Aronsson var nära att komma rätt på en retur på en bra frispark av Daniel Olafsson, men något avslut blev det inte från Aronsson den gången, och 1-0 stod sig in i paus.

Efter paus var LFK snubblande nära 2-0 när hela VIK-förvaret stod och sov, men Niklas Eriksson räddade det tama avslutet från Hampus Lundgren. Men efter det hade VIK en mycket bra period. Jonas Aronsson jobbade till sig bollen och var nära att kvittera på egen hand.

Minuter senare sköt Daniel Olafsson en frispark i stolpen och när Dardan Ibishi laddade bössan på returen lyckades Anton Lidholm få upp nävarna och avstyra.

Men mitt i VIK-pressen blev Karl-Anton Pettersson utvisad. Efter en dribblingsräd blev han av med bollen och i momentet efter delade han ut en eftersläng. Efter konsultation med sin assisterande domare visade ättskipare Adnan Busuladzic det röda kortet.

Vårgårda bytte in Jahid Jawid centralt och växlade till 4-4-1 där kanterna var väldigt offensiva i jakten på kvittering. Men några jättechanser skapades inte, även om bortalaget arbetade fram en del fasta situationer som med lite tur kunde resulterat. Albinot Rexhepi var på väg igenom med fem minuter kvar på Daniel Olafssons eminenta passning, men en hemmafot hann emellan.

LFK tvingade Niklas Eriksson till ett par bra räddningar sista 20 minuterna och kunde i det stora hela kontrollera matchen på ett ganska bra sätt efter utvisningen.

För VIK är det bara att ta nya tag på Långfredagen när FC Trollhättan gästar Tånga hed.