ANNONS:
ANNONS:

VIK har kopplat ett järngrepp

Om en seriefinal, ett kopplat järngrepp och en maskin som tuffar på även efter några veckors uppehåll. Det handlar den här Bredsidan om.

Bredsidan_Inges_2

Seger med 4-2 i Falköping i seriefinalen gör att Vårgårda IK nu har kopplat ett bastant järngrepp om seriesegern i mellersta trean. Gårdagens motståndare är nu åtta poäng efter och på tredjeplatsen ligger Holmalund ytterligare två pinnar bakom VIK. Det är självklart ett försprång som går att tappa på nio matcher. Men sannolikt ett försprång som VIK inte kommer att tappa på nio matcher. Av två anledningar.

För det första. Teddy Lucic var inne på det redan i slutet av våren och nu – efter deras torsk i går – tror jag även att Falköping slutar att tro på seriesegern. Övriga topplag ställer om siktet på att knipa kvalplatsen vilket gör att VIK kan arbeta ostört längst fram. Likt Gunnilse gjorde i samma serie och Vårgårda IK FK gjorde i Herrljungasexan i fjol, för att nämna två färska exempel.

För det andra. Vårgårda IK har hela våren visar upp den där grymma stabiliteten som kännetecknar en seriesegrare. Men en höststart är alltid oviss. Hur man än vänder och vrider på det är det en nystart och serietvåan på bortaplan var också tuffast tänkbara uppgift. När då Falköping tog ledningen med både 1-0 och 2-1 mot ett VIK som endast släppt in sex mål under våren vore det nästan konstigt om det inte smög sig in en viss osäkerhet i maskineriet hos de rödvita. Om – jag säger om – det nu gjorde det lyckades de i alla fall skaka av sig de negativa tankarna ganska omgående. Vid full tid var steken vänd och det var Vårgårda som grillade och Falköping som till slut fick se sig grillade. Att resa sig från det underläget tyder både på mental styrka och på att VIK helt enkelt är seriens bästa lag.

…………………………

Jonas Aronsson har varit på resande fot en vecka och missade delar av VIK:s höstuppladdning. Därför fick vårens succéman starta på bänken, men det hindrade honom inte från att sätta avtryck i matchen. Han byttes in i andra akten och avgjorde det hela med två nya baljor.

…………………………

Härligt med Twitterrapporter från de lokala lagens uppstarter och sommarläger. Fortsätt på den inslagna vägen, alla twittrare.

…………………………

Nästa helg drar den stora massan av lokal fotboll igång. Det betyder att de flesta lag nu är i gång med den kollektiva träningen igen. Nu ska traktens alla lirare försöka bevisa att man åtminstone spelat oavgjort i matchen mellan egenträningen och grillkvällarna.

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar